Kombi bacası tıkalı ise kombi ateşleme yapmayabilir. (Kombi bacası zaman zaman temizlenmelidir. Çünkü pislik ya da kuşların yuva yapması sonucu tıkanabilir.) Kombinin ateşleme elektrotunun arızalanması veya ateşleme trafosunun arızalanması da kombinin ateşleme yapmamasında etkili olan diğer faktörlerdir.
Eğer ocağa ve kombiye gaz gelmiyorsa;
Vanayı açmanız halinde gaz akışının sağlanması gerekmektedir. Kolun yönünün gaz borusu ile aynı yönde olması lazım. -Zaman zaman ocak ya da kombi yanındaki gaz vanası tatil gibi durumlarda kapatılmaktadır. Döndüğünüzde onu unutmuş olma ihtimaliniz bulunmaktadır.
Kombi bacasının tıkalı olması ya da ateşleme elektrodunun arızası da bu soruna neden olabilir. Yukarıdaki temel sebeplerin yanı sıra iyon elektron arızalanması ve su basıncının belli seviyenin altında seyretmesi de kombinizin ateşleme yapmamasının sebeplerindendir.
Kombinizin ateşleme süreleri hava durumuna göre değişkenlik gösterir. Havanın soğukluğuna göre kombiler kendilerini ayarlarlar. bazı kombiler 3, 4 deneme ateşlemesi yapar, bazı kombiler ise 1, 2 ateşleme. Yani kombi markasına göre değişkenlik gösterir.
İlgili 18 soru bulundu
Eğer ki ateşleme bobini bozulması halinde aracın motoru titreşimli ve sesli bir şekilde çalışmaktadır. Motor rölantide iken stop etme durumunda marşa basıldığı anda motor geç çalışır ve araç kafa vererek ilerler kalkış ser olur ve çekiş gücü düşerek araç daha fazla yakıt tüketimi yapar.
Bujilerde çatlak meydana gelmesi, Buji kablo bağlantısı noktalarının kısa devre yapması, Elektrik kaçırması veya elektrik kesintisi, Kullanım ömrünün bitmesi, kullanım süresi, yıpranması, zayıflaması nedeniyle ortaya çıkan bozulmalar nedenleri olarak sayılabilir.
Kombi kaç dakikada bir ateşleme yapar? Kombilerin otomatiğe geçiş süreleri markasına göre 1 ile 3 dk arasında değişmektedir. Yani alev söndükten sonra kombiler 1 ila 3 dk arasında tekrar çalışmaya başlar.
Gaz ile ilgili herhangi bir sıkıntı olduğunda kombi ateşleme yapmaz. Parçalarda bir sorun olduğunda kombi ateşleme yapmaz. Kombinin ana kartında bir arıza varsa da kombi ateşi keser. Kombi bacası tıkalı ise kombi ateşleme yapmayabilir. (Kombi bacası zaman zaman temizlenmelidir.
Kombiler aslında sürekli ateşleme yapmaz. Böyle bir durum söz konusu değildir. Sadece ateşleme denemesi yapar. Bu da kombilerin marka modeline ve çeşidine bağlı değişir.
Tank içerisinde azot gazı yetersiz olduğunda bar göstergesinde yükselme olur ve cihaz su akıtır. Su basıncındaki azalma kombinin arızaya geçmesine sebep olabilir. Kombi cihazların genleşme tankların içerisinde bulunan azot gazı miktarı ortalama 2 ila 3 yıl içerisinde kullanımda dolayı kayıba uğrar.
Kombi veya gaz ocağını kontrol edin.
Kombiyi açtığınızda mavi bir alev verecektir. Mavi, gazın yanması için havada yeterli oksijen olduğunu gösterir. Kombi veya gaz ocağı yakıldıktan sonra bile turuncu veya kırmızı alevler yanması sorun olduğunu göstermektedir.
Yeterli gaz veya elektrik olmaması durumunda yanma oluşmayacak ve cihaz donma riski taşıyacaktır. Yoğuşmalı cihazlarda kombinin donma riskine ilave olarak yoğuşma giderinin ve gider ağzının donmaması için gerekli önlemlerin alınması gerekir. Yoğuşma gideri uygun çapta olmalı ve izolasyonu yapılmış olmalıdır.
Ani güç kaybı, titreme, motorun çalışmaması, yakıt verimliliğinde azalma, bujilerdeki yanma işlemi ve anormal ses gibi belirtiler, ateşleme bobini arızasını gösterir. Ayrıca, aracın arıza ışığı yanabilir. Bu belirtilerden herhangi biri fark edildiğinde, aracın bir tamirciye götürülmesi önerilir.
Aküden ateşleme bobinine düşük voltajlı akım gelir ve yüksek voltajlı akıma dönüştürülür. Yüksek gerilim, buji kablosunun üzerinden geçer. Bujiler ve tırnaklarının arasında kıvılcım meydana gelir. Bu kıvılcım da ateşleme sürecini başlatır.
Hava prostatı takılı kalması, veya arızaları meydana gelmiş olabilir, Ntc ısı sensör arızaları belirmiş olabilir, Kombi hiç devreye girmiyorsa anakartta sorun olabilir. Bu durumda ekiplerimiz anakart onarımı ya da anakart değişimi yapabilir.
DemirDöküm kombi ateşleme yapmıyorsa şu gaz valfi problemli olabilir. Gaz valfi arızalarında orijinal parça değişimi yapılmalıdır. Ekiplerimizden gaz valfi değişimi talep edebilirsiniz. DemirDöküm kombilerde anakart arızası varsa kombi ateşlemeyebilir.
Genellikle kombinin ön panelinde reset tuşu bulunur. Bu tuşa yaklaşık olarak 5 saniye kadar basılı tutmak suretiyle kombi resetleme işlemi yapılabilir. Bazı modellerde kombi üzerinde reset tuşu, 'R' olarak geçer. Bazı modellerde, 'On/Off' açma tuşu şeklinde ifade edilmektedir.
Demirdöküm kombinizde gaz valfinde sorun olabilir. Gazınızın şebekeden alınmasından sonra gaz valfi sayesinde brülöre gönderilir ve ateşleme sağlanır. Gaz valfi arızalarında gaz beslemesi sorunu olabilir. Genellikle gaz valfi değişimi soruna çözüm olmaktadır.
Plaka Eşanjör Arızası Nasıl Anlaşılır? Plaka eşanjöründe arıza oluşması sonucunda kombi basıncı sürekli yükselir, kombide su akıtma durumu görülebilir ve sıcak su vermeyebilir. Bu gibi arızalar oluşmasının tek sebebi plaka eşanjör arızası değildir.
Kombi Sirkülasyon Pompası Sürekli Çalışıyor
Kombiniz kalorifer konumunda çalışırken sirkülasyon pompası sürekli olarak devrededir. Kalorifer konumundan sıcak su konumuna geçildiğinde sirkülasyon pompası bir süre daha çalışmaya devam eder ve daha sonra kendiliğinden devreden çıkar.
Isı mühendisliğine göre; Antre, hol ve koridor için ideal sıcaklık değeri 15°C, Oturma odası, salon, yatak odası ve mutfak için ideal sıcaklık değeri 20°C, Banyo içinse ideal sıcaklık değeri 24°C'dir.
Eğer ki bobin bozulursa aracın motoru titreşimli bir şekilde çalışır, rölantide kendiliğinden stop eder, marşa basıldığı anda motor geç ve zor çalışır, aracın kesinlikle çekişi düşer ve dolayısıyla da çok fazla yakıt tüketmeye başlar.
Ancak yeni model sıradan araçlarda ortalama 100.000 – 150.000 km ömrü bulunur.
Yüksek hızlarda sürerken, aracın davranışında sarsıntı görülecektir. Arızalı ateşleme bobini olan bir araç ayrıca rölantide iken titreşime neden olur. Ateşleme bobini arızası aracın motorunun durmasına neden olabilir. Bu, hatalı bobin tarafından bujilere gönderilen düzensiz kıvılcımlar nedeniyle oluşabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri