Uygulama: Yarım fincan sıcak suya bir tutam safranı atıp yarım saat kadar bekletin ve süzün. Daha sonra bir kaba kınayı, zerdeçalı, safranı ve zeytinyağını koyup üstüne bir miktar ılık su ilave edip güzelce karıştırın.
Bu sebeple mümkün olduğunca krem – yoğurt kıvamında olması önerilir. Bir gün öncesinden hazırlanarak bekletilen kına daha iyi sonuçlar verir. Kına saç rengini koyulaştırır bu nedenle daha açık tonlar için, kınanın içerisine mutlaka birkaç sirke damla ya da limon suyu damlatın.
KINA İLE KIZI RENK NASIL ELDE EDİLİR? Satın aldığınız doğal kınayı hazırlayarak bir miktar pancar suyu ilave edip saçlarınıza kızıl bir renk verebilirsiniz.
Kuru kınanızı genişçe bir kaba koyun. Üstüne yavaşça sıvı yağı (tercihen zeytinyağı), ardından yaklaşık 3 çorba kaşığı soğutulmuş çay demi ekleyin ve bir tahta kaşık yardımıyla karıştırın. Karıştırırken kurudukça biraz daha çay demi ekleyin. Kına biraz kıvamını almaya başlayınca karıştırmaya elinizle devam edin.
Kına mutlaka tahta kaşıkla karıştırılmalıdır. Önce kınayı, üzerine yağı ekleyin bu süreçte karıştırırken kurumaması için azar azar demli çayı da ilave edin. Koyu muhallebi kıvamını tutturduğunuzda kınanız yakılmaya hazır demektir.
İlgili 34 soru bulundu
Geniş bir kabın içerisine ilk olarak kına tozunu koyun. Üzerine yavaşça sıvı yağı ekleyin. Son olarak daha önceden kaynatıp soğuttuğunuz suyu ilave edin.
Toz halindeki kına, sarımtırak yeşil renktedir. Bu tozdan gereği kadar bir kısım alınıp suda hamur gibi yoğrulduktan sonra, saça, ya da ele vs. sürülür. Bir iki saatten az olmamak üzere bir süre bekletilir.
Ayak tırnak ve parmaklarındaki hızlı kirlenmenin de önüne kına ile geçebilirsiniz. Ayağınıza kına yakmak için cam bir kasenin içine limon suyu ile beraber kına karışımını koyabilirsiniz. Bunun için 1 yemek kaşığı kına ve 1 yarım limon suyunu karıştırın ve macun kıvamına gelene kadar devam edin.
Saçınıza uygulayacağınız kınanın inatçı beyazları bile kapatacak kadar güçlü olması gerekir. Kına saça doğru uygulandığı zaman, dipten çıkan yeni saçlar hariç olmak üzere, uzun süreli kullanım sağlar.
Kınayı karma ve uygulama işlemleri sırasında mutlaka tahta kaşık kullanılmalı. Saç bakımı için, karışımın içerisine bir iki damla saf zeytinyağı eklenebilir. Kınaya limon, sirke ve şarap gibi malzemeler ilave etmek saça nüfuz etmesini kolaylaştıracaktır; ancak asit içeriklerinden dolayı dikkatli kullanmakta fayda var.
Soğan kabuğu ilave edilen karışım saçlarınızda bakır renk verecektir. KINAYLA KIZIL RENK NASIL YAPILIR? Aktarlardan aldığınız doğal kınayı yukarıda belirttiğimiz şekilde hazırlayarak, ekstra soğan kabuğu suyu yerine, bir miktar pancar suyu eklerseniz, saçlarınızda kına kızıl bir renk oluşturacaktır.
5-6 ceviz yaprağını iki su bardağı suda kaynatın. Soğuduktan sonra içine ezdiğiniz kabuğu katın. Bir şişeye alıp, iyice çalkalayın. İşte size koyu renk saçlarda güzel bir renk elde etmek için doğal bir losyon.
Kına, kırmızı renkte olan bir bitki tozu türüdür ve bu gecede gelinin elleri ve ayaklarına çeşitli desenler ve süslemeler şeklinde sürülür. Bu işlem hem geleneksel bir adettir hem de gelin adayına "mutluluk getirmesi" ve "kötü enerjileri uzaklaştırması" amaçlanır.
Gelin Kınası Tarifi Nasıl Yapılır? Öncelikle bal kabakların küçük küçük doğrarız. Üzerine 1 çay bardağı şekeri ilave ederek pişiririz,yumuşadıktan sonra rondodan geçiririz.
Kına saçın hızlı uzamasını sağlamanın yanı sıra saçı gürleştirir ve saç dokusunun da iyileşmesini sağlar. 9) Mantar ve egzama nedeniyle oluşan sorunları ortadan kaldırır. Bu sorunların neden olduğu kepeklenmeyi azaltır.
Saçınızın görüşünü güzelleştirir.
Hangi ürünleri kullanacağınızı biliyorsanız kına saçınıza parlaklık ve güçlülük sağlayabilir. Davis kınanın erken yaşta saç beyazlamasına karşı çok etkili olduğunu söylüyor. Aynı zamanda kına en uzun ömürlü renk tonu da sunabilmektedir.
Aynı zamanda renk verici özelliğiyle de beğenilen kına saçta kızıl yansımalar yaratıyor. Bununla birlikte kına siyahtan renksize uzanan, kumral, kestane, kızıl-kahve, kızıl, parlak sarı ya da doğal bakır gibi renkleri de içeren geniş bir renk yelpazesi sunuyor.
Limon suyu ve Hindistan cevizi yağını karıştırıp saç diplerinize masaj yaparak uygulayın. Bu yöntemi düzenli olarak uyguladığınızda saçlarınızdaki beyazlamanın azaldığını görebilirsiniz. Köri yaprakları beyazlayan saçlar için doğal mucizeler arasında yer alır.
Değerli kardeşimiz, Kadınların özel (hayız / âdet) günlerinde el ve saçlarını kınalamalarında bir sakınca yoktur. Kına suyun saça ve deriye temasını engellemediği için abdeste ve gusle mâni değildir.
Cilt hastalıklarında sıklıkla kullanılan bu ikilinin bir araya gelmesi daha güçlü bir ilaç ortaya çıkarttı. Hem kına hem de elma sirkesi ayrıca bakım ürünleri arasında yer alır. Vücutta birikmiş mikropları çekerek ter gözeneklerinden atar. Bu sayede kireçlenme, ödem birikmesi gibi durumları engeller.
Gerdek gecesinden evvelki geceye kına gecesi denir. damadın kınasını delikanlılar, gelinin kınasını da, genç kızlar yakar. Kına erkeğin yalnız sağ elinin serçe parmağına (yalnız serçe parmağına), gelinin el ve ayak parmaklarına yakılır.
Kına bitkisinin doğal yetişme alanları kuzey Afrika, batı ve güneybatı Asya ve kuzey Avustralasya'da yarı kurak iklim ve tropikal bölgelerdir.
Kına mantar enfeksiyonunu kökten temizleyebilen, aynı zamanda mantar önleyici özelliği bulunan bir yapıdadır. Kınayı sorunlu bölgeye sürdükten sonra bir gece bekletip yıkayarak etkisini arttırabilirsiniz. Elma sirkesinin antimikrobiyal özellikleri bulunur. Bu yüzden tedavide tercih edilebilir.
Çok eski zamanlardan günümüze kadar gelen kına kültürü, ayak sağlığı için oldukça etkilidir. Ayaklarınızda oluşan kokudan kurtulamadıysanız, ayaklarınıza kına yakmak çok iyi gelecektir. Hint kınasını dönem dönem uygulamalısınız. Kına ayaklarınızı bakteriden korur ve nem oranını dengeler.
Egzama vakalarında sıklıkla enfeksiyon da görülebilir. Kına egzamaya iyi gelir mi? Kınanın tuzsuz tereyağı ile karıştırılarak gerekli bölgeye sürülmesinin iyi geldiği belirtilmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri