Burada kişilerin kullanabileceği yağlar arasında zeytinyağı, kastor yağı, çay ağacı yağı, shea yağı, badem yağı, hindistan cevizi yağı, karite yağı yer alır. Bu doğal yağlar ile koltuk altı bölgesine 2 ya da 3 dakika masaj uygulaması yapılabilir.
Düzenli olarak pirinç suyu sürülebilir. Limon ve tuzu karıştırarak koltuk altına peeling yapabilirsiniz. Antiseptik ve deodorantlar kullanılabilir. Çay ağacı yağı uygulayarak kararmaların önüne geçebilirsiniz.
Karite yağı, doğadaki en etkili ürünlerden biri olarak eklemlerdeki kararma sorununa da en doğru çözümlerden biri haline geliyor. Shea yağı olarak da bilinen bu yağ, cilt tonunu eşitlemeye ve cildi nemlendirmeye yardımcı olan özelliklere sahiptir.
Lazer ile ya da bitkisel ilaçlar ile koltuk altı kararmasının geçmesi mümkündür. Koltuk altı kararması için tuz ve limonu karıştırarak koltuk altına sürmek gerekir. Ayrıca patates, salatalık ya da pirinç ile de koltuk altının kararmasını geçirmek mümkündür.
Koltuk altı kokularını gidermek için, avucunuza birkaç damla nane yağı alın ve hafifçe koltuk altına sürün. Alternatif olarak, bir bardak suya birkaç damla nane esansiyel yağı ekleyerek bir sprey hazırlayın. Çözeltiyi bir sprey şişesinde doldurun ve doğal bir deodorant olarak kullanın.
İlgili 16 soru bulundu
Limon suyu ve karbonat karışımı kokuya neden olan bakterileri yok etme açısından oldukça değerli bileşenlerdir. Az miktarda karıştırdığınız bu ürünleri duş öncesi koltuk altına uygulayabilirsiniz. Tıpkı limon suyu gibi asidik özelliğe sahip elma sirkesi de koltuk altı bakterilerini önleme noktasında oldukça faydalıdır.
Haftada 3 gün, günde bir kez hindistancevizi yağı ile koltuk altlarına masaj yapılıp ve on dakika bekletilmelidir. Ardından ılık su ile durulanmalıdır. Düzenli uyguladığınızda koltuk altındaki beyazlama çok hızlı bir şekilde fark edilecektir.
Ayrıca koltuk altı kararması veya cildin herhangi bir bölgesinde olan kararma ve istenmeyen cilt tonlarında da glikolik acid en etkili çözümü sunan uygulamalardandır.
Koltuk Altını Nemlendirmek: Koltuk altı kıllarını temizlemek için kullanılan yöntemler bu bölgede tahrişe neden olabilir. Deride gelişen bu tahrişi azaltmak için nemlendirici krem, sabun veya losyon kullanmak ve mümkünse bu amaçla doğal ve kokusuz ürünler tercih etmek kararma sorunun önüne geçmeye yardımcı olabilir.
Badem yağı ciltte oluşan koyu lekelere karşı etkilidir. Cilt rengini eşitlemeye yardımcı olur, cildin ışıltılı bir görünüme sahip olmasını sağlar. Yapısındaki omega-6 ve E vitamini göz altındaki koyulaşmaların görünürlüğünü azaltır. Bir de badem yağının makyaj temizleyici olarak kullanılabileceğini ekleyelim.
Hücreleri yenileyici ve doku onarımına yardımcı olan kantaron yağı konu cilt beyazlatma olduğunda hızır gibi yetişenlerden. Kantaron çiçeğinden elde edilen bu doğal yağ antiseptik etkileri ile cildi aydınlatıyor, parlatıyor ve beyazlatıyor.
Kantaron yağı, güneş yanıklarının ve ciltte bıraktığı lekelerin yok olmasını sağlıyor. Çeşitli sebeplerle oluşan ciltteki kızarıkları azaltıyor, düzenli kullanıldığında kızarıklıkları tamamen ortadan kaldırıyor. Hem sivilcelerin hem de sivilcelerden kalan lekelerin temizlenmesine yardımcı oluyor.
Itır yağının yanı sıra gül yağı, bergamot yağı, limon yağı da cilt lekelerinde başarılı. Fakat bunları birleştireceğiniz sabit yağ da önemli. Alfa ve beta tokoferol yönünden zengin olan argan yağı kullanmalısınız. Argan yağının önemli bir antioksidan etkisi vardır.
Vazelini koltuk altı kararması için kesin bir çözüm olarak görmek doğru değildir. Cildiniz kuruysa ve kararma bu sebeple oluşuyorsa size yardımcı olabilir. Vazelini uygulamadan önce cildinizin temiz olması önemlidir.
Pürüzsüz ve yumuşak koltuk altlarına sahip olabilmek için peeling ve tonik gibi ürünlerden yararlanmanız gerekir. Bu bölgeye peeling uygulayarak açık gözeneklerdeki kir oluşumunu engelleyebilir ve sağlıklı görünümüne katkı sağlayabilirsiniz.
Koltuk altı kararması genellikle zararsızdır ve tedavi gerektirmez. Ancak, estetik olarak rahatsız edici bulunan durumlarda, cilt beyazlatıcı kremler, kimyasal peeling, lazer tedavisi gibi yöntemler kullanılabilir.
Portakal, limon, Aleo Vera, salatalık gibi ürünler vücut beyazlamasına yardımcı olur. Aleo vera bitkisi kararma sorununa iyi gelir. Ortadan ikiye kesin ve içindeki jelimsi dokuyu alın. Bu jelimsi sıvıyı vajina bölgesine sürün ve en az 15 dakika bekleyin.
Koltuk altı tüylerini jiletle almak kararmaya neden olur. Koltuk altı kararmasının tek nedeni çoğunluğun bildiği üzere terleme değildir. Ağda, jilet, epilasyon, deodorant, antiperspirant uygulamaları da koltuk altı kararmasına sebep olmaktadır.
Koltuk altında oluşan kararmaları önlemek için evlerde pek çok malzeme uygulanabilir. Şu yöntemler ile koltuk altında oluşan kararmaları engelleyebilirsiniz: - Limon özellikle C vitamini sayesinde hem faydalı hem de içerdiği asit sayesinde temizleyici özelliğine sahiptir.
Tıraş jeli kullanın
Yüzey alanı küçük olsa ve tıraş olmak için tıraş bıçağının birkaç hareketi yeterli olsa da koltuk altlarının hassas olduğunu unutmayın. Tahrişi önlemek adına nemi korumak ve bıçağın cildinizde daha kolay kaymasını sağlamak için tıraş jeli kullanın.
En İyi Cevaplar
Sabah kalktığınızda bir duş veya su ile orayı temizleyin ve gün içinde Fito ve bepanten kremi karıştırıp yine kararma olan yere uygulayın. 1 gece expigment i sürmeyin diğer gece yine sürün. Ama Fito ve bepanteni her gün sürebilirsiniz.
3. Elma sirkesi
Elma sirkesi bakteri oluşumunu ve kötü koku oluşumunu engellediği gibi kararan koltuk altlarını beyazlatmada da oldukça etkili bir ürün. Kararan bölgeleri sirkeyle ovun ve 15 dakika beklettikten sonra durulayın.
Limon yağı faydaları arasındaki cilt rengi açıcı özelliğinden diz, dirsek, koltuk altı gibi kararmaya meyilli bölgelerde de yararlanabilirsiniz. Limon yağı bu bölgelere uygulandığında hem cilt tonunu eşitler, hem de bölgeyi ölü derilerden arındırır.
Hindistan cevizi yağı içerisinde yer alan E vitamini ve birçok antioksidan madde sayesinde cilt lekelerinin rengini açma ve ciltteki renk eşitsizliklerini giderme etkisine sahiptir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri