Taze fasulye düdüklüde kaç dakikada pişer? sorusunun yanıtı genellikle 15 dakikadır. Yemeğinizi düdüklü tencerede pişirmeyecekseniz, pişme aşaması 45 dakikayı bulabilir.
Zeytinyağı tencereye alınır ve yemeklik doğranmış soğan kavrulur. Resimdeki gibi çapraz doğradığımız biberler ve temizlediğimiz, arzu ettiğimiz şekilde kestiğimiz taze fasulye eklenir, 6-7 dakika kadar kavrulur.
Yeşil disk görününce altını kısıp 9 dakika kadar daha pişirin. 9 dakikanın sonunda altını kapatıp tencerenin basıncın alın ve kapağını açın. Fasulye pişerken su bıraktığı için 8-10 dakika kadar da kapağı açık bir şekilde orta ateşte pişirin; böylece daha helmeli ve lezzetli bir hal alacak.
İlk buhar çıkışından sonra düdüklünüzün göstergesini 1. Kademeye getirin ve ateşi orta hararete getirin. Bu şekilde fasulyelerinizi 20 dakika boyunca pişirin.
Bu nedenle ocağa konduğunda su eklemek gerekmez, pişmeye başladıkça su azalırsa kaynar su eklenebilir. Böylece daha kıvamında sonuçlar elde edebilirsiniz.
İlgili 20 soru bulundu
Pişme süresi fasulyenin cinsine göre değişir, çatal kolay batıyorsa ve gıcırdamıyorsa yumuşamış demektir :) Ben çalı fasulye kullandım bu arada, enli bir fasulye olduğu için ortadan da dikine kesiyorum, siz nasıl tercih ederseniz. Kavururken tencereyi kısık ateşe alıp kapağı kapatmayı unutmayın.
Taze fasulye de bir miktar gaz oluşumuna neden olur.
Şoklanmadan dondurulmuş taze fasulye tencerede en düşük ısıda 60 dakikada pişer. Şoklanarak dondurulmuş taze fasulye ise 30 dakikada pişer.
Pişmeyen yeşil fasulyeye ne yapılır? Uzun süre pişirildiği halde yumuşamayan fasulyenin içine yarım kahve kaşığı karbonat koyun. Böylelikle inatçı fasulyelerin kolaylıkla yumuşadığını ve piştiğini göreceksiniz. Hem de daha lezzetli olacaktır.
3) Pişirme Tekniği Mühim
Eğer düdüklü tencerede pişirecekseniz kuru fasulye düdüklüde kaç dakikada pişer diye dakika hesapları yapabilirsiniz. Bu durumda ortalama 30 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır. Tencerede pişireceğiniz durumda ise kısık ateşte yaklaşık 1 saat boyunca pişirmelisiniz.
Kuru fasulyelerinizi derin bir tencerenin içerisine aktarın. Üzerine süt ilave edin. Kısık ateşte karıştırarak ve sütün taşmamasına özen göstererek pişirmeye başlayın. Kuru fasulyeler cinsine bağlı olarak ortalama 40 dakika - 1 saat içerisinde yumuşamaya başlayacaktır.
Eğer kuru fasulyelerinizi bir gece önceden ıslattıysanız ve etli bir şekilde pişirmek istiyorsanız, 25-30 dakikada kuru fasulyeleriniz afiyetle yenmeye hazır oluyor.
2 çay kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 3 adet rendelenmiş domates ve 1 su bardağı sıcak suyu da ekledikten sonra güzelce karıştırın. Kapağını kapatıp fasulyeler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirmeye bırakın. Arzuya göre ılık, fakat daha da lezzetli olması için soğuk olarak servis edin. Afiyet olsun!
Ayıklama işlemi sırasında üzerinde bir kir kalma ihtimaline karşı taze fasulyelerinizi yeniden güzelce yıkayın. Bu yıkama işleminin ardından ise fasulyelerinizi kağıt havlu ya da temiz bir bez ile güzelce kurulayın. Tamamen kuruduğundan emin olmak için bir süre kuru bir bezin ya da kağıt havlunun arasında bekletin.
Fasulyenin pişirme suyu kaynamaya başladığında ise limon sıkıyorlar. Bunun nedeniyse limon suyunun fasulyenin dağılmamasını ve diri kalmasını sağlaması.
Poşetin ağzına düğüm atın. Tekrar fasulyeleri bir poşet içerisine koyun. Taze fasulyeler 2 poşet içinde olursa, bulunduğu dondurucuda diğer donan sebzelerin kokusunu almaz. Hazırladığınız bu yöntem ile çiğ taze fasulyeyi buzlukta uzunca bir süre saklayabilirsiniz.
Bu işlemi yapmazsanız, taze fasulyeyi pişirdiğinizde koku yapar. Şoklanmadan dondurulmuş taze fasulye tencerede, en düşük ısıda 60 dakikada pişer. Şoklanarak dondurulmuşu ise, 30 dakikada pişer.
Fasulyenin rengi belirgin bir yeşil olmalı, açık yeşil ya da sarıya dönük yeşil olmamalı. - Fasulyeyi kırdığınızda "çıt" diye bir ses duyuyorsanız bu da fasulyenin lezzetli olduğunu gösterir.
Fasulyeler kılçıksız, koyu yeşil renkli olmalı ve üzerinde kesinlikle herhangi bir leke bulunmamalıdır.
Fasulye tohumlarını ekmeden önce bir gün boyunca nemli bir yerde bekletirseniz veya suyun içerisinde bekletirseniz tohumların daha kolay bir şekilde büyümesine yardımcı olursunuz. Fasulye oldukça kolay bir şekilde filizlenme özelliğine sahiptir.
Yeşil fasulye kalori bakımından düşüktür ve kolesterol içermez. Yeşil fasulyenin lif içeriği çok yüksektir ve ayrıca günlük protein gereksiniminin bir kısmını karşılar. Yeşil fasulye ayrıca, A vitamini, C vitamini, K vitamini, B6 vitamini ve folik asit almak için kolay bir kaynaktır.
Yeşil fasulye, yaz aylarının en sevilen lifli sebzelerinden biri olarak vitamin yönünden zengin bir destek sunuyor. Taze fasulye lezzeti ve sağlıklı içeriğiyle hem yazın hem de kışın tüketiliyor.
Taze fasulye lif açısından da zengin olduğu için sindirimi düzenler ve kabızlığı önler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri