Kol ağrısının yaygın nedenleri sinir sıkışması, boyun fıtığı, tenisçi dirseği, patolojik sorunlar, stres yaralanması, karpal tünel sendromu, tiroid sorunları, diyabet, romatoid artrit veya fibromiyaljidir (doku romatizması).
Kol ağrıları için gidilecek ilk yer ortopedi bölümüdür. Kaslarda ve eklemler ile beraber kemiklerde yaşanabilecek olası probleme karşı tedavi ele alınır. Eğer böyle bir durum söz konusu değilse, sinirler ile ilgili probleme karşı nöroloji Polikliniği devreye girer.
Boyundan omuza yayılan ağrılar
Elinizde veya kolunuzda bir karıncalanma hissinin yanı sıra omzunuzda bir ağrı hissediyorsanız, bunun nedeni boynunuzdaki bir sorundur. Boyun kireçlenmesi, ve boyun fıtıkları omuza ve kola giden sinirlerin kök bölümünü etkileyerek omuz ve kola ağrısına yol açabilirler.
İlgili 23 soru bulundu
Kol ağrısı nedenleri nelerdir? Kol ayrısı nedenleri boyun fıtığı, omuz patolojileri, kas yırtıkları, dirsekte tenisçi dirseği (lateral epikondilit), ulnar oluk sendromu, bilek eklemindeki patolojilerdir. Kalp hastalıklarında da özellikle kalp krizinde ağrı sol kola veya nadiren de olsa sağ kola vurabilir.
Kol zayıflığı için en yaygın görülen nedenler yaralanmalardır. Ayrıca kasın az kullanılması ya da belirli kas düzensizliklerinden kaynaklanan kas kaybı, omurgadaki sinirlerin sıkışması ya da buna yapılan baskı ve en son olarak da belirli kalıtsal sorunlar da kollarda güçsüzlüğe neden olabilir.
Bazı durumlarda aşırı stres nedeni ile de kolda ağrı görülebilir. Bu ağrının temelinde yatan neden aslında psikolojik kaynaklıdır. Fakat uyumayı ve hayatı zorlaştıracak düzeye ulaştıysa ağrı kesici ve kas gevşetici ilaçlarla ağrının hafifletilmesi sağlanır.
El kol uyuşması yaşayan hastaların nöroloji uzmanına başvurması gerekir. Hastalığın sebebi ortaya çıktıktan sonra tedavi yöntemleri noktasında medikal çözüm yöntemleri ele alınır. Özellikle ellerde ve kollarda meydana gelen uyuşmalar, kalp dahil olmak üzere ciddi sağlık sorunu teşkil edebilir.
Kol ağrısı için fizik tedavi, ortopedi ve nöroloji polikliniğine gitmek gerekir. Hastanın kol ağrısı neden olduğu, nasıl bir tedavi yolu izleneceği ve hastanın yaşam öyküsü gibi durumlar değerlendirilerek bir tedavi yöntemi izlenir.
Sürekli kas ağrısı olur mu? Kas ağrısı kısa sürede geçebileceği gibi sürekli de olabilir. Sürekli olan kas ağrısı, kronik bir hastalığın işareti olabilir. Kas yaralanmaları, kas spazmı, fibromiyalji (kas romatizması), kas ve iskelet sistemi bozuklukları (skolyoz, osteoartrit gibi) kronik kas ağrılarına neden olabilir.
Kol kaslarının herhangi bir sebepten dolayı ağrıması, kendiliğinden geçebilecek durumlardır. Fakat başka nedenlerden dolayı da kas ağrıları oluşabilir. Kas ağrıları genellikle bir hastalığın belirtisi olarak görülebiliyor.
Antispazmodik Kas Gevşetici İlaçlar
Klorzoksazon, tizanidin, siklobenzaprin gibi moleküller bu gruptaki ilaçlar arasındadır. Tizanidin aynı zamanda kas spastisitesi tedavisinde de kullanılır. Tizanidin hem omurilik hem de beyin kaynaklı spastisite tedavisinde tercih edilebilmektedir.
Gece gelen kol ağrılarının nedenleri çeşitlilik göstermektedir. Gece kol ağrısı yaşanmasının sebebi bir hastalık sonucu olabilmektedir. Boyun fıtığı, boyun tutulması, kalp ile ilgili bir sorun, diyabet ve benzeri hastalık kaynaklı nedenler ile gece kol ağrısı yaşanabilmektedir.
Omuz ağrısını geçirebilmek için evde yapılabilecek bazı işlemler bulunmaktadır. Bu işlemler; buz tedavisi, ısı tedavisi, esneme – germe hareketleri, masaj ve biberiye yağı karışımından oluşmaktadır. Buz ve ısı tedavileri kasların rahatlamasını ve gevşemesini sağlamaktadır.
Stres özellikle sırt, kol ve boyun bölgesindeki sinirlerin gerilmesine sebep olduğu için sağ kol ağrısı ortaya çıkabilir. Hastalar genelde stres durumunda kendilerini kastıklarından sinirler gerilir ve bu da ağrılara sebep olabilir.
Yanlış pozisyonda oturmak veya uyumak, kan akışını kısıtlayabilir veya bir sinire aşırı baskı uygulayarak kolun uyuşmasına neden olabilir. Bununla birlikte açıklanamayan kol uyuşması; sinir hasarı, boyun fıtığı veya kalp- damar hastalıkları gibi altta yatan bir sağlık durumunu gösterebilir.
Kronik yorgunluk sendromu için hangi doktora gidilmeli? Kronik yorgunluk sendromu için uygun doktor genellikle iç hastalıkları veya romatoloji uzmanlarıdır.
Şayet sol kol ağrısına çenede veya boyunda da ağrı eşlik ediyorsa zaman kaybetmeden derhal sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır. Çünkü tüm bunların varlığı olası kalp krizini akla getirmelidir.
Psikolojik ağrının herhangi bir ağrıdan farksız olmadığını belirten Erkmen, “Yani en az onun kadar şiddetlidir hatta çok çok daha şiddetli olur. Psikolojik ağrıların tahrip gücü çok yüksektir ve kişinin hayatını perişan ediyor. Bir işi yapıyorsun ve sırtın, başın veya herhangi bir yerin ağrıyor, performansınız düşüyor.
Sol Omuz Ağrısı Neden Olur? Eklemlerde kireçlenme, dolaşımda bozukluk, boyun fıtığı, yumuşak doku hasarı, omuz eklemi sorunları ve sinir sıkışması ve iltihap oluşumu sol omuz ağrısının yaygın nedenleridir. Bununla birlikte sol omuzda aniden hissedilen ağrı bazen kalp krizi belirtisi de olabilmektedir.
Kol ağrısı, eklem yaralanmalarından sıkıştırılmış sinirlere kadar çok çeşitli problemlerden kaynaklanabilir. Sebebe bağlı olarak kol ağrısı aniden başlayabilir veya zamanla gelişebilir. Çoğu durumda, kol ağrısı aslında boynunuzdaki veya üst omurganızdaki bir sorundan kaynaklanır.
Kas güçsüzlüğü genellikle egzersiz eksikliği, yaşlanma, kas yaralanması veya hamilelikten kaynaklanır. Diyabet veya kalp hastalığı gibi uzun süreli durumlarda da ortaya çıkabilir. İnme, multipl skleroz, depresyon, fibromiyalji ve kronik yorgunluk sendromu (ME) gibi birçok olası neden vardır.
İlerlemiş boyun fıtıklarında özellikle kolda ve ellerde uyuşma hissi görülür. Kolda his ve güç kaybı da ilerlemiş boyun fıtığına işarettir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri