Kök hücre tedavisinde kişinin kendisine ait özel hücrelerden yararlanılırken, PRP tedavisinde doku hasarını onarmak için yine hastanın vücudundan alınan trombositler kullanılıyor. Kanın pıhtılaşmasının temel bileşeni olan trombositler, iyileştirici özelliğe sahip proteinleri içeriyor.
Bu iki işlem genellikle aynı zannedilmektedir. Oysa PRP. bir kök hücre tedavisi değildir. PRP'de kullanılan.
Kişiden alınan küçük bir parça dokunun laboratuvarda 3 seanslık çoğaltımı ile her seans ortalama 30 milyonluk, toplamda 90-100 milyonluk hücre çoğaltımıyla uygulanır. 3 seanslık kök hücre tedavisi için fiyatımız 65.000 tl yerine kampanyada 61.000 TL'dir.
Yaşın ilerlemesi ile birlikte azalım gösteren kök hücre miktarı nedeniyle hasarlanan doku ve organlar yeterince onarılamaz hâle gelir. Bu yüzden kök hücre tedavisi, ölümle sonuçlanabilecek pek çok hastalığın, bazı kanser türlerinin ve doğumsal olarak gelen kan hastalıklarının tedavisinde oldukça önemlidir.
Kök hücreler kişinin kendi dokusundan elde edildiği için herhangi bir yan etki ya da alerjik bir reaksiyon oluşturmaz. Sadece yapılan müdahaleye bağlı lokal yan etkiler, %5 oranında ise dizde geçici şişlik oluşturma riski vardır. Bu yan etkiler genelde 1-2 hafta içinde geçmektedir.
İlgili 45 soru bulundu
Ortopedik Hastalıklarda Kök Hücre Tedavisi Ne Kadar Sürer? Enjeksiyon yöntemiyle yapılan kök hücre tedavilerinde kök hücrenin alınması 15-20 dakika sürmektedir. Ardından kullanılan prosedüre göre 45 dakika ile 2 saat arasında kök hücrenin ayrıştırma süreci vardır. Ardından 1 dakika da enjeksiyon süresi vardır.
Kök hücre tedavisi 3-4 hafta aralıklarla 3 seans olarak yapılır. İlk etki; kişiden kişiye değişmekle beraber ikinci seanstan hemen sonra ortaya çıkmaya başlar. Kök hücre uygulandığı andan itibaren kollajen dokuda iyileşme etkisini başlatır ve bu etki 12 aya kadar devam eder.
Tedavide etkinlik yaklaşık 1 hafta sonra başlamakta ve hücrelerin artışı ile her geçen gün artmaktadır. Tedavi sonrası 2 günlük hareket kısıtlaması sonrası hasta günlük hayatına dönebilir. Tek seanslık uygulama yapılır; hasarın büyüklüğüne göre nadiren ek uygulama gerekebilir.
Kök Hücre Tedavisi Sonrası Süreç
Önerilen 3 haftalık istirahat süreci bittikten sonra hasta normal hayatına dönebilir. Gerektiği takdirde egzersizlerini ya da fizik tedavisini sürdürebilir. Kök hücre tedavisinden sonra ilaç kullanımı gibi bir durum söz konusu değildir.
Vücudun yeterli kan hücresi üretemediği, kemik iliğinin ya da kan hücrelerinin hastalandığı, kök hücrelerin öldüğü durumlarda kök hücre tedavisine başvurulabilir.
Kök hücre ile cilt gençleştirme tedavisinde bir yaş sınırı yoktur. Kişi kendisinde yaşlanmanın etkilerini görmeye başladığında ya da görmeye başlamadan 28-30 yaşlarından itibaren yapılabilir.
Kemik iliğinden kök hücre toplama işlemi
Çok ama çok az kullanılmaktadır. Kemik iliğinden kök hücre toplama işlemi, vericinin kalça kemiğine bir kere giriş yapılarak özel bir iğne yardımıyla çoğunlukla genel anestezi altında yapılır. Hiçbir şekilde işlem yapılırken ağrı hissedilmez.
Sürekli kendisini yenileme özelliğine sahip olan kök hücreler, diğer hücrelere dönüşür.Bu hücreler vücudun ihtiyacı doğrultusunda kendini değiştirerek diğer hücrelerin yenilenmesini, olgunlaşması sağlar.
PRP (Platelet Rich Plasma), ya da diğer adıyla Trombositten Zengin Plazma, kişinin kendi kanından hazırlanan ve tıbbın birçok alanında iyileşmeyi uyarmak ve düzenlemek için kullanılan bir yöntemdir.
PRP sayesinde ilk seanslardan itibaren öncelikle ciltteki kuru ve mat görünüm düzelir. Arıdan da kırışıklarda hafifleme, cildin elastikiyetinde artma gözlenir. PRP sadece yaşlanma belirtilerini hafifletmeye yaramaz. Aynı zamanda yaşlanma sürecini de yavaşlatarak adeta ''gençlik aşısı'' etkisi gösterir.
PRP ya da trombosit bakımından zengin plazma tedavisi, kişinin kendisinden alınan kanın çeşitli işlemlerden geçirilerek vücutta tedavisi planlanan dokulara enjeksiyonu şeklinde uygulanan tedavi yöntemidir.
Diz, omuz veya kalçada yaşanan kıkırdak hasarları ciddi eklem ağrısına yol açabiliyor. Genellikle cerrahi yöntemlere uygun olmayan hastalarda kullanılan kök hücre tedavisiyle başarılı sonuçlar alınabiliyor. Memorial Ataşehir Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü'nden Prof.
Kök Hücre tedavisi kimlere uygulanamaz? Pıhtılaşma önleyici ilaç kullanan, kanama-pıhtılaşma bozukluğu, enfeksiyon, romatizmal hastalıklar ve de bağışıklık sistemi farklı nedenlerle zayıflamış olan kişilere uygulanmaz.
İshaliniz 24 saatten fazladır devam ediyorsa ve günde 3 kez ve üzerinde ise mutlaka nakil ekibini bilgilendirin. Ağrı, kemik iliği/kök hücre nakli tedavisinin bir yan etkisi olarak meydana gelir.
Aferez İşlemi Her Gün 4-6 Saat Arası Sürer
Kök hücre toplama gün sayısı her gün toplanacak olan hücre sayısına bağlıdır.
Diz kıkırdağı hasarlanması durumunda, kök hücrelerin diz içine yayılmadan sadece hasarlı bölgede etki etmesi için, kollajen veya hyaluronic asit bazlı taşıyıcılarla hedefe yönelik etki göstermesi sağlanır. Kök hücre kişinin kendi hücreleri olduğu için tedavi amacında dokunun kendini iyileştirip yenilemesi amaçlanır.
Kordon kanı kök hücreleri, yaygın olarak kan hastalıkları, kan ya da kemik iliği kanserleri, bağışıklık sistemi hastalıkları, kas hastalıkları, kalp ve damar hastalıkları, diyabet ve kanser tedavisi sonrasında oluşan hasarların tamirinde kullanılabilmektedir.
PRP saç dökülmesini önlemek amacıyla kullanılan kozmetik uygulamalardan biridir. Kişinin kendi kanından hazırlanan PRP saç dökülmesinin yaşandığı yerlere enjekte edilir. İçerdiği büyüme faktörleri ve doku iyileşmesini sağlayan proteinler sayesinde saçın döküldüğü alanlarda hücre yenilenmesini sağlar.
Lokal anestezi veya sakinleştirici anestezi altında yapılan işlemde kök hücreler kişinin kemik iliğinden veya karın yağlarından küçük bir işlemle alınır ve laboratuvarda çoğaltılır. Çoğaltma işlemi birkaç saat sürer. Bu sırada kişi kök hücre uygulama ünitesinin dinlenme odasında dinlenir.
Kök hücre tedavisi yüze nasıl uygulanır? Yağ alınacak bölgeye lokal anestezi uygulanır ve ince kanüller yardımı ile yeterli miktarda yağ alınır. Alınan yağ belirli işlemlerden geçerek kök hücrelerine ayrıştırılır. Yüz bölgesine, yüzün anatomisi dikkate alınarak gerekli miktarda kök hücre enjekte edilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri