Kırmızı meyvelerde ve sebzelerde de yüksek kolajen bulunur. Kırmızı kapya biber, çilek, yaban mersini, böğürtlen, ahududu, pancar, elma ve kiraz içindeki antioksidan ile vücudun kolajen üretimini destekler. En çok kolajen üretene besinler arasında pırasa, maydanoz, brokoli, sarımsak, soğan ve karnabahar da yer alır.
Kiraz, elma ve çilek gibi kırmızı meyvelerde bulunur. Portakal, mandalin, kivi ve ananas gibi C vitamii yüksek olan beşlinlerde bulunur.
Kolajen üretimini en fazla destekleyen besin, kemikli etlerdir. Kemiklerin içerisinde bulunan ilik kolajen üretimine fayda sağlayan aminoasitleri içerir. Bu nedenle ilikli kemik suyunu yemeklerinizde kullanabilirsiniz. Yumurta beyazı kolajen üretimini destekleyici aminoasitleri içerir.
Kemik suyu, kırmızı meyveler, koyu yeşil yapraklı sebzeler, soya ürünleri, sarımsak, mor meyveler, süt ve süt ürünleri doğal kolajen içeren başlıca gıdalardır. Özellikle kemikli etler ve sakatat grubundaki hayvansal gıdalar, yüksek oranda doğal kolajen içerirler.
Kolajen üretimini artırmak için; Beslenme: Soya ve soya ürünleri, Omega 3 yağ asitleri içeren besinler, et, yeşil sebzeler, yumurta akı, antioksidan içeren gıdalar gibi besinler kolajen üretimini artırabilmektedir. Kemik suyu tüketmek de kolajen miktarını artırmaya yardımcı olabilmektedir.
İlgili 16 soru bulundu
Koyu yeşil yapraklı sebzeler, nar, kivi, çilek, turunçgiller gibi C vitamini içeriği yüksek sebze ve meyveler de kolajen üretiminde önemli rol oynuyor. Ahududu, böğürtlen, yaban mersini, kızılcık gibi kırmızı ve mor meyveler de yüksek antioksidan içerikleri sayesinde kolajen üretiminin artırılmasına yardımcı oluyor.
Kolajen üretimine yardımcı olan ve amino asit içeren yumurta, Yoğurt, süzme peynir, lor peyniri ve süt gibi süt ve süt ürünleri, Ispanak, pazı, lahana, brokoli ve kara lahana gibi yeşil yapraklı sebzeler, Portakal, greyfurt, mandalina ve limon gibi narenciye meyveleri.
Ümit Aktaş, "Paça ve kemik suyu çorbaları kolajen yönünden son derece zengin. Bunlar insan sağlığı açısından çok kıymetli maddeler. Ayrıca bunların ikisi de vitamin deposu" dedi.
Kolajen Eksikliği Belirtileri
Ciltte sarkma ve kırışıklık meydana gelir. Kişi enerji kaybı yaşar ve kendini yorgun hisseder. Burun kanaması olabilir. Vücutta morluklar meydana gelebilir.
Fındık, fıstık, ceviz kolajen desteği konusunda beslenmede mutlaka bulundurulması gereken yemişlerdir. Lor peynir, beyaz peynir, inek sütü, soya sütü kolajen üretimini uyaran bileşenler içerirler.
Sığır ve inek eti, tavuk, geyik, keçi ve öküz eti; özellikle hayvanın kemikleri, derisi ve sakatat bölgesinde bolca kolajen bulunur. Balık ve kabuklu deniz ürünleri kolajenden yapılmış kemikler ve bağlar içerir. Balığın pek tüketilmeyen başı, gözbebekleri ve pulları kolajen bakımından en yüksek kısımlarıdır.
Klinik çalışmalara göre kolajenin etkisini görebilmek için en az 3 ay hiç ara verilmeden kullanılması gereklidir. Kolajen takviyelerini genelde 30'lu yaşlardan sonra bireyin ihtiyacına göre öneriyoruz. 30-50 yaş arasında yılda 2 defa 3'er aylık kürleri, 60 yaş üzerinde yılda 3 defa 3 aylık kürleri tavsiye ediyoruz.
Naturagen Kolajen'in Çağla Şıkel'li reklamı yayında. Vücuda kolajen desteği sağlayan takviye edici gıda markası Naturagen Kolajen, Çağla Şıkel'in kamera karşısına geçtiği yeni bir reklam filmi yayınladı.
Kolajen cildin dolgun görünmesini sağlayan ve kırışıklıkları azaltan bir vücut komponentidir.
En iyi kolajen markası sıralamalarında Assos, CH-Alpha, Collazen, Day2Day, Dynavit, Nutraxin, Solgar, Suda-collagen ve Voonka gibi markalar sık sık önerilmekte ve kullanılmaktadır.
Portakal, mandalina ve limon gibi turunçgiller de C vitamininden zengin oldukları için kolajen üretimini destekliyorlar. Çünkü kolajen sentezlenirken tıpkı diğer birçok protein gibi yardımcı besin ögelerine ihtiyaç duyuyor ve C vitamini de kolajen üretiminde başrolü üstlenen bir besin ögesi.
Kolajen içeren besinler listesi içinde meyve, sebze ve benzeri ürünler de yer alır. Kolajen içeren meyvelerden bir kaçı, elma, çilek, kızılcık ve yaban mersinidir. Kükürt içeren ve kolajen üretimine yardımcı olan sebzeler ise lahana, soğan, sarımsak, karnabahar ve brokolidir.
Tencerede zeytinyağı ile soğan, pırasa, havuç ve kereviz sapını kavurun. Üzerine fırından çıkan kemikleri, tülbenti ve suyu ilave edin. Kaynadıktan sonra altını kısıp yaklaşık 4 saat kısık ateşte pişirin. Süzüp kullanıma hazır edin.
Kolajen, sağlıklı bir yaşam için önemli bir bileşendir. Evde kolajen yaparak, sağlıklı ve doğal bir kolajen kaynağına sahip olabilirsiniz. Kemik suyu, jöle ve yumuşak kemikler evde kolajen yapmanın en kolay yollarıdır. Ancak, kolajen peptitleri takviye olarak kullanılabilir.
Kolajen cildinizi ağ gibi sarıp sarmalar, ona sıkılık, esneklik, nem ve parlaklıkla birlikte dış etkenlere karşı sağlamlık sağlamaya ve cildin yaşlanma etkisini azaltmaya yardımcı olur.
Koyu yeşil yapraklı sebzeler, nar, kivi, çilek, turunçgiller gibi C vitamini içeriği yüksek sebze ve meyveler de kolajen üretiminde önemli rol oynuyor. Ahududu, böğürtlen, yaban mersini, kızılcık gibi kırmızı ve mor meyveler de yüksek antioksidan içerikleri sayesinde kolajen üretiminin artırılmasına yardımcı oluyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri