Kol ağrıları için gidilecek ilk yer ortopedi bölümüdür. Kaslarda ve eklemler ile beraber kemiklerde yaşanabilecek olası probleme karşı tedavi ele alınır. Eğer böyle bir durum söz konusu değilse, sinirler ile ilgili probleme karşı nöroloji Polikliniği devreye girer.
Kol ağrısı için fizik tedavi, ortopedi ve nöroloji polikliniğine gitmek gerekir. Hastanın kol ağrısı neden olduğu, nasıl bir tedavi yolu izleneceği ve hastanın yaşam öyküsü gibi durumlar değerlendirilerek bir tedavi yöntemi izlenir.
Omuz Ağrısına Hangi Bölüm Bakar? Omuz ve sırt ağrıları için Fizik Tedavi bölümünün yanı sıra Dahiliye bölümlerdi yardımcı olmaktadır. Hastalığı belirlenme sürecinden sonra, farklı departmanlara ilgili doktorun yönlendirme yetkisi bulunmaktadır.
Bu durumda boyun bölgesindeki hareketlerde kısıtlamalar meydana gelebilmektedir. Hareketleri gerçekleştirirken bu kişilerde acı hissi oluşabilmektedir. Boyun hareketlerinin kısıtlanması ve ağrıların şiddetlenmesi durumunda mutlaka bir doktora gitmek gerekmektedir. Boyun ağrıları için ortopedi bölümüne gidilmelidir.
Kol ağrısının yaygın nedenleri sinir sıkışması, boyun fıtığı, tenisçi dirseği, patolojik sorunlar, stres yaralanması, karpal tünel sendromu, tiroid sorunları, diyabet, romatoid artrit veya fibromiyaljidir (doku romatizması).
İlgili 16 soru bulundu
Kol ağrısında ne zaman doktora görünmeli? Aşağıdaki durumlarda acile gidin: Aniden ortaya çıkan, alışılmadık derecede şiddetli olan veya göğsünüzde basınç, dolgunluk veya sıkışmanın eşlik ettiği kol, omuz veya sırt ağrısı (bu bir kalp kriziniişaret edebilir)
Boyundan omuza yayılan ağrılar
Elinizde veya kolunuzda bir karıncalanma hissinin yanı sıra omzunuzda bir ağrı hissediyorsanız, bunun nedeni boynunuzdaki bir sorundur. Boyun kireçlenmesi, ve boyun fıtıkları omuza ve kola giden sinirlerin kök bölümünü etkileyerek omuz ve kola ağrısına yol açabilirler.
Boyun Ağrısına Hangi Bölüm Bakar? Boyun ağrısına ilk olarak hastanelerin Ortopedi ve Travmatoloji bölümü bakar. Gerek görülürse Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezine sevk edilebilir.
Omuz ve sırt ağrılarına karşı öncelikle Fizik Tedavi ya da ortopedi bölümü üzerinden gerekli tedavi yöntemleri ele alınır.
Kas ağrısı darbe almaya ve yaralanmaya bağlı olarak gelişmiş ise, bu durumda ortopedi uzmanına başvurmak gereklidir.
Bazı durumlarda aşırı stres nedeni ile de kolda ağrı görülebilir. Bu ağrının temelinde yatan neden aslında psikolojik kaynaklıdır. Fakat uyumayı ve hayatı zorlaştıracak düzeye ulaştıysa ağrı kesici ve kas gevşetici ilaçlarla ağrının hafifletilmesi sağlanır.
Bilekte ağrı için hangi doktora gidilir sorusunun cevabı olarak ortopedi polikliniğine başvurulması yanıtı verilmektedir. Bu bölümdeki doktorların uygulayacak olduğu ilaç ya da farklı tedaviler sonrası bilekteki ağrılarınıza çözüm bulunacaktır.
Yanlış harekete bağlı kas ve tendon problemleri ile ortaya çıkan akut şiddetli omuz ağrılarında kolun dinlendirilmesi ve buz uygulama son derece önemlidir. Omuz mümkün olduğunca az kullanılmalıdır. Ağrı kesici ve günde 3-5 kez, 15 dakika buz uygulama ile akut omuz ağrılarının büyük kısmı düzelir.
Dirsek ağrısı genellikle aşırı kullanımdan kaynaklanıyor. Birçok spor, hobi ve iş, tekrarlayan el, bilek veya kol hareketleri dirsek ağrısına neden olabiliyor. Dirsek ağrısı bazen de artrite bağlı gelişebiliyor. Genel olarak dirsek eklemi aşınma ve yıpranma hasarına diğer birçok eklemden çok daha az eğilimli oluyor.
Ağrılar yaralanmaya veya sistemik hastalık sebebi ile oluşan kas ağrıları genellikle ciddi bir durum olup tıbbi bakım gerektirmektedir. Bu ağrılar için genellikle ilk gidilmesi gereken doktor dahiliye bölümü uzmanları olmaktadır.
Ortopedi ve Travmatoloji Nedir? Kas ve iskelet sistemi hastalıkları üzerinde çalışan Ortopedi ve Travmatoloji birimi, çok farklı alt dalları, teşhis ve tedavi yöntemleri bulunan son derece zengin bir uzmanlık dalıdır.
Bunun için hastanelerin Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon (fizik tedavi) bölümüne/doktoruna başvurmanız gerekir.
Ancak kemik ve eklem iltihaplanmaları, sinir hasarları, uyuşma gibi durumlarda uzmanlara başvurulması önemlidir. Kol Ağrısı için Hangi Bölüme ve Ne Doktoruna Gidilir? Ana sebebi bilinmiyorsa kol ağrılarının kontrolü amacıyla öncelikle Ortopedi kliniklerine başvurmak gerekir.
Kireçlenme, sıkışma, yaralanma, enfeksiyon ve metabolik hastalıklar, boyun fıtığı ve fibromiyalji bu bölgede oluşan ağrıya neden olan yaygın sebepler arasında yer alır.
El kol uyuşması yaşayan hastaların nöroloji uzmanına başvurması gerekir.
Geçici ödem, tuz alımını azaltarak ve otururken bacaklarınızı yukarıda tutarak iyileştirilebilir. Bunun dışında herhangi bir hastalığa bağlı olsun ya da olmasın, vücudunuzun herhangi bir noktasında meydana gelen ödem için hastanelerin Dâhiliye ya da Nefroloji polikliniklerine başvurabilirsiniz.
Boyun fıtığının en önemli belirtisi boynun bir tarafından başlayıp kola doğru yayılan ağrıdır. Bu ağrı uyuşmaya neden olur ve parmak uçlarına doğru uzanır. Ağrının oluştuğu kol zayıflar ve güç kaybeder. Denge kaybına ve düşmeye neden olabilir.
Kol zayıflığı için en yaygın görülen nedenler yaralanmalardır. Ayrıca kasın az kullanılması ya da belirli kas düzensizliklerinden kaynaklanan kas kaybı, omurgadaki sinirlerin sıkışması ya da buna yapılan baskı ve en son olarak da belirli kalıtsal sorunlar da kollarda güçsüzlüğe neden olabilir.
Omuz ağrısının özellikleri, sorunun nedenine bağlı olarak farklılık gösterir ve ağrı farklı biçimlerde hissedilir. Omzunuz sürekli ağrıyabilir veya sadece hareket ettirdiğinizde ağrıyabilir, yani ağrı geçici veya sürekli olabilir, bu durumda tıbbi teşhis konulması ve tedavi edilmesi gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri