Demirdöküm Nitron kombi su basıncının düşük olduğunu belirten arıza kodudur. Ekranda F10 arıza kodu ile birlikte anahtar sembolü yanıp söndüğünde bu basıncın düşük olduğunu, ekranda F10 arıza kodu ile birlikte anahtar sembolü belirdiğinde basıncın yüksek olduğunu anlayabilirsiniz.
F10 Arıza Kodu : Atron Kombinin Basıncının 0,3 Barın Altında Olduğunu Gösteren Uyarı Kodudur. Bu Durumda Kombiye 1,5 Bar'a Kadar Doldurma Musluğu İle Su Basmalı Sonrasında Cihaza Re Set Atmalısınız. Sorun Bu Şekilde Çözümlenecektir.
Demirdöküm F0 Arıza Kodu:
Su basıncının düşük veya suyun olmadığını gösterir. Su basıncı 1-2 bar aralığına gelene kadar kombiye su takviyesi yapmanız sorunun çözülmesini sağlayacaktır.
Tesisat su basınının düşük veya yüksek olduğunu belirten arıza kodudur. Bu arıza durumunda önce basıncın düşük mü yoksa yüksek mi olduğunu kontrol etmeniz gerekir. Lynx kombi çalışır durumda iken “RESET” butonuna 2 saniye kadar basılı tuttuğunuzda ekranda basınç değeri (bar seviyesi) belirecektir.
Demirdöküm aden kombi resetleme işlemi için açma kapama tuşunu 0 konumuna getirmeniz yeterlidir. Daha sonra biraz geçince tekrar açık konuma getirerek kombiyi resetleyebilirsiniz.
İlgili 32 soru bulundu
Kombinizin ön kısmında ekranın hemen altında, üzerinde "Reset" (sıfırlama) yazan bir tuş bulunur. Kombiniz açıkken bu tuşa parmağınızı basıp çektiğinizde sorun düzelecektir.
Sorunun nedenleri arasında en sık karşılaşılanı, kombinin su basıncının düşük olmasıdır. Su basıncı düştüğünde, kombi güvenlik sebebiyle kendisini otomatik olarak kapatır ve resetlenmesi gerektiği uyarısını verir. Bu durumda, kombi su basıncının normal seviyelere getirilmesiyle sorun çözülebilir.
F10 HATASI KESİN ÇÖZÜMÜ
Kombinizin Suyu Bittiğini Gösterir.
Kombi basıncı kaç olmalıdır? Kombilerde ideal çalışma basıncı 1 ila 1.5 bar arasındadır.
Kombinizin yanında bulunan gaz vanasını açıp kombinizin üzerinde bulunan Protherm lynx modellerde eco tuşu aynı zamanda reset tuşudur bu tuşa basarak hemen kombinizi f01 hatasından kurtarmış olursunuz.
Basınç 1 bar değerinin altında ise su basmanız gerekir. Basınç 2,5 bar üzerinde ise basıncı düşürmeniz gerekir. Kombi basıncı 1 bar altında yani düşük ise; Neva kombinize su basarak basıncı yükseltmeniz gerekmektedir. İşlemi yapmak basittir ve önerimiz servis desteği olmaksızın uygulamayı yapmanızdır.
Genellikle kombinin ön panelinde reset tuşu bulunur. Bu tuşa yaklaşık olarak 5 saniye kadar basılı tutmak suretiyle kombi resetleme işlemi yapılabilir. Bazı modellerde kombi üzerinde reset tuşu, 'R' olarak geçer.
Dijital ürünler oldukları için oda termostatlarında bu tarz durumlarla sıklıkla karşılaşılabilir. Termostat pilinin zayıfladığını ekrandaki derecenin okunmaması halinde ya da kombinin devreye girmemesi durumunda tespit edebilirsiniz. Bu arızanın giderilmesi için pillerin değiştirilmesi yeterlidir.
F10 Arıza Kodu :
Atmotec Kombinin Petek Tesisatına Aktardığı Suyu Ölçme Görevinde Olan Sensöründe Sorun Olduğunu Veya Kablolarının Kısa Devre Yaptığını Bildiren Hata Kodudur. Kesin Teşhis Ve Çözüm İçin Lütfen Servisle İrtibata Geçiniz. 444 55 47.
Sorusunun cevabı çok basittir. Kombi su basıncı düştüğü zaman kombiye su takviyesi yaparsanız kombinin basıncı tekrar yükselecektir. Kombiye su takviyesi için, her marka kombide su takviye vanası bulunur. Bu vanayı saat yönünün tersine çevirerek su takviye vanasını açmış olursunuz.
Manometreden okunacak basınç değerinin 1-2 bar arasında olması gerekmektedir. Atron kombi gibi hem analog hem dijital manometreye sahip kombilerde bu değerler kolaylıkla takip edilebilir.
Kombinin verimli şekilde çalışması, ısınma ve ısıtma işlemini en iyi şekilde gerçekleştirmesi için kombi bar (su) seviyesinin 1.5 olması gerekmektedir. Seviye olarak 1'in altında ya da 2'nin üstündeki bar seviyeleri kombinin ömrünün kısalmasına neden olacaktır.
Kombi basıncı 1 bar değerinin altına indiğinde bar seviyesi 1.5 olana kadar su takviyesi yapmalısınız. Zira kombide 1.5 ya da 2.0 bar gibi yeterli seviyede su bulunmadığında eşanjörün ısınması oldukça tehlikelidir. Çünkü suyun az olması kombinin devir daim yapamamasına neden olabilir.
Kombi su vanasını kullanarak kombi suyu boşaltma: Her kombinin genellikle iki adet filtresi, bir doldurma vanası, bir de boşaltma vanası bulunmaktadır. Kombi suyunu boşaltırken kombinin altında yer alan boşaltma vanasındaki musluğu saat yönünün tersine çevirmeniz gerekir.
Lazer ışını kıl köklerinde kalıcı hasar bırakır ve o kökten bir daha kıl uzamaz. Lazer epilasyon, kıl köklerinde kalıcı hasar yaratmak için konsantre ışık kullanır. Bu nedenle yakın zamanda güneşe maruz kalmak hiperpigmentasyona (koyu renkli leke), hipopigmentasyona (beyaz leke), yara izine veya yanmaya neden olabilir.
Prensibi, kıl kökündeki renk maddelerinin lazer ışığını emerek, ısıya dönüştürmesi ve bu enerjinin kıl kökünü tahrip etmesidir. Burada önemli olan sadece kıl kökünün patlaması değildir. Çünkü eğer kıl kökünü doğuran tabaka yok olmamışsa, yeniden kıl kökü teşekkül edebilir.
Dünyada kabul edilen kriter lazer epilasyonun istenmeyen kıllarda % 80 oranında başarı (azalma) sağlamasıdır. Buz Lazer ile bu oran %90-95 civarındadır. Kalan %10 civarındaki kıllar içinse senede bir kez yapılacak lazer epilkasyon seansı yeterli olacaktır.
Resetleme işlemi sayesinde cihaz ayarları sıfırlanır ve cihaz tekrar düzgün bir şekilde çalışmaya devam edebilir. Eğer kombinizde reset tuşu veya benzeri bir düğme yoksa kombinin şalterini kapatıp açmak da faydalı olabilmektedir. Bu işlem de yine en fazla 3 veya 5 kez tekrarlanmalıdır.
Genelde kombinin ön panelinde reset tuşu bulunur. Bu tuşa yaklaşık olarak 5 saniye kadar basılı tutmak suretiyle kombi resetleme işlemi yapılabilir. Bazı modellerde kombi üzerinde reset tuşu, 'R' olarak geçer. Bazı modellerde, 'On/Off' açma tuşu şeklinde ifade edilmektedir.
Resetleme işlemi için modeminizin arkasında bulunan reset yazısı altında yer alan küçük boşluğa bir iğne, kürdan, tel toka ya da benzer bir eşya yardımı ile bastırın. Bu tuşu 5 – 10 saniye basılı tutun. Bu işlem sonucunda modemin bütün ışıklarının söndüğünü ve ardından yeniden açıldığını göreceksiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri