Kol ağrısı genellikle bir kaza, ciltteki bir irritasyon ya da enflamasyon, kol kaslarındaki veya eklemlerindeki patolojilerden kaynaklı ortaya çıkabilir. Bunların haricinde her gün yaptığımız yazı yazma, aletlerle çalışma, spor yapma, ağır kaldırma, egzersiz gibi günlük aktiviteler de kol kas ağrısı yapabilir.
Kas gerginliği ödem toplanması sonucu oluşursa bu bölgeye buz torbaları konulabilir. Bu doğal yöntem kas gerginliğini de azaltacaktır. Ayrıca gergin kasın yumuşaması için zeytinyağı ve nane yağı karıştırılarak sürülmelidir. Bu karışım ile masaj yapmak kas gerginliğini de azaltır.
Papatyanın suyuna yün bir kumaş parçası batırın ve ağrılı bölgeye bu kumaş parçasını koyun. Kumaş parçası soğudukça işlemi tekrar edin. Bu yöntem kol ağrısını tedavi etmede çok etkili bir yöntemdir. Aynı zamanda iri lahana yapraklarını kaynatıp sıcak sıcak ağrıyan kola uygulamakta kol ağrısına iyi gelir.
Ağrı kesici yağlar arasında nane yağı, okaliptüs ve at kestanesi başta gelmektedir. Bunların dışında ağrı kesici yağların bulunduğu kremleri de kullanabilirsiniz. Kas ağrısına iyi gelen bitkiler bulunmaktadır. Bunların arasında; biberiye, nane, yeşil çay, kiraz sapı, papatya, lavanta, kedi otu başta gelmektedir.
İlgili 34 soru bulundu
Sıcak uygulama, eklem tedavisi için en önemli seçeneklerden biridir. Sıcak tedavisinin özellikle ağrılı kas spazmlarında ve kronik eklem ağrılarında kullanılması gerekmektedir.
Kol ağrısında genel olarak ilaç tedavileri hastaya iyi gelmektedir. Bunun yanı sıra ağrıyı azaltmaya fayda sağlayan ağrı kesiciler, kas gevşetici ilaçlar tercih edilir. Her hastalıkta olduğu gibi kol ağrısında da istirahat etmek çok önemlidir.
Yanlış harekete bağlı kas ve tendon problemleri ile ortaya çıkan akut şiddetli omuz ağrılarında kolun dinlendirilmesi ve buz uygulama son derece önemlidir. Omuz mümkün olduğunca az kullanılmalıdır. Ağrı kesici ve günde 3-5 kez, 15 dakika buz uygulama ile akut omuz ağrılarının büyük kısmı düzelir.
Sağ kol ağrısı gerilme, çıkık, burkulma, kireçlenme, boyun fıtığı ya da stres sebebi ile olabilmektedir. Sağ kol ağrısının geçmesi için sebebe bağlı olarak ağrı kesici, kas gevşetici krem ya da cerrahi müdahale gerekebilir.
Günde ortalama 2-3 bardak papatya çayı içerek kaslarınızın rahatlamasına ve gevşemesine yardımcı olabilirsiniz. Bunun için marketten hazır papatya çayı alabilir, aktarlardan kurutulmuş papatya temin edebilir veya kendiniz papatya toplayarak kurutabilirsiniz.
Sonuç: D vitamini eksikliği karşımıza kas-iskelet problemleri şeklinde çıkabilmektedir. Bu nedenle, inatçı eklem-kas ağrıları, bölgesel ağrılar ve fibromiyalji varlığında bu durum da akılda bulundurulmalıdır.
Kol ağrıları için gidilecek ilk yer ortopedi bölümüdür. Kaslarda ve eklemler ile beraber kemiklerde yaşanabilecek olası probleme karşı tedavi ele alınır. Eğer böyle bir durum söz konusu değilse, sinirler ile ilgili probleme karşı nöroloji Polikliniği devreye girer.
Lateral epikondilit ağrısı, öncelikle ön kol kasların tendonlarının dirseğin dış tarafında bulunan kemikli çıkıntıya bağlandığı yerde ortaya çıkar. Ağrı zaman içerisinde bireyin ön koluna ve bileğine de yayılabilir. Dinlenme genellikle lateral epikondiliti rahatlatmaya yardımcı olur.
Omuz ağrıları için şu tedavi yöntemleri kullanılabilir
İlaç tedavisi: Ağrı kesiciler,NSAI (enflamasyon giderici romatizmal ilaçlar), kas gevşeticiler .
Kol ağrısı, hastalık belirtisi olarak görülebilir. Dirsek, omuz ve bilekte iltihaplanma, romatoid artrit, karpal tünel sendromu ve kalp hastalıkları kol ağrısı neden olabilmektedir.
Kollarda meydana gelen ağrılar için, kolları bir süre dinlendirmek önemlidir. Bununla beraber kolların kalp seviyesinin üstünde tutulması, ağrının geçmesi adına uygulanacak başka uygulamalardan birisi olarak tabir edilir. Kolların yüksekte tutulması, ağrıyı hafifletecektir.
Antispazmodik Kas Gevşetici İlaçlar
Klorzoksazon, tizanidin, siklobenzaprin gibi moleküller bu gruptaki ilaçlar arasındadır. Tizanidin aynı zamanda kas spastisitesi tedavisinde de kullanılır. Tizanidin hem omurilik hem de beyin kaynaklı spastisite tedavisinde tercih edilebilmektedir.
Boyundan omuza yayılan ağrılar
Elinizde veya kolunuzda bir karıncalanma hissinin yanı sıra omzunuzda bir ağrı hissediyorsanız, bunun nedeni boynunuzdaki bir sorundur. Boyun kireçlenmesi, ve boyun fıtıkları omuza ve kola giden sinirlerin kök bölümünü etkileyerek omuz ve kola ağrısına yol açabilirler.
Bazı durumlarda aşırı stres nedeni ile de kolda ağrı görülebilir. Bu ağrının temelinde yatan neden aslında psikolojik kaynaklıdır. Fakat uyumayı ve hayatı zorlaştıracak düzeye ulaştıysa ağrı kesici ve kas gevşetici ilaçlarla ağrının hafifletilmesi sağlanır.
Lavanta yağı kullanımı kas ağrılarını, eklem ağrılarını, doku zedelenmelerini ve sırt ağrısını hafifletebilir. Ağrıdan etkilenen bölgeye lavanta yağı ile masaj yapılması yaşanan ağrıları hafifletir ve kasları gevşetir.
Sürekli kas ağrısı olur mu? Kas ağrısı kısa sürede geçebileceği gibi sürekli de olabilir. Sürekli olan kas ağrısı, kronik bir hastalığın işareti olabilir. Kas yaralanmaları, kas spazmı, fibromiyalji (kas romatizması), kas ve iskelet sistemi bozuklukları (skolyoz, osteoartrit gibi) kronik kas ağrılarına neden olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri