Sağlık açısından herhangi bir zararı olmayan karbonat sayesinde kumaşların temizliği kısa sürede yapılır. Özellikle de koltuk kumaşlarında oluşan leke ve izleri silmek için karbonat kullanılır.
Bulaşık teli, fırça gibi deriye zarar verebilecek sert yapılı temizleme ürünleri kullanılmamalıdır. Sert ürünler yerine mikrofiber bezler, deri koltuk temizleme uygulamalarında kullanılabilir. Beyaz kalıp sabun, deri koltuklarda kullanılması uygun malzemeler arasındadır.
Genel temizleyici olarak kullanmak isterseniz karbonatı su ile karıştırarak macun kıvamına getirin ve temizlemek istediğiniz bölgeye uygulayın. Bir süre bekleyin ve silerek temizleyin. Ya da Pureal Karbonatı temizlemek istediğiniz bölgeye dökün ve Pureal Çok Amaçlı ile ıslatın. Bir süre bekleyin ve silerek temizleyin.
Koltuk en iyi hangi deterjanla silinir? En uygun ürünler bulaşık sabununu ve Arap sabunudur. Bulaşık sabununu ya da Arap sabununu bir miktar suya ekleyerek koltuğa püskürtebilir ve koltuk suyu emmeden hızlıca dairesel hareketlerle temizleme yapabilirsiniz.
Beyaz koltuklarımızın temizliğinde de soda oldukça etkilidir. Sodayı kullanmadan önce küçük yüzeylerde denemek gereklidir.Sodayı lekenin üzerine yeterli miktarda dökmeliyiz daha sonra ılık su ile nemlendirilmiş bez ile nazik hareketler ile silinmelidir. Yarım ölçek soda kullanmak lekeler üzerinde yeterlidir.
İlgili 24 soru bulundu
Peki, ama karbonatla koltuk nasıl silinir? Temizlik suyu hazırlarken 1-2 yemek kaşığı karbonat kullanarak koltukların kumaşını rahatça temizleyebilirsiniz. Dilerseniz hazırlanan bu suyu sprey şişe içine aktararak lekelere doğrudan sıkabilirsiniz. Karbonat, suyla birleştiğinde köpürmeye başlayacaktır.
Koltuk Lekesi Çıkarma Yöntemleri
Örneğin, arap sabunu ya da beyaz sabun gibi sabunlar leke çıkarmada etkili olabilmektedir. Arap sabununun en büyük özelliği ise mikropları kolayca öldürebilmesidir. Arap sabununu ovalayarak uygulamanız önerilir. Koltuktaki lekeleri çıkarmanın bir diğer yöntemi ise sirkeli sudur.
Daha sonra döşemelerin üzerindeki lekeleri çıkarmak için Asperox Sarı Gücü kullanın. Koltuklar için, eğer döşemeler kumaş ise, kumaş temizleyiciyi kullanarak lekeleri giderin. Eğer deri koltuklarınız varsa, özel bir deri temizleyici ve koruyucu kullanarak deriyi temizleyin ve koruyun.
Koltuk temizliği yaparken bulaşık tabletini gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.
Yarım bardak sirke ve zeytinyağını karıştırın ve deri koltuklarınızın temizliğinde güvenle kullanın. Zeytinyağının doğal olması önemlidir. Pamuklu kumaşlara sahip koltukların temizlenmesinde sirke yine başarılı bir yöntemdir. 1 fincan sirke ve suyu karıştırın.
Teknik olarak, karbonat ve sirkeyi karıştırmak, ev temizliği için işlevsel olmaya devam ediyor, çünkü üretilen kabarcıklar lekeleri kaldırabilir ve kanalizasyon tıkanıklıklarını açabilir. Özellikle, karışım hala köpürürken hafif alkalidir ve tek başına kabartma tozu kullanmak kadar etkili olmasa da yağı çözebilir.
Sirke Karbonat ile Temizlik
Bu karışım ile fayansların arasındaki sararmış alanları kolayca temizleyebilir, fayans aralarının kirli görünümünden kurtulabilirsiniz. Ayrıca dibi tutan tava ve tencerelerinizi de bu karışımla temizleyebilirsiniz.
Ernet Temizlik Karbonatı, özel üretim teknolojisi ile elde edilir. Kireç çözmeye, parlatmaya yardımcı olmasının yanında beyazlatıcı olarak da kullanılabilen temizlik karbonatını, evinizin her alanında rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Koltuklarınızı temizlemek için hazırladığınız suya asit içermeyen deterjanları ekleyebilirsiniz. Bunun için değerlendirebileceğiniz ürünler Arap sabunu, çamaşır yumuşatıcı, koltuk temizleme deterjanı kullanabilirsiniz. Suyun sık sık değişmesi, daha temiz ve canlı görünüm kazandıracaktır, aklınızda bulunsun.
En ideal temizleyici Arap sabunudur. Her türlü kumaş temizliğinde kullanılabilir ve hiçbir zarar vermez. Ilık su koyduğunuz bir kap içerisine az miktarda Arap sabunu ekleyin ve tamamen çözülene dek karıştırın. Arap sabunu temin etmekte zorlanırsanız beyaz sabun da kullanabilirsiniz.
Sabunlu ılık bir suda kumaş parçasını ıslatarak dairesel hareketlerle lekeli bölgeyi silin. Sabunlu suyu direkt koltuğa uygulamak yerine, oluşan köpükleri kumaş üzerine tatbik edin. Eğer mümkünse temizlik için de koltuk kumaşı ile aynı kumaşta olan bir bez kullanın.
Koltuk temizliğinde koltuğunuza zarar vermeyecek bir havlu bez kullanabilirsiniz. Ayrıca koltuğunuzdaki yağ veya kahve lekelerini bulaşık parlatıcısı ile kolayca çıkartabilirsiniz. Bu lekeler eğer yeniyse parlatıcı ile çıkarabilirsiniz.
İlk olarak su ile sabunu bir sprey şişesinde karıştırın. (sabun yerine nubuk koltuk temizleyicisi de kullanabilirsiniz.) Yaptığınız karışımı lekeli bölgeye püskürtün. Ardından nemli mikrofiber bir bez yardımı ile lekeyi temizleyin fakat bu işlemi yaparken koltuğu yıpratmadan hafif bir şekilde silin.
Arap Sabunu
Doğal bir ürün olan sabun temizlikte oldukça önemli bir yer tutmaktadır. Koltuğunuzu temizlemek için sabunu sıcak suda eritin, ardından bir bezi suya batırın, koltuk minderini ve kenarlarını silerek temizleyin. Artık temiz bir koltuğunuz var.
Yeterli derecede suya koltuk temizleme deterjanı ekleyerek mümkünse tüy bırakmayan mikrofiber bir bez ile koltuklarınızı nazik bir biçimde silebilirsiniz. Koltuktan leke çıkarma yöntemlerinden en mühimi olan silme ile, tozların ve kirlerin kolay bir biçimde yok olduğunu rahatlıkla gözlemleyebilirsiniz.
Ocak, davlumbaz ve fırın gibi yüzeylerde! Ocak, davlumbaz ve fırın gibi yüzeylerde!
Asperox Mavi Güç kireçli ve paslı yüzeyler için özel olarak geliştirilen bir yüzey temizleme ürünüdür. Banyo yüzeylerinde (lavabo, fayans ve seramik, klozet, küvet, duş kabini, armatür, duş başlığı v.b.) cam, plastik yüzeyler, krom, paslanmaz çelik alaşım yüzeylerde etkilidir.
Çamaşırlarınızı sirkeli suda yaklaşık yarım saat bekletin. Bir yemek kaşığı oksijenli su ile bir yemek kaşığı tuzu ve yarım bardak karbonatı karıştırın. Sirkeli suda beklemiş çamaşırların üzerindeki lekelere bu karışımı uygulayın. Ardından çamaşır makinesinde yıkayın.
Koltuktaki lekeleri çıkarırken sabunlu su, sirke, arap sabunu veya diğer koltuk temizleme ürünlerini tercih edebilirsiniz. Koltuk temizlik malzemesi kadar kumaşa zarar vermeyen sert yapıdaki silme bezi de önem teşkil eder. Bu bezlerin mikrofiber özelliğe sahip olması ve leke bırakmamasına da dikkat etmelisiniz.
Arap Sabunu ile Silme
Lekeli tay tüyü koltuk yüzeyine ılık suda çözündürülmüş arap sabunuyla müdahale edilebilir. Arap sabunu suda tamamen eridikten sonra pamuklu bir bez bu suya batırılarak lekeli kısım dairesel hareketlerle silinir. Ardından pamuklu ıslak bir bezle durulanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri