Baharatların miktarları birbiriyle doğru bir şekilde orantılı olduğu için birinin tadı diğerinden daha baskın olmuyor. Nedir bu baharatlar derseniz hemen sıralayalım: Toz zencefil, muskat cevizi rendesi, toz tarçın, dövülmüş damla sakızı, dövülmüş karanfil, yenibahar ve mahlep.
Kömbe baharatı, kömbe yapımında kullanılan renk ve tat veren baharatların karışımıdır. İçindekiler: muskat, damla sakızı, yeni bahar, tarçın, karanfil, zencefil ve mahleftir.
Kömbe kokusu, içinde muskat, tarçın, mahlep gibi farklı baharatların olduğu bir karışımdır. Aktardan veya güvenilir internet sitelerinden temin edebilirsiniz. Unu yavaş yavaş ekleyerek hamuru çok daha kolay yoğurabilirsiniz.
Kadınoğlu, “Kömbe dediğimiz genellikle Ramazan aylarında çıkan pastalarımız, kurabiyelerimiz, onlara verilen modeller. Bunun cevizlisi yapılıyor, hurmalısı yapılıyor, sadesi yapılıyor.
İlgili 35 soru bulundu
Yeni bahar, karanfil tozu, mahlep, zencefil tozu, tarçın ekleyerek kapağını kapatıp karıştırın ve kömde baharatınız hazır. Kokusu çok güzel Hatay da kurabiyeler de kullanılan bir baharattır ölçülerde çay kaşığı yerine tatlı kaşığı da kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.
Kömbenin yumuşak olması için ne yapmalı? Kullanacağınız sütün ılık olması mayanızın daha kolay aktifleşmesini sağlayacaktır. Unu kontrollü bir şekilde ilave ederek yumuşak bir hamur elde etmelisiniz. Hamuru yoğurduktan sonra yaklaşık 1 saat kadar dinlenmeye bırakmalısınız.
Kömbe (Hatay Yöresi)
Kömbe 2 (Antakya) Tarifi Nasıl Yapılır? Su ile şekeri bir kaba alıp elimizle eritiyoruz. Yağları ekleyip biraz daha karıştırıyoruz. Amonyak ve kömbe kokusunu da ekleyip üzerine unları ekliyoruz.
İşmum Veya Diğer Adıyla Şumum, Mersin / Tarsus Bölgesine Ait Bir Çeşit Baharattır. Tarsus Çöreği (Kokulu Simit, Kömbe Vs. )&Nbsp;Yapımında Kullanılmaktadır. Tarsus'a Özgü, Aktarlarda Satılan İçinde Rezene, Zerdeçal, Mahlep, Gibi Baharatların Olduğu Hoş Kokulu Bir Baharattır.
KEPSE BAHARAT PİLAV İÇİN 250 GR KARIŞİK BAHARAT, İÇİNDEKİLER: KARABİBER, KİMYON, KARANFİL, KİŞNİŞ , ZERDEÇAL , KÖRİ , TOZ BİBER ,KAKULE, TARÇIN, DEFNE.
İşte bu soruyu Antakyalılara sorduğunuzda cevaplardan biri de kömbe olur. Çünkü bu muhteşem lezzetli kurabiye uygun şartlarda saklandığında yaklaşık iki ay dayanır ve Antakyalılar bu kurabiyeye bayılır.
Osmaniye yöresel mutfağında bulunur. Hamuru için malzemeler; yoğurt, şeker, yağ, kabartma tozu, tarçın, undur. Üzeri için malzemeler; süzme yoğurt, şeker, vanilya, un ve tarçındır. Osmaniye Yoğurtlu Kömbesi 13.09.2022 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır.
Cevizli kömbe hava almayan cam kavanoz içerisinde ve oda sıcaklığında 6 ay boyunca saklanır ve tazeliğini korur. Kömbenin zaman içerisinde yumuşaması nem almasından dolayı olur. Saklamak için kullandığınız kavanozun kapağının sağlam olması kömbenin hava almaması açısından önemlidir.
10 kişilik kömbe tarifinin hazırlama süresi 30 dakika, pişirme süresi 20 dakikadır. Ramazan'ın sonlarına yaklaşırken iftar soflarının vazgeçilmezlerinden sultan tatlısı tarifini sizler için hazırladık.
Kömbe TDK sözlük anlamı şu şekildedir: isim Un, tuz ve yağ ile yoğrulan kızgın sacda veya fırında pişirilen ekmek.
Kömbe Yapılışı
İsteğinize göre 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi ilave edin. Daha sonra 1 su bardağı Siyez Unu ile 1 paket kabartma tozunu aynı anda karışıma ekleyin.
İç malzemesi için sıvı yağ, soğan, kıyma, biber salçası, karabiber, pul biber ve tuz ilave edilip kavrulur. Tepsisinin tabanı sıvı yağ ile yağlanır. İnce açılan yufka tepsiye yayılır. Üzerine fırça yardımıyla sıvı yağ ve tereyağı eritilip sürülür.
Nedir bu baharatlar derseniz hemen sıralayalım: Toz zencefil, muskat cevizi rendesi, toz tarçın, dövülmüş damla sakızı, dövülmüş karanfil, yenibahar ve mahlep. İçerisine isteğe bağlı olarak vanilin ve Hindistan cevizi de konabiliyor. Ama özünde bu 7 baharattan oluşuyor.
Peynir, soğan, maydanoz, kırmızı toz biber, karabiber, tuz. Un, yoğurt, su, sirke, kabartma tozu karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir. Elde edilen hamurdan meleskeler yapılır. Meleskenin ortası elde biraz açılır; içine, hazırlanan iç koyularak kapatılır ve tekrar meleske haline getirilir.
Çiğ köfte,dolma,tarhana,çorba ve yemeklerde kullanabileceğiniz bu karışık baharatın içerisinde; Kekik, kimyon, pul biber, toz biber, nane, çemen ve sumak bulunmaktadır.
Antakya' da Bayramlarda; imece usulü köylerde yapılan özel bir kurabiye.
CEVİZLİ KÖMBE Hatay'a özel çeşitli baharatla yoğurulmuş ve susam taneleriyle kaplanmış, kendine özgü kalıbı ile yapılmış çay saatlerinin vazgeçilmezi cevizli kömbe! Ağızda eriyen kıtırlığı ve damakta bıraktığı tadıyla sizi yüzyıllar öncesi baharat diyarına götürecek eşsiz bir lezzet.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri