SAÇLARINIZI KOLA İLE YIKAYIN Kolanın yüksek asitlik seviyesi saç dokularının yakınlaşmasına ve büzülmesine neden olur. Bu durum saçınızın parlamasını sağlar. Güzellik blog yazarı Ellko bu numarayı denedi ve sonuçlardan çok memnun. İhtiyacınız olan tek şey, iki küçük şişe kola ve tekrar durulamak için su.
Saç yıkama demişken, kola saçın rengini de açıyor
Fakat kolanın saçlarınızın rengini açacağı bir gerçek. Eğer saçınızı boyadığınız renk istediğinizden daha koyu olduysa, rengi açmak için saçlarınızı kola ile yıkayıp yarım saat beklettikten sonra durulamanız yeterli olacak.
Maden suyunun saç bakımına dahil edilmesiyle kafa derisinin bozulmuş olan pH seviyesi dengelenir. Bu sayede saç kökleri beslenerek daha güçlü ve sağlıklı bir yapıya dönüşür. Saçtaki oksijen ihtiyacı da maden suyu sayesinde azaltılır. Dolayısıyla saç bakımı sonrasında daha kuvvetli saç tellerine kavuşmak mümkün olur.
Maden suyu hem içildiğinde hem de saça sürüldüğünde saça fayda sağlar. Maden suyunun saçlardaki zayıflığı ve kepek problemlerini ortadan kaldırmak amacıyla kullanılması yaygındır. Maden suyu ile saç yıkamak veya saç diplerine bir miktar maden suyu sürmek ve beklemek saç bakımı için yeterlidir.
Her gün saçları yıkamak ayrıca saç köklerini besleyen maddeleri de götürüyor. Saçlar, saç tipine ve derisine uygun olarak yıkanmalı. Uzmanlar, normal saç tipi olan kişilerin haftada 3 kez, yağlı saçları olan kişilerin ise günlük ya da gün aşırı gün saçlarını yıkayabileceğini ifade ediyor.
İlgili 19 soru bulundu
2) Saçları yıkamamak sağlıklı bir yaklaşım
Ancak saçı uzun süre yıkamamak da sanılanın aksine hiç sağlıklı değil. Çünkü dış ortamdan saçımıza yapışan toz ve kir gibi maddeler saçların sağlıklı yapısını bozarak donuk ve mat görünmesine, zor şekillenmesine ve koparak dökülmelere yol açabiliyor.
Saçlarınızı her gün şampuansız yıkayın. Ancak saçlarınızın doğal yağları ile beslenmesini sağlamak için sık sık yıkanmanız lazım. Saçlarınızın sürekli yıkanması saç boyanız çok hızlı akmasına neden olur. Şampuanla yıkanmamış saçlar demek kurumayan saçlar demektir.
İçeriğinde vitamin ve minerallerle limon, saç tellerini kalınlaştırıyor ve gürleşmesine yardımcı oluyor. Limon saç kepeklerine karşı da iyi bir kurtarıcı. Saçlarda kepek oluşumunu engelliyor ve olanların da yok olmasını sağlıyor. Aynı zamanda da doğal bir saç şekillendirici görevi görüyor.
Limon, yüksek asidik bir besindir. Bu nedenle çok sık kullanıldığında saçın kurumasına neden olabiliyor, saç diplerine zarar verebiliyor. Kuruma ile birlikte saç diplerinde tahriş de meydana gelebiliyor. O yüzden saçınıza limon uygularken aşırıya kaçmamaya dikkat edin.
Bol protein ve vitamin bileşikleri ile yumurta, düzenli kullanıldığında saçların sağlıklı bir şekilde uzamasına yardımcı oluyor. Saçların uzamasının yanı sıra dökülme sorununun da karşısında duran yumurta, saç derisini uyarıyor ve kökleri besleyerek güçlendiriyor.
Limon suyundaki sitrik asit, doğal bir oksitleyici ve ağartıcı bir maddedir. Saçtaki renk pigmentini kimyasal olarak azaltır ve saçları beyazlatır. Güneşe maruz kaldığında ise, ağartma süreci hızlanır. Limonun aydınlatma etkileri, sarı, açık kahverengi gibi açık saç renklerinde daha iyi sonuç verir.
Vücudu ve cildi toksinlerden arındırarak rahatlayıcı bir etki yaratır. İçerisinde bulunan silisyum sayesinde cildi güçlendirerek gözenekleri sıkılaştırır. Yüz bölgesine pamuğa sürülerek uygulandığında temizleyici olarak kullanılabilir. Yağ yakıcı etkisinin yanı sıra temizleyici etkisi ile cildi kirlerden arındırır.
Papatya suyu, oksijenli su, elma sirkesi ve limonlu su gibi doğal yöntemlerin yanı sıra açıcı spreylerle de saç renginizi kolaylıkla açabilirsiniz. Evde doğal saç rengi açma yöntemlerine ek olarak oksidan da kullanabilirsiniz.
Limon suyu her saç tipinin rengini açmaya yardımcı olur.
Yine yanlış! Limon komik sürprizler yapabilir. Sitrik asit sadece doğal açık saçlarda işe yarar: açık sarı, koyu sarı veya kestane rengi. Eğer koyu renk saçlarınız varsa, etkisi en iyi ihtimalle turuncu olacaktır...
Saç boyası akıtmak için karbonat çok sık kullanılır. Karbonat da yine doğal ve pratik bir saç açıcı yöntemdir. Şampuanınıza 2-3 çay kaşığı karbonat ekleyin. Saçınızı karbonatlı şampuan ile şampuanladıktan sonra 10 dakika bekletip öyle durulayın.
ÖZETLE AÇIKLAMAK GEREKİRSE; * Bir saç teli, günde yaklasik olarak 0.3 mm, ayda 1 cm, yilda 12 cm uzar. Bellere kadar uzanan saçlar ise 80 - 90 cm kadardir ve ancak 7 yilda uzar. * Saçlar islatilinca boylari %30 kadar uzar, kuruyunca yeniden eski boyuna döner.
Ayda bir veya iki santim uzayan saçlara haftada üç kez pirinç maskesi yapıldığında bu uzunluklar artar. Saç diplerine düzenli uygulanan pirinç suyu, bir ay içinde beş santime kadar uzama imkanı sunar.
Bir saç teli, günde yaklaşık olarak 0.3 mm, ayda 1 cm, yılda 12 cm uzar. Bellere kadar uzanan saçlar ise 80 - 90 cm kadardır ve ancak 7 yılda uzar.
Soda, evde kolayca bulabileceğiniz ve saç bakımı için kullanabileceğiniz bir malzemedir. Soda, saçın pH dengesini korumaya, yağlanmayı önlemeye ve kepek oluşumunu azaltmaya yardımcı olur. Ayrıca, soda saçın parlaklık ve yumuşaklık kazanmasını sağlar.
Gelelim saçların en temel ihtiyacına: Nem! Bal, içeriğinde doğal nemlendirici özelliğe sahip bileşenler barındırır. Nemsiz kalan saç telleri, yumuşaklığını ve canlılığını kaybeder. Bal içeren bir saç bakım rutini sayesinde saçlarınızın ipeksi yumuşaklığını koruyabilir, saç tellerinize nem desteği sağlayabilirsiniz.
Keratin üretimi sayesinde saçlar canlı, parlak, yoğun, gür ve bu sayede oldukça sağlıklı görünmektedir. Saça uygulanan zeytinyağı sayesinde güçsüz ve ölü bir saç görünümünün önüne geçilir. Saça zeytinyağı uygulamak saçtaki sebum dengesini sağlayarak yağlanmaların önüne geçer. Aynı zamanda kuruluğun da önüne geçer.
Ilık su ile saçlarınızı güzelce ıslatın. Saçınızı çok sıcak su ile yıkamayın ve durulamayın; cilt için olduğu gibi saç ve saçlı deri için de çok sıcak su kurutucu etki yapar.
Kimisi karbonatı suyla karıştırıp saçına sürüyor, ama ben direk ıslak saça sürmekten daha memnun kaldım. 2-3 dakika saçta beklettikten sonra suyla çalkalıyorum :) Eğer normalde daha kuru saçınız varsa elma sirkesini sürmeyi de deneyebilirsiniz krem niyetine.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri