Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Koca karısının evini kiraya verebilir mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Koca karısının evini kiraya verebilir mi?

Aile konutu üzerinde tesis edilen hakların niteliği değil aile konutu üzerindeki hakları sınırlayıp sınırlamadığı önemlidir. Aile konutu üzerinde diğer eşin rızası olmaksızın aşağıdaki işlemleri yapamaz; 3. Kişi lehine intifa hakkı veya sükna hakkı kurulamaz. Aile konutu kiraya verilemez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kulacoglu.av.tr

Eşlerden biri evi kiraya verebilir mi?

TMK m. 194 ile eşlerden birinin aile konutu üzerinde yapacağı tasarruflar diğer eşin rızasına bağlanmıştır. TMK 194 madde şu şekildedir; “Eşlerden biri, diğer eşin açık rızası bulunmadıkça, aile konutu ile ilgili kira sözleşmesini feshedemez, aile konutunu devredemez veya aile konutu üzerindeki hakları sınırlayamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ozgunlaw.com

Mülk sahibi olmayan kişi kiraya verebilir mi?

Kiraya verenin kiralanan şeyin maliki olması gerekmez. Kiraya verenin malik dışında bir kişi olması durumunda, artık malik, kiraya verenin haklarını kullanamaz. Kiraya veren, kiracıya, kiralananın kullanımını bırakmış olmalıdır. Diğer yandan kiraya verenin bir karşılık elde etmesi gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cetinkaya.av.tr

Paylı mülkiyette paydaşlardan biri kiraya verebilir mi?

Bilindiği üzere, paylı mülkiyet konusu taşınmazların kiraya verilmesi TMK'nun 691. maddesi uyarınca pay ve paydaş çoğunluğuna bağlıdır. İki paydaşlı taşınmazlarda, bir paydaşın taşınmazı üçüncü kişiye kiraya vermesi durumunda, hiçbir zaman paydaş çoğunluğu sağlanamayacağından, oybirliğinin gerekli olacağı kuşkusuzdur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tasinmazdavalari.com

Ortak konut kiraya verilir mi?

Bir diğer deyişle; KMK'nun 45. maddesi uyarınca; ortak yer ve tesisler, tüm kat maliklerinin OYBİRLİĞİ ile verecekleri bir kararla kiraya verilebilir. Aksi halde, kat maliklerinin her birinin kiracının müdahalesinin önlenmesini mahkemeden isteyebilme hakkı bulunmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yesilyurt.av.tr

Ev sahibi kiracıdan evi müşteriye açmasını isteyebilir mi? Avukat Ali Yüksel yanıtladı

İlgili 29 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Ortak alanlar nasıl kiraya verilir?

KMK'nın 45. maddesindeki düzenlemeye göre apartman ve sitedeki ortak alan, yer ve tesislerin kiraya verilebilmesi için Kat Malikleri Kurulu'nda oybirliğiyle karar alınması gerekir. Bir tek kat maliki bile karşı gelse kiraya verilemez. Buradaki oybirliği, toplantıya katılanların değil, tüm kat maliklerinin oybirliğidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Ev sahibinden başkası evi kiraya verebilir mi?

Kurucu Avukat

Türk Borçlar Kanunu'nun 322/2 fıkrası uyarınca, konut ve çatılı işyeri kiralarında kiracıların, kiraya verenin yazılı rızası olmaksızın kiralananı başkasına kiralayamayacağı ve kullanım hakkını devredemeyeceği şeklinde hüküm altına alınmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.linkedin.com

Ortak hisseli ev kiraya verilir mi?

Sadece bir kişinin miras üzerinde hakkı varsa o kişi, söz konusu gayrimenkulü kendi kararı ile kiralayabilir. Ancak gayrimenkul birden fazla kişiye kalmışsa kiraya verme konusunda tüm varislerin görüş birliğinin olması gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sahibinden.com

Paylı mülkiyette kira bedeli kime ödenir?

Davalı, kiracı olduğunu savunmuşsa da; Medeni Kanunun eski 624, yeni 691. maddeleri uyarınca paylı mülkiyette geçerli bir kira sözleşmesinden söz edilebilmesi için kiralayanların taşınmazda pay ve paydaş çoğunluğunun bulunması zorunludur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ilhanhelvacidersleri.com

Ortak mal kiraya verilir mi?

Madde hükmü oldukça açıktır. Yazı konumuz olan taşınmazın kiraya verilmesi durumunu ise, ilgili madde hükümleri çerçevesinde değerlendirirsek şu sonuca varırız: Ortaklık konusu taşınmaz, ancak tüm maliklerin ortak irade ve rızası ile kiralanabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: medium.com

Üst hakkı sahibi taşınmazı kiraya verebilir mi?

İnşaat üzerindeki bu hak, üst hakkından ayrı ve bağımsız değildir[5]. Üst hakkı sahibi, inşaatı yıkıp başka inşaat yapabilir, inşaatı kiraya verebilir, aksine bir anlaşma mevcut değilse veya hak taşınmaz lehine kurulmamışsa inşaatın mülkiyetini bir başka kişiye devredebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yonet.av.tr

Ev sahibi olmadan kira sözleşmesi yapılır mı?

Kontratı imzaladığınız tarafın kiracı ya da ev sahibi olduğuna emin olmalısınız. Eğer imza atacak taraflar kiracı ya da ev sahibi değilse vekaleti olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Dilerseniz kontratta iki tarafın kimlik fotokopilerine de ek olarak yer verebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mapfre.com.tr

Kira sözleşmesinde kimin imzası olmalı?

Sözleşmenin her sayfası kiracı ve mülk sahibi tarafından imzalanmalıdır. İmzasız belgeler, gelecekte belgenin gerekli olduğu zamanlarda işlevsiz sayılabilir. Kira sözleşmesinde kiranın hangi tarihlerde ve hangi banka hesabına yatırılacağı bilgisi geçmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sahibinden.com

Eşim benden habersiz evi satmış ne yapmalıyım?

Gerekli rızanın alınmaması halinde, yapılan tasarruf işlemi askıda hükümsüzdür. Rızası alınmayan eş, sonradan da icazet vermezse, yapılan devir işlemi baştan itibaren kesin hükümsüz sayılır. Bu durumda Aile Mahkemesi' nde rızası alınmayan eş tarafından “tapu iptal ve tescil davası” açılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: olgun.av.tr

Evi kiraya verirken nelere dikkat etmek gerekir?

Evi kiraya verirken nelere dikkat edilmeli?
  1. Tutarlı Depozito ve Kira Bedeli belirleyin. Kiraya verilmek istene daire ev sahipleri için her zaman yüksek değeri hak eder. ...
  2. Kira Sözleşmenizde Tüm Şartlarınızı Belirtin. ...
  3. 3. Kiracı Adayınızı Yakından Tanımaya Çalışın. ...
  4. Profesyonel Destek Alın. ...
  5. Dijital Platformlardan Yararlanın.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gaboras.com.tr

Bedelsiz kiralama nasıl yapılır?

Kural olarak kira sözleşmesi bedelsiz olacak şekilde yapılamaz. Bedelsiz kira sözleşmesi uygulamada yapılıyor olsa da Türk Borçlar Kanunu çerçevesinde bu sözleşme kira sözleşmesi olmaz. Söz konusu bu durumda kiralanmış olan mülkün intifa hakkı karşı tarafa bırakılmış olunur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mukyenhukuk.com

Tapuda paylı mülkiyete nasıl geçilir?

Elbirliği halindeki mülkiyetin paylı mülkiyete çevrilmesi için öncelikli olarak miras sahibi olan bütün hissedarların imza atması gerekir. Bu işlemin doğal sürecidir yani tüm hissedarlar gelip imza atarlarsa elbirliğiyle halindeki mülkiyet paylı mülkiyete otomatikman dönüşmüş olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: arsabank.com.tr

Hisseli tapu nasıl kiraya verilir?

Hisseli tapu, paylı mülkiyet ve elbirliği mülkiyeti olmak üzere iki farklı şekilde ortaya çıkabilir. Hisseli tapusu olan gayrimenkulun, tek bir paydaş (veya ortak) tarafından kiraya verilmesi olanaksızdır. Dolayısıyla sizin gayrimenkul için yaptığınız sözleşme geçersiz olacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: adaletbiz.com

Paylı mülkiyet olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Tapu kütüğüne bakıldığında ½ Ahmet ½ Mehmet gibi bir pay miktarı yazıyorsa paylı mülkiyet söz konusudur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cemakyazi.com

Hisseli tapuda ev varsa ne olur?

Hisseli gayrimenkullerde kimin taşınmazın hangi bölümüne sahip olduğu belli değildir. Taşınmazın bütün bölümlerine tüm hissedarlar ortaktır. Bu nedenle tüm hissedarlarla ortak bir anlaşmaya varmadığınız sürece, gayrimenkulün bir kısmını bile kullanma hakkına sahip değilsinizdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sahibinden.com

Miras kalan evin kirasını kim alır?

Evden elde edilen kira geliri de yine tüm mirasçılara ait olacaktır. Miras kalan bu ev zaten miras bırakanca henüz yaşıyorken kiralanmış ve içinde kiracı bulunan bir ev ise; kira sözleşmesi bu sefer kiracı ve tüm mirasçılar arasında devam edecektir. Kiralayanın (ev sahibinin) ölmesi, kira sözleşmesini sona erdirmez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yelizkaratas.com

Mirasçı ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Adi kira sözleşmelerinde mirasçılar yasal bildirim sürelerine uyarak sözleşmeyi feshedebilirler. Konut ve çatılı işyerlerinde ise; ölen kiracı ile birlikte aynı konutta oturanlar, sözleşmeye ve kanun hükümlerine uydukları müddetçe taraf olarak kira sözleşmesini sürdürebilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tahanci.av.tr

1 yıllık kira sözleşmesi bitince ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Fakat bunun için, ilgili tadilat gerekli olmalı ve bu esnada kiracının evde yaşaması mümkün olmamalıdır. Bu şartlar olduğu takdirde, 1 yıllık kira sözleşmesi bitince ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi sorusunun cevabı da evet olacaktır. Bunun için, sözleşme süresi dolunca kiracıya tahliye davası açılmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: artukhukukburosu.com

Ev sahibi evi kaç yıl kiraya veremez?

Bu üç yıl süreyle kiralananın başkasına kiraya verilememesi, yasa koyucu tarafından yeniden kiralama yasağı olarak nitelendirilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

Ev sahibi evi satmak isterse kiracı evi göstermek zorunda mı?

Kiracı Evi Göstermek Zorunda mıdır? Kiracı, ev sahibinin evi satmak veya yeniden kiralamak istemesi durumunda evi yeni alıcılara veya kiracılara göstermek zorundadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: artukhukukburosu.com
Önceki makale
Araç kliması su atar mı?
Sonraki makale
Voleybol da op ne demek?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT