Başlangıçta daha kullanıcı dostu ve kolay anlaşılır bir dil seçmek, kodlamaya giriş yaparken size yardımcı olabilir. Sonuç olarak, kod yazmak başlangıçta zor olabilir, ancak öğrenme ve pratik yapma süreciyle geliştirilebilecek bir beceridir.
Örneğin, sıfırdan kodlamayı öğrenmek, rahat temponuza ve diğer faktörlere bağlı olarak 18-24 ay kadar sürebilir. Sadece eğlence için yeni şeyler denemek isteyen sıfır programlama becerisine sahip sıradan bir öğrenciyseniz , kodlamayı öğrenmek için en uzun süreyi harcarsınız (birkaç yıl kadar).
Bilgisayarda kod yazmak, sabit bir sözdizimi ile birlikte kesin ve doğru talimatlar gerektirdiğinden kolay değildir. En küçük bir hata bile kodun yanlış sonuç vermesine neden olur. Yazılan kodun doğru sonuç vermesi içi yapısal ve mantıklı düşünmek gerekir.
Günümüz dijital dünyasında kodlama, matematik ve okuma yazma gibi temel bir gereksinim haline gelmiştir. Kodlama en iyi erken yaşlarda öğrenilmektedir. Bu yönüyle yabancı dil öğrenmeye benzer. Yapılan araştırmalar; her üç çocuktan birinin henüz konuşmayı öğrenmeden telefon ya da tablet ile tanıştığı sonucuna varıyor.
İlgili 34 soru bulundu
Çocuklar için giriş seviyesinde kodlama eğitimi almak için doğru yaş aralığı uzmanlar tarafından 5-7 yaş olarak gösteriliyor. Bu yaş grubu çocukların temel komut ve algoritmaları öğrenebilmeleri için çeşitli kaynaklar bulunuyor.
Bundan dolayı daha somut kavramların kullanıldığı görselliğin ön planda olduğu ilgi çekici programlar ve projeler ile çalışmalar yürütülmektedir. Çocuklar için kodlama eğitimine giriş seviyesinde başlanabilecek en doğru yaş aralığı olarak 5-7 yaş olduğu düşünülmektedir.
Yazılım dillerini araştırarak gelişmek istediği konuda en popüler olan yazılım dilini öğrenmeye çalışmak, yazılıma yeni başlayan kişiler için başta mantıklı gelse de aslında ilk olarak “algoritmanın temellerini”(bknz: BTK Akademi Algoritma Temelleri Kursu) öğrenerek başlamak en doğru yoldur.
Kodlama mantığı, algoritma ve veri yapıları kullanarak bilgisayarlara talimat verme becerisi olarak tanımlanabilir. Başka bir deyişle, kodlama mantığı, bir problemin çözümü için uygun adımları sıralamak ve bu adımları doğru şekilde ifade edebilmektir.
Bunun dışında kodlama yapan kişilerin unvanlarına değinecek olursak; Geliştiriciler. Mobil uygulama geliştiricileri. Masaüstü yazılım geliştiricileri (Bilgisayar programcısı)
Kodlama, program ve yazılım gelişme üzerine yoğunlaşmak için en önemli ihtiyaçlardan bir tanesi de İngilizce bilgisidir. Günümüzde geçerliliğini sürdüren popüler programlama dili İngilizcedir. Sizlerde kodlamayı kolay bir şekilde kavramak ve kod yazmak için İngilizce bilgisine sahip olmanız gerekmektedir.
Yazılımcı olmak için üniversitelerin yazılım mühendisliği ve bilgisayar mühendisliği bölümleri tercih edilmelidir. Yalnızca bu bölümleri tercih edenler değil yazılım ve programcılık alanında kendini geliştiren kişiler de yazılımcı olabilmektedir.
Evet, tabi ki yapılabilir. İster IOS ister ANDROID işletim sistemli bir telefona sahip olalım telefonumuz üzerinden kodlama işlemleri yapabiliriz.
Kursa Giderek Yazılımcı Olunur mu? 4 yıllık bir üniversite yerine 3-4 ay süren hızlandırılmış bir kurs programına gitmeyi de tercih edebilirsiniz. Böyle bir kursu bitirdiğinizde başlangıç seviyesinde bir yazılımcının niteliklerine sahip olabilirsiniz.
Yazılım Ne Kadar Sürede Öğrenilir? Bir programlama dilinde uzmanlaşmanız, geçmiş birikiminize ve öğrenme isteğinize bağlı olarak 3-6 ay arasında sürebilmektedir.
ÖZET: Konuyu özetleyecek olursak yazılıma başlarken matematik bilmek gibi bir şart yoktur. Matematik öğrenmeden de yazılım alanında ilerleyebilirsiniz. Ama matematik bilmeniz size çok daha fayda sağlayacaktır.
- Analitik düşünme ve problem çözme yeteneğini geliştirir. - Döngü ve koşul ile sıralama gibi kavramların erken yaşta öğrenilmesini sağlar. - Algoritmik düşünce ile algoritma kurma becerisi kazandırır. - Çocukların soyut kavramları özelleştirmesine olanak verir.
Bir anlamda, kodlama becerisi çocuklarımıza etraflarını saran bilgisayarlı makinelerle ve büyük veri yığınları ile iletişime geçmelerini, onlara ne yapmaları gerektiğini emredebilmelerini ve onlardan gelen sinyalleri anlayabilmelerini sağlayacak yeni bir 'dil' becerisi olacak.”
Yazılımcı olmak isteyen kişilerin bilgisayar mühendisliği ve üniversitelerin yazılım mühendisliği bölümlerini tercih etmesi gerekir. Sadece bu bölümleri tercih eden kişiler değil programcılık ve yazılım alanında kendini geliştiren kişiler de yazılımcı olabilir.
Evet evde yazılım öğrenilir.
Python öğrenip veri bilimi dalında ilerlemek isterseniz matematik ve istatistik konularında bilgi birikiminizin olması gerekecektir.
Kodlama matematiğin iletişim dilidir. Kodlama öğrenme, verileri organize ve analiz etmeyi öğretir. Çocuklar kodlama yaparken, farkına varmadan matematik becerilerini geliştirirler. Mantık ve hesaplama becerilerini kullanarak kendi projelerini yapmaları, matematiği içselleştirerek daha eğlenceli hale getirir.
Eğitim Saati: 70 ders saatinden oluşmaktadır.
İlk başta görsel tabanlı programlamadan başlamak kodlama ile ilgili ön yargılarınızı kırmak ve zor olmadığını görmek sizin için oldukça olumlu bir başlangıç olacaktır. Görsel tabanlı programlamaları kodlamanın mantığını öğrenmek için kullanılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri