Yeni bir araştırma, kod yazmak için matematik becerisinin gerekmediğini ortaya koydu.
En kısa cevabı matematik olmadan temel yazılım yapılabilir. Ama matematik olursa çok daha üst düzey yazılımlar yapılabilir.
Bütün yazılımcılar işlerinde yüksek matematik kullanmazlar, böyle bir genelleme yanlış olur. Fakat yazılım mühendisliğinin yeni nesil uygulamalarında ve yazılım mühendisliğini okurken yüksek matematik gereklidir.
11 İlk sene hangi dersleri alacağım? İlk yıl, yazılım mühendisliği öğrencileri, matematik ve fen bilimleri konusunda güçlü bir temel oluşturmak için, Matematik ve Fizik dersleri alırlar.
Python öğrenip veri bilimi dalında ilerlemek isterseniz matematik ve istatistik konularında bilgi birikiminizin olması gerekecektir.
İlgili 29 soru bulundu
Python Ne Kadar Sürede Öğrenilir? Genel olarak, Python'un temellerini öğrenmek yaklaşık iki ila altı ay sürer. Yine de birkaç dakika içinde bile, ilk basit programınızı yazacak kadar öğrenebilirsiniz.
Öğrenmesi oldukça kolay bir dil olması nedeniyle Python, programlama dilleri ve frameworklere başlamak isteyenler için iyi bir başlangıç noktasıdır. Eğer başlangıç seviyesindeyseniz ve herhangi bir kodlama diliyle ilk kez çalışacaksanız, tam olarak aradığınız yerdesiniz.
Siber güvenlik uzmanı olmak için gerekli evraklar arasında olan bu diplomalar önemlidir. Algoritma bilgisi, Linux, HTML, Java, CSS gibi yazılım dillerini kullanabilmekle mantıksal ve matematiksel düşünme yeteneği çok önemlidir.
Siber güvenlik eğitimi, matematik ve kodlama becerisi gerektirir mi? Hayır, siber güvenlik çok fazla matematik gerektirmez. Ancak bir bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik (STEM) konsantrasyonu olarak kabul edilir ve matematiğe aşinalık, kariyerinizde ilerledikçe sizi kesinlikle daha ileriye taşıyacaktır.
Yazılım Mühendisliği Maaşları
Türkiye'de 2024 yılı itibariyle en düşük yazılım mühendisliği maaşı 28.000 TL, en yüksek yazılım mühendisliği maaşı ise 110.000 TL civarındadır. Yani bir yazılım mühendisinin maaşı ortalama olarak 35.000 TL ile 45.000 TL arasındadır.
Aslında yazılımda sandığınız gibi bir matematik, okullarda gösterildiği gibi bir matematik de gerekmiyor. Tabi ki de matematik bilmeniz veya matematiksel düşünmenizin size katkıları olur ama yazılımda matematik kesinlikle şart değildir.
Bir programlama dilini öğrenmeniz ona ayırdığınız zamana, ilgiye ve yaptığınız pratiğe bağlı olarak değişir. Ancak, yazılım öğrenmek sanıldığı kadar zor değildir. Yazılımcı olmak için, sadece teorik bilgileri hatırlamak yeterli olmaz. Bu nedenle de bol bol pratik yapmalısınız.
Evet, üniversite eğitimi almadan da yazılımcı olman mümkün.
Çocuklar için giriş seviyesinde kodlama eğitimi almak için doğru yaş aralığı uzmanlar tarafından 5-7 yaş olarak gösteriliyor. Bu yaş grubu çocukların temel komut ve algoritmaları öğrenebilmeleri için çeşitli kaynaklar bulunuyor.
Çocuklar için kodlama eğitimine giriş seviyesinde başlanabilecek en doğru yaş aralığı olarak 5-7 yaş olduğu düşünülmektedir. Bu yaştaki çocukların için temel komutları ve algoritmaları öğretecek çeşitli materyaller bulunmakta.
Örneğin, sıfırdan kodlamayı öğrenmek, rahat temponuza ve diğer faktörlere bağlı olarak 18-24 ay kadar sürebilir. Sadece eğlence için yeni şeyler denemek isteyen sıfır programlama becerisine sahip sıradan bir öğrenciyseniz , kodlamayı öğrenmek için en uzun süreyi harcarsınız (birkaç yıl kadar).
Bu konuda değinilmesi gereken bir başka nokta ise, Türkiye'de lisans seviyesinde siber güvenlik bölümünün bulunmaması. Yani lise öğrencilerinin ilgisini çekse dahi, siber güvenlik ancak yüksek lisans seviyesinde çalışılacak bir konu olarak ele alınıyor; şimdilik.
Temel matematik konuları, fonksiyonlar ve grafikler, matrisler, denklemler ve çözümleri, limit, süreklilik, diferansiyeller. Analizin temel konularına giriş yapmak, limit, türev, integral kavramlarını ve uygulamalarını öğretmek.
Algoritma, Fonksiyon, Denklem, Cebir. Tabii matematiğe dayalı bir yazılım bilgisi istiyorsan bunlar.
Siber Güvenlik Uzmanı
Siber güvenlik uzmanları, ağları ve sistemleri güvenli tutmak için çalışırlar. Bu meslek, 2020-2030 yılları arasında %31 oranında büyüme göstermesi bekleniyor.
İngilizce hazırlık sınıfı ile öğretime başlanacak Siber Güvenlik Meslek Yüksekokullarında açılacak 2 yıllık “Siber Güvenlik Analistliği ve Operatörlüğü” ön lisans programının öğretim dili en az %30 İngilizce olacak.
Siber Güvenlik Lisansüstü Programına üniversite sınavında Eşit Ağırlıklı ve Sayısal Ağırlıklı puan türünde öğrenci kabul eden lisans programlarından mezun olanlar başvurabilirler.
Her iki dil de veri biliminde yaygın olarak kullanılmaktadır ve tercih edilebilecek pek çok seçenek sunar. Python, verilerin işlenmesi ve makine öğrenimi gibi konularda daha güçlüdür, R ise veri analizi ve istatistiksel modellere daha uygun olabilir.
R bir programlama dilidir.
R içerisinde analizler fonksiyon ve komutlar yardımıyla yapılır ve diğer programlama dillerine göre öğrenmesi kolay bir dildir. Ayrıca R programı, C ve Java gibi birçok programlama dili ile uyumlu çalışabilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri