Koltuk altı kararması için tuz ve limonu karıştırarak koltuk altına sürmek gerekir. Ayrıca patates, salatalık ya da pirinç ile de koltuk altının kararmasını geçirmek mümkündür. Tuz ve limon karışımı aynı zamanda kılların daha geç uzamasını sağladığından en fazla tercih edilen yöntemdir.
Tuz, doğadaki en iyi antibakteriyel malzemelerin başında geliyor. Suya karıştırdığınız tuzu iyice erittikten sonra koltuk altlarınıza iyice uygulayın. Banyodan çıkmadan hemen önce bu karışımı uygulayarak ter kokusundan uzun bir süre uzak kalabilirsiniz.
Duştan sonra koltuk altı ve bütün vücuda uygulanılarak kullanılır. Deriye ıslak uygulandığında, gün boyu çalışan tuz görünmez bir koruyucu tabaka bırakarak bakterilerin neden olduğu ter kokusunu önler ve cildinizin gözeneklerini tıkamadan taze ve temiz kalmasını sağlar.
Bu bakterilerin gelişimlerini önleyerek kötü kokuların giderilmesini sağlar. Antiperspirant ise içeriğindeki alüminyum tuzlar ile cilt yüzeyindeki neme nüfuz eder ve bu sayede ter bezlerinin üzerinde ter salınımını engelleyen jel bir tabaka oluşturur.
Bir kase sıcak suya 2 çay kaşığı tuz ekleyin ve koltuk altınıza bu karışımla kompres yapın. Kuruyunca, üzerine bebek pudrası serpin. Terleme sorununuz tamamen yok olacaktır.
İlgili 26 soru bulundu
Limon suyu ve karbonat karışımı kokuya neden olan bakterileri yok etme açısından oldukça değerli bileşenlerdir. Az miktarda karıştırdığınız bu ürünleri duş öncesi koltuk altına uygulayabilirsiniz. Tıpkı limon suyu gibi asidik özelliğe sahip elma sirkesi de koltuk altı bakterilerini önleme noktasında oldukça faydalıdır.
Karbonat
Birçok temizlik alanında son derece etkili olan karbonat ile ter kokusundan da kurtulmanız mümkündür. İki koltuk altınıza yetecek kadar karbonat ve limonu bir kap içerisinde hamur kıvamına gelene kadar yoğurun. Hazırladığınız karışımı koltuk altlarınıza sürüp 10 dakika kadar beklettikten sonra durulayın.
Pürüzsüz ve yumuşak koltuk altlarına sahip olabilmek için peeling ve tonik gibi ürünlerden yararlanmanız gerekir. Bu bölgeye peeling uygulayarak açık gözeneklerdeki kir oluşumunu engelleyebilir ve sağlıklı görünümüne katkı sağlayabilirsiniz.
Kaya tuzu sabunu doğal bir koku önleyicidir. Kaya tuzunda bulunan negatif iyonlar koku yapan bakterileri yok eder. Bu nedenle koltuk altı ter kokularını engellemek amacıyla kullanabilirsiniz. Koltuk altınıza ıslak olarak uyguladığınızda bir koruyucu tabaka oluşturur.
Tıraş jeli kullanın
Yüzey alanı küçük olsa ve tıraş olmak için tıraş bıçağının birkaç hareketi yeterli olsa da koltuk altlarının hassas olduğunu unutmayın. Tahrişi önlemek adına nemi korumak ve bıçağın cildinizde daha kolay kaymasını sağlamak için tıraş jeli kullanın.
Kurularsanız, tuz ve içindeki mineraller havluya geçer ve bir işe yaramaz. Vücutta kalan tuz parçaları, sıcak havalarda terlemeyi önler ve mineral kaybının önüne geçer.
LİMON KÜRÜ Limon, antiseptik özelliği sayesinde zararlı bakterilerin oluşmasını önler. Bir adet limonu iyice sıkın ardından ped pamukla koltuk altınıza sürün, kötü kokuyu azaltmasının yanı sıra terden kararan koltuk altının rengini de düzenler. Limonu sürdükten 15 dakika sonra ılık su ile durulamayı unutmayın.
Karbonat veya sofra tuzu, koltuk altına dökülerek bekletilebilir. Bunun dışında sirke ve amonyak gibi ürünler kullanılarak da kokunun giderilmesi mümkündür. Genel bir yıkama yapılamayacaksa ter kokusu sinen alanlara özel uygulama yapılabilir. Bu şekilde genel bir zarar verilmemiş de olur.
Bir limonu dilimleyin ve yavaşça koltuk altlarınıza sürün. Veya 1-2 tane limonun suyunu sıkın ve kötü kokuyu gidermek için koltuk altınızı bu su ile yıkayın. Temiz bir havluya biraz limon suyu döküp duştan sonra hafifçe koltuk altlarınıza sürerek de uygulayabilirsiniz.
Koltuk altı terlemesine guatr, kansızlık gibi iç hastalıklarının eşlik ettiği pek görülmez. Koltuk altı terlemesine çözüm, terleme kesici aliminyumlu losyonlar, iyintoforez, botox (botoks) ve cerrahi yöntemler olabilir. Günümüzde en çok tercih edilen yöntemler botox ve cerrahi tedavilerdir.
Banyo suyuna bir çorba kaşığı kaya tuzu katmak ödem oluşumunu büyük ölçüde engellemekte. Ayrıca kaya tuzu negatif enerjileri de vücuttan uzaklaştırır böylece kişi kendini daha rahat ve huzurlu hisseder.
Kaya tuzu bugün her yerde kullanılıyor. Bütün dünyada kullanılıyor. Nükleer santrallerin dışında, dışarıya ışın salgılanmasın diye kaya tuzu izolasyonu yapılır. Çünkü radyasyonu önler.
Koltuk Altı Terlemesi Nasıl Önlenir? En başta koltuk altı ter kokusunu önlemek için yapabileceğiniz şeyler var. Her gün sabunla duş almak, egzersiz yapmak veya spor yapmak gibi yorucu aktivitelerden sonra duş almak, kokuya neden olan bakteri ve terden kurtulmanızı sağlar.
Elma sirkesi ve karbonat karışımı
Duştan sonra bir havlu ya da pamuk yardımıyla da koltuk altınıza sürebilirsiniz. Karbonat da hem koltuk altı kokusunun hem de koltuk altı kararmasının önüne geçmenize yardım eder. Karbonatı koltuk altınıza sürüp 10 dakika beklettikten sonra yıkayabilirsiniz.
Koltuk altını beyazlatmak için su ya da limon suyu ile karbonatı karıştırarak koltuk altına sürmek gerekir. Klinik yöntemlere bakıldığında kimyasal peelingler ile de koltuk altının beyazlatıldığı bilinmektedir. Kimyasal peelingler ile koltuk altı derisi soyulur ve yeni bir deri olarak daha beyaz bir deri ortaya çıkar.
Ter kokusu doğal çözüm önerisi olarak terleyen bölgenize karbonat ya da sirke sürmek bölgedeki bakterileri yok ettiği için ter kokusunu önlemeye yardımcı olabilir. Fakat sık terleme problemi yaşayan kişiler günlük kullandıkları ter kokusu önleyici roll on ile ter kokusuna çözüm bulabilirler.
Terde kötü koku oluşması, koltuk altı kokması gibi problemler bakterilerden kaynaklanır. Bu bakteriler bilinen zararlı bakteriler değildir. Bakteriler ter sıvısından beslenerek bazı atıklar ortaya çıkarır. Bu atıklar kötü ter kokusuna asıl sebep olan unsurlardır.
Hindistan cevizi yağı vücudumuz için doğal bir deodoranttır. Kötü kokmanızı engeller ve vücut kokunuzu güzelleştirir. Her sabah, 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağını ağzınıza koyun ve 10 dakika kadar bekledikten sonra çıkartın, dişlerinizi fırçalayın. Her sabah yapmaya özen gösterin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri