Koltuk altı terleme tedavisi
Koltuk altı terlemesine çözüm, terleme kesici aliminyumlu losyonlar, iyintoforez, botox (botoks) ve cerrahi yöntemler olabilir. Günümüzde en çok tercih edilen yöntemler botox ve cerrahi tedavilerdir.
Ilık suda ıslatılmış çay poşetlerini 15 dk boyunca koltuk altınızda bekletebilirsiniz. Domates suyu aşırı terlemeyi önleyen özel bir asit içermektedir. Ezilmiş buzlu domates suyundan her gün bir bardak içmek aşırı terlemenin önüne geçer. Temiz koltukaltını limonla 15 dk boyunca ovmak aşırı terlemenin önüne geçer.
Limon suyu ve karbonat karışımı kokuya neden olan bakterileri yok etme açısından oldukça değerli bileşenlerdir. Az miktarda karıştırdığınız bu ürünleri duş öncesi koltuk altına uygulayabilirsiniz. Tıpkı limon suyu gibi asidik özelliğe sahip elma sirkesi de koltuk altı bakterilerini önleme noktasında oldukça faydalıdır.
İlgili 37 soru bulundu
LİMON KÜRÜ Limon, antiseptik özelliği sayesinde zararlı bakterilerin oluşmasını önler. Bir adet limonu iyice sıkın ardından ped pamukla koltuk altınıza sürün, kötü kokuyu azaltmasının yanı sıra terden kararan koltuk altının rengini de düzenler. Limonu sürdükten 15 dakika sonra ılık su ile durulamayı unutmayın.
Bir kaseye elma sirkesi dökün ve bir parça pamuğu elma sirkesine batırarak koltuk altınıza uygulayın. Bu, cildin pH'ını azaltacak, böylece koltuk altı kokusunu ortadan kaldıracaktır. Alternatif olarak, su ve elma sirkesini bir sprey şişesine doldurup karıştırarak kendize doğal deodorant yapın.
Duş aldıktan sonra vücuttaki gözenekler açılır ve bu gözenekler sayesinde ter vücuttan atılabilir. Bu nedenle sık sık duş almaya özen gösterin. Duştan sonra mutlaka koltuk altı deodorantı kullanarak terlemeye karşı önlem alabilir ve koltuk altlarının kuru kalmasını sağlayabilirsiniz.
Terleme tedavisinde kesin çözüm sağlayan tek yöntem ise cerrahidir. Koltukaltı terlemelerini önlemek için koltukaltı derisi cerrahi olarak çıkarılabilir ya da liposuction uygulanabilir.
Pamuklu kumaşlar teri emer ve hapsederler. Pamuklu kumaşlar ıslandığında kurumaları polyester kumaşlara kıyasla daha uzun sürer. -30, -40 gibi hava koşullarında ıslak kumaş hızla soğuyacak, vücut ısımızı dramatik bir biçimde düşürerek hipotermi ve ardından ölümle sonuçlanan durumlar meydana getirecektir.
Yoğun terlemeyi ve ter kokusunu önler
Duştan çıktıktan sonra koltuk altına uygulanan pudra hem ter yoğunluğunu azaltıp kuru tutacaktır, hem de ter kokusunu engelleyecektir.
Koltuk Altı Terlemesi Nasıl Önlenir? En başta koltuk altı ter kokusunu önlemek için yapabileceğiniz şeyler var. Her gün sabunla duş almak, egzersiz yapmak veya spor yapmak gibi yorucu aktivitelerden sonra duş almak, kokuya neden olan bakteri ve terden kurtulmanızı sağlar.
Güzel bir banyodan sonra yarım limon suyunu koltuk altlarınıza sürerek oluşacak ter kokusuna karşı şahane bir önlem almış olursunuz.
Koltuk Altı Terlemesinin Nedenleri? Ter bezlerinin (tiroit bezleri) fazla çalışması, Fazla alınan kilolar, Kullanılan ilaçlara bağlı olarak terleme olabilir ya da kalıtımsal olarak genlerde bulunan özelliklere bağlı olarak gereğinden fazla terleme durumu ortaya çıkabilir.
Hiperhidrozis adı verilen hastalıkta; herhangi bir aktivite olmaksızın, hava sıcaklığından bağımsız olarak vücudun özellikle el, koltuk altı, ayaklar gibi belli bölgelerinde aşırı miktarda terleme görülür. Aşırı terleme, Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 1'inde görülen bir rahatsızlıktır.
Koltuk altı neden kokar? Koltuk altı kokusunun sebepleri terleme bezlerinin çalışması ve vücuttan sıvı atılmasının sağlanması doğal bir süreçtir, ancak koltuk altında bulunan bakterilerin temizlenmemesi durumunda bu alanda koku oluşumu meydana gelmektedir.
Bu önlemler; deodorant kullanma, sistemik antikolinerjik ilaçlar, iyontoforez ve botoks uygulaması şeklinde özetlenebilir. Botoks uygulamasında koltuk altı, avuç içi veya ayak tabanına oldukça küçük iğnelerle müdahale edilir. Bu sayede ter bezlerinde sinir iletisini etkili bir şekilde bloke ederek etkisini gösterir.
ELMA SİRKELİ VÜCUT TONİĞİ
Aşırı terlemeyi elma sirkesi kullanarak önlemek isteyenler ile özel bir tarif paylaşan Özcan, şunları söyledi; “Terleyen bölgeye elma sirkesine batırılmış pamuklu petle sorunlu alanları mümkün olduğunca sık silin. Duştan önce, sorunlu bölgelere 10 dakikalık kompres yapın.
Deodorant, istenmeyen vücut kokularını önlemek için kullanılan bir bakım ürününü oluşturuyor. Sprey, roll-on ve stick gibi çeşitleri olan deodorantlar, günlük hayatta hem pratik bir kullanım hem de -aşırı terlemeden kaynaklı kokuların önüne geçmesi bakımından- hijyenik bir his sağlıyor.
Elma sirkesi ve karbonat karışımı
Duştan sonra bir havlu ya da pamuk yardımıyla da koltuk altınıza sürebilirsiniz. Karbonat da hem koltuk altı kokusunun hem de koltuk altı kararmasının önüne geçmenize yardım eder. Karbonatı koltuk altınıza sürüp 10 dakika beklettikten sonra yıkayabilirsiniz.
Vazelin nemlendirici görevi görebilmesi için koltuk altına sürülebilir.
Bir kase sıcak suya 2 çay kaşığı tuz ekleyin ve koltuk altınıza bu karışımla kompres yapın. Kuruyunca, üzerine bebek pudrası serpin. Terleme sorununuz tamamen yok olacaktır.
Tıraş jeli kullanın
Yüzey alanı küçük olsa ve tıraş olmak için tıraş bıçağının birkaç hareketi yeterli olsa da koltuk altlarının hassas olduğunu unutmayın. Tahrişi önlemek adına nemi korumak ve bıçağın cildinizde daha kolay kaymasını sağlamak için tıraş jeli kullanın.
Doğal Roll On yapımı için Malzemeler 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı karbonat 5 damla lavanta yağı 1 çay kaşığı hindistancevizi yağı 1 çay kaşığı sarı kantaron yağı Ev yapımı koltukaltı kremi tarifi için kullandığımız yağlar cilde dost olup bu roll on lavanta kokulu olacaktır.
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri