Kokina çiçeğinin kırmızı meyvesi zehirli olabilir. Uzmanlar özellikle küçük bebeği ve evcil hayvanı olan yurttaşları uyarıyor. Yutulduğu zaman mide bulantısı ve kusmaya sebep olan kokina, daha ciddi sonuçlara yol açabilir.
Yılbaşı Çiçeği (Kokina) Zehirli Mi? Elbette kokina çiçeği isteyenler için en büyük kaygı “Yılbaşı çiçeği zehirli mi?” sorusudur. Aralık ayında çiçek açtıktan hemen sonra kırmızı meyveler veren kokina çiçeğinin meyveleri zehirli olabilir.
Kırmızı meyveleri silcan, yeşil yaprakları tavşan memesi adı verilen bitkilerden elde edilir. Kokina çiçeği bakımı, oldukça kolaydır. Kokina çiçeği vazoda suya konulur mu diye merak ediyorsanız, evet konulabilir.
Batıl inanç kategorisinde yer alan kokina çiçek yıl sonu sokaklarda satılır.
İlgili 31 soru bulundu
TOMURCUKLAR KIRMIZI KALMALI
Kokina çiçeği ile dilek tutma geleneği olduğunu da anlatan Düver, “Rivayet o ki eğer yılbaşında kokina çiçeği alıp dilek tutarsanız, çiçek bir yıl boyunca solmamasını sağladığınızda dileğiniz kabul olur.” Şeklinde konuştu.
Suyu ve sıcağı çok sevmemesi ile bilinen Kokina Çiçeğini misafir olarak gittiğiniz sevdiklerinize ev hediye olarak da alabilirsiniz. Yıl boyu yeşil yaprakları ve kırmızı meyvesiyle güzel bir dekorasyon ürünüdür.
Evinizde daha güzel görünmesini istiyorsanız size doğru çiçeği seçebilirsiniz. Kokina çiçeği faydalı mıdır sorusuna cevap olarak efsaneye göre evinize uğur, bereket ve şans getireceği örnek verilebilir.
Siz de 2022 yılında mutlu etmek istediğiniz sevdikleriniz için, yılın güzel geçmesini sağlayacak minik ama etkili süprizler yapmak isterseniz, onlara eşsiz görüntüsüyle kalpleri fethedecek Kokina Yılbaşı Çiçeği hediye edebilirsiniz.
Kokina, yeşil yapraklı dallarını kırmızı meyvelerle taçlandıran bir çiçek. Uğur getirdiğine, bir yıl boyunca solmadan, yapraklarını dökmeden tazeliğini korursa 'ev sahibi' olunduğuna inanılıyor.
Eğer bu güzel çiçeklerin solmamasını istiyorsanız Kokina çiçeği bakımına dair dikkat etmeniz gereken birkaç faktör var. Kokina çiçeği için ideal olan sıcaklık normal oda sıcaklığıdır. Çok sıcağı da çok soğuğu da sevmez. Bu şekilde çiçek rengini uzun süre boyunca solmadan koruyabilir.
Öncelikle kokina çiçeğinin silcan adı verilen kırmızı meyvelerinin özellikle evcil hayvanlar için tehlikeli olabileceği, zehir etkisi oluşturabileceği söyleniyor, aklınızda bulunsun. Eğer evinizde en az bir hayvanla yaşıyorsanız ya da küçük yaşlarda çocuklarınız varsa onları bu bitkiden uzak tutmanızda fayda var.
Kokina birbirinden farklı bir bitki ve bir meyveden oluşan bir yılbaşı demetidir. Yılbaşı demeti diyoruz çünkü kırmızı meyvesi ve soğuk havalarda uzun ömürlü olması Kokinayı Aralık ayının en çok tercih edilen buketi yapıyor.
Ruscus aculeatus, Ruscus cinsine bağlı bir bitki türüdür.
Kokina çiçekleri, su içinde uzun süre dayanmaz. Su içinde kalırsa, meyveler çürür ve bozulur. Bu nedenle, Kokina çiçeklerini su içinde bırakmak yerine kuru halde saklamak daha iyidir.
Çiçeğin çabuk açması ve büyümesi için toprağa bir miktar kuru çay da konulabiliyor. Çiçeklenme mevsimi geciktiği takdirde sulama suyuna yılbaşı çiçeği coşturan ve vitaminler koymak fayda sağlıyor.
Kokina, aydınlık ve havadar ortamları seven bir bitkidir. Yeşil yapraklarının solmaması için, aldıktan 1 ay sonra, haftada 1 kez köklerini suda bekletebilirsiniz. Ancak suda bekletme süresi, 1 günü geçmemelidir.
Bu bitki, hoş bir yapısıyla ve kırmızı renkleriyle yılbaşı süslemelerinde ve dekorasyonlarında çokça tercih ediliyor. Çoğu kişi, Kokina çiçeğini yeni yılın başlangıcında pozitif enerji ve şans getirdiğine inanarak bir sembol olarak görüyor.
Noel Yıldızı gibi çoğu yılbaşı çiçeği toprak yüzeyi hafifçe kuruduğunda sulanır. Kokina çiçeği ise cam vazoda saklanır. Saksının altındaki fazla suyun drenaj deliklerinden akmasına izin vermek gerekir. Bu bitkilerin saksısını su altında bırakmak kök çürümesine ve diğer sorunlara neden olabilir.
Tavşan memesi otu (Ruscus aculeatus), Ruscaceae familyasından, 20 ila 50 cm boyutlarında, her zaman yeşil, güçlü ve yeşil dalları olan bir çalıdır. Kökleri ve geçişi Antakya yöresinde taşlara ve aktarlara zehir olarak satılmaktadır.
Yılbaşı çiçeği, narin bir saksı bitkisidir. Bu nedenle bazı etmenlerden hızlı etkilenerek sararıp solması söz konusu olabilir. Çiçek, aşırı sulanma durumunda köklerin çürümesine bağlı olarak ölür. Özellikle saksıda direnaj deliklerinin olmaması, saksıda biriken fazla suyun dışarı çıkamamasına neden olacaktır.
Kokina çiçeğinin kırmızı meyvesi zehirli olabilir. Uzmanlar özellikle küçük bebeği ve evcil hayvanı olan yurttaşları uyarıyor. Yutulduğu zaman mide bulantısı ve kusmaya sebep olan kokina, daha ciddi sonuçlara yol açabilir.
Kokina çiçeği, mutluluk, bereket ve aile birliğini simgeler. Yılbaşı zamanında eve alınan kokina çiçeğinin, yeni yılda şans, uğur ve bolluk getireceğine inanılır. Ayrıca kokina çiçeğinin yaprakları ve meyveleri bir yıl boyunca solmaz veya çürümezse, o çiçeği alan kişinin bir sonraki yıl ev sahibi olacağına da inanılır.
Konumlandırma. Yılbaşı kaktüsü çiçeği aralık ile şubat ayları dışında, yaz aylarında, özellikle öğle saatlerinde doğrudan güneş ışığına maruz bırakılmamalıdır. Yılbaşı kaktüsünün bulunduğu ortam aydınlık ve havadar olmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri