İlçe Sağlık Müdürlüklerine Bağlı Sağlıklı Beslenme ve Obezite Danışma Birimlerinde Diyetisyene nasıl başvurabilirim? Öncelikle kayıtlı olduğunuz Aile Hekiminize başvurun. Aile Hekiminiz gerekli değerlendirmeyi yaptıktan sonra sizi Diyetisyene yönlendirecektir.
Mayıs ayında imzalanan protokolde 21 diyetisyen 2 Mayıs'tan itibaren sağlık ocaklarında hizmet vermeye başladılar.
Kişi ideal vücut ağırlığına ulaşana ve/veya kan değerleri ideal seviyelere gelene kadar diyetisyen ve aile hekimi tarafından takibi yapılır. Bu hizmet tamamen ücretsiz olarak verilmektedir.
Diyetisyen, Türkiye içinde faaliyet gösteren herhangi bir üniversitenin Sağlık Bilimleri Fakülte veya Yüksekokulu- Beslenme ve Diyetetik Bölümünden, hazırlık sınıfı hariç en az 4 yıllık lisans diploması ile “Diyetisyen” Unvanı alarak mezun olmuş sağlık meslek mensubudur.
Kimi kilo almak kimi kilo almak için bir diyetisyene danışmaya ihtiyaç duyuyor! Ancak bunun için bütçe ayıramıyorsanız Sağlık Bakanlığı ücretsiz diyetisyen hizmeti veriyor!
İlgili 18 soru bulundu
Seans Ücreti 450 TL olarak belirlenmiştir.
Dahiliye uzmanları, gerekli tahlilleri yapıp diyetisyeni yönlendirir. Diyetisyen de uygun diyeti hazırlayıp, hastayı takip eder.
Diyetisyene Giderken Yapılması Gereken Tahliller - Dyt.Nurcan BIÇAKCI. DİYETİSYENE GİDERKEN HANGİ TAHLİLLER YAPILMALIDIR? Kilo vermek veya almak için diyetisyene gelmeden önce mutlaka dahiliye doktoruna muayene olunmalıdır. Dahiliye muayenesinde kişiye gerekli kan tahlileri yapılır.
Devlet hastanelerinde de diyetisyenler hizmet veriyor elbette. Hangi hastanelerde diyetisyen olduğunu öğrenmek için, ALO 182'i arayabilirsiniz. Operatöre bağlanarak almak istediğiniz hizmeti belirtebilir ya da hastane adı vererek diyetisyen hizmeti verilip verilmediğini sorgulayabilirsiniz.
Uygun diyet ve egzersiz programına rağmen kilo verme ile ilgili problem yaşıyorsanız hormonal kökenli bir probleminiz olabilir. Öncelikle endokrinoloji ve metabolizma hastalıkları uzmanına görünmeniz gerekir.
1. Açlık kan şekeri, Tokluk kan şekeri, HbA1c, İnsülin Testleri: Bu tahliller şeker hastalığı yönünden diyet öncesi bilgi vereceklerdir. 2. Üre, Kreatin Testleri: Böbrek fonksiyonlarının bozuk olup olmadığının da bilinmesi diyet öncesi yol göstericidir.
Aile Sağlığı Merkezimiz
Ayrıca ilçe sağlık müdürlüğü tarafından görevlendirilmiş bir diyetisyen hekimlerimizle birlikte vatandaşlarımıza hizmet vermektedir.
Aile Hekimliği, çocuk, genç, yaslı tüm bireylere hem koruyucu hem de tedavi edici sağlık hizmetleri sunan, tıpta uzmanlık dalıdır. Aile Hekimleri dahili, jinekolojik, çocuk sağlığı, ruhsal sorunlarla ilgili temel hastalıkları tedavi edici ve koruyucu sağlık bilgilerine sahip uzman doktorlardır.
Diyetisyen eşliğinde diyete girmeye karar verdiyseniz sizden isteyeceğimiz kan tahlilleri bulunmaktadır. Bunları dahiliye doktorunuzdan veya sağlık ocağından (aile hekiminizden) isteyebilirsiniz. Kan tahlil sonuçları bize sizin vücudunuz hakkında bilgi verecektir ve biz bunun eşliğinde size özel bir diyet yazacağız.
Diyetisyen Görüşme
Ön görüşme, başarılı bir diyet programının olmazsa olmazıdır. Diyetisyenin danışanı ile bilgi alışverişinde bulunduğu, vücut analiz ölçümü aldığı, yaşam tarzını incelediği, uygulanacak beslenme tedavisi ve süreci hakkında bilgi verildiği ilk görüşmeye verilen addır.
İster yüz yüze, ister çevrimiçi, ister telefonda olsun, ilk randevu yaklaşık 45 dakika ile 1 saat arasında olacaktır. Bu randevu sırasında diyetisyeniniz sizi tanımak ve onlarla iletişim kurma nedeninizi öğrenmek için size sorular soracaktır.
Danışmanlık planlaması sonrasında yapılacak görüşme sayısına göre diyetisyenler ücretlendirme yapmaktadır. Özel hastane diyetisyen ücretleri; aylık ya da yıllık olarak belirlenmekte olup ortalama 100 TL ile 1000 TL arasında değişiklik göstermektedir.
Anne, bebek veya yaşlı gibi belirli hasta gruplarına sağlıklı beslenme konusunda uzman tavsiyesi verir, Hastanemizde bulunan vücut analizi ekipmanıyla hastaların boy-kilo ölçümü ve vücut analizlerini yapar ve değerlendirir.
Diyetisyene Kilo Almak İçin Gidilir Mi? Evet, diyetisyene kilo almak için gidilir. Diyetisyen ile sağlıklı bir şekilde kilo alımı gerçekleştirilebilir.
Diyetisyen muayenesi; Beslenme danışmanlık merkezlerinde, güzellik salonlarında, hastanelerde veya spor salonlarında olmaktadır. Diyetisyen seansında diyetisyen kişisel bilgileriniz, yeme alışkanlıklarınız, yaşam tarzınız, aktivite durumunuz , sağlık durumu hakkında bilgilere sahip olmak için bazı sorular sorar.
1219 sayılı kanuna göre; tabipler ve diş tabipleri dışındaki sağlık meslek mensupları hastalıklarla ilgili doğrudan teşhiste bulunarak tedavi planlayamaz ve reçete yazamaz.
Diyetisyen, son üç ay içerisinde yapılmış kan tahlili sonuçlarını ve anamnez formu cevaplarını inceleyerek kişinin ihtiyacı olan besin değerleri hesaplar. Yapılan hesaplamalar ardından kişinin günlük alması gereken kalori miktarı ve bu kalorinin besin dağılımı belirlenir. Çıkan verilere göre öğün planlaması yapılır.
Dahiliye veya endokrinolog doktoru ile bir ekip halinde çalışarak diyetisyenler de tahlil sonuçlarını görebilmektedir. Öncelikle doktor incelemesi ve gerekli durumlarda ilaç tedavileri gerçekleştirilip ardındansa beslenme programını hazırlamak adına diyetisyen takibi yapılmaktadır.
Görüşeceğiniz kişinin sağlık bilimleri beslenme ve diyetetik lisans mezunu olması gerektiğini unutmayınız. Beslenme ve diyet danışmanlığı sabır ve zaman gerektiren bir süreçtir. Diyetisyen seçimi yaparken size en yakın diyetisyenleri aratabilir, sonuçları bir liste şeklinde hazırlayabilirsiniz.
Devlet hastanelerinde tahlilleri genellikle dâhiliye doktoru ister ve daha sonra diyetisyene yönlendirme yapılır. Özel hastanelerde ya da kurumlarda ise bu durum değişebilmekte ve diyetisyen de kan bulgusu isteyebilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri