Buna göre; Konutlarda 20 Nisan sonrasında gelen ilk faturalarda doğalgaz tüketim bedeli alınmayacak. 20 Nisan tarihinden sonra kesilecek faturalarda ücret kısmında sıfır ibaresi yer alacak. Örneğin bir gün önce yani 19 Nisan'da fatura kesildiyse aynı tüketicinin bir sonraki faturasından ücret alınmayacak.
Karadeniz gazının karaya ulaşmasının ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir ay doğalgaz faturalarının ödenmeyeceğini açıkladı. “Bedava doğalgazın” tarihi ve detayları da belli oldu. Buna göre konutlarda 20 Nisan sonrasında gelen ilk faturalarda tutar sıfır olacak.
Buna göre; 25 metreküpe kadar olan doğalgaz tüketimi 1 Mayıs 2024 tarihine kadar ücretsiz olacak.
ÜCRETSİZ DOĞALGAZ DESTEĞİ NE ZAMAN BİTİYOR? 24 Nisan 2023 tarihinde başlayan bedava doğalgaz uygulaması 31 Mayıs 2023'te sona erdi. Ancak 1 Mayıs 2024 tarihine kadar gelecek olan faturalarının 25 metreküp kısmı vatandaşlara ücretsiz olarak verilecek. Dolayısıyla 25 metreküp ücretsiz doğalgaz kampanyası devam ediyor.
Şimdi de ikinci müjdemizi açıklıyorum: 1 ay boyunca Türkiye'nin tamamındaki konutların doğalgaz tüketiminden ücret almayacağız. Isınma dahil doğalgaz tüketiminin tamamını 1 yıl süreyle ücretsiz yapıyoruz. Yeni başlatacağımız çalışmalarla milletimizin karşısına daha pekçok müjdeyle çıkacağız.
İlgili 41 soru bulundu
Konutlara 24 Nisan ve 31 Mayıs tarihleri arasında doğalgaz ücretsiz olacak.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, evlerde doğalgaz kullanımının bir ay ücretsiz olacağını ve 1 yıl boyunca da tüketilen doğalgazın 25 metreküplük kısmının bedava olacağını açıklamıştı. İşte 2023 bedava doğalgaz uygulaması kullanım tarihlerine ilişkin detayları...
İGDAŞ'nin sitesinde yer alan abone doğalgaz satış fiyatı 1 Nisan 2023 tarihi itibariyle 1000 metreküp doğalgaz 4638 TL. Bu da 1 metreküp başına 4,63 TL anlamına geliyor. 1 metreküp fiyatı baz alındığında 25 metreküp doğalgaz 115 ile 120 TL arasında bir meblağ yapıyor.
Faturaya 0 TL olarak yansıyacak. Başkan Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararnameye göre, dağıtım şirketlerinden doğalgaz temin eden konut, ibadethane ve cemevi abonelerinden doğalgaz tüketimleri için 24 Nisan 2023 tarihinden 31 Mayıs 2023 tarihine kadar tahakkuk edecek ilk faturadan doğal gaz bedeli alınmayacak.
Elektrik ve doğal gaz abonelikleriyle ilgili yeni karar: O ücret alınmayacak.
Doğal Gaz Tüketim Desteği'ne Nasıl Başvurulur? Devlet destekli doğal gaz yardımı için başvurular e-Devlet üzerinden alınıyor. Başvuru yapmak isteyenler, T.C. kimlik numarası ve şifresiyle e-Devlet'e giriş yaptıktan sonra "Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti" sayfasını açarak işlemleri gerçekleştirebilirler.
Son ödeme tarihine kadar faturalarını ödemeyen müşterilerimize doğal gaz kesme ihbarnamesi gönderilmekte ve son ödeme tarihinden sonraki 15 gün içerisinde faturalarını ödemeyen müşterilerimizin doğal gaz arzı durdurulmaktadır.
Abonenin; faturasını son ödeme tarihinden itibaren on beş gün içerisinde ödememesi halinde en az üç gün önceden haber verilmek suretiyle doğal gaz arzı durdurulabilir.
Ücretsiz doğal gaz tüketimine ilişkin EPDK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Karar ile abonelerden tahsil edilen doğal gaz faturası iptal edilerek 3 gün içinde para iadesi yapılacak. Ücretsiz doğalgaz kullanımının esaslarını belirleyen Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.
25 metreküp doğal gaz ne kadar gider sorusunun cevabı merak konusu oldu. Başkan Erdoğan'ın açıkladığı müjdeler arasında yer alan Karadeniz gazı evlere bir ay boyunca ücretsiz verilecek. Ayrıca bir yıl boyunca 25 metreküp doğal gaz ücretsiz olarak konutlara sağlanacak.
Faturanızın son ödeme son ödeme tarihinden itibaren on beş gün içerisinde ödememesi halinde gaz arzınız durdurulur.
1 (bir) yıl süreyle ücretsiz olacak uygulanacak aylık 25 m3'e denk gelen kısım için ise aynı şekilde okuma sonucunda tespit edilen tüketim miktarının 25 m3'e kadarlık kısmı için karta gaz yüklenmesi şeklinde uygulanacaktır.
Karadeniz gazının karaya çıkarılmasının ardından verilen "Doğal gaz müjdesi" hayata geçirildi. Konutlarda, ibadethane ve cemevlerinde doğalgaz kullanımı 1 ay süreyle ücretsiz oldu. Uygulamadan merkezi sistem ve ön ödemeli sayaç aboneleri de yararlanacak.
Karadeniz gazının karaya ulaşmasının ardından, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir ay doğalgaz faturalarının ödenmeyeceğini açıkladı. “Bedava doğalgazın” tarihi ve detayları da belli oldu. Buna göre konutlarda 20 Nisan sonrasında gelen ilk faturalarda tutar sıfır olacak.
Türkiye genelinde konutlarda hane başı ortalama tüketim ise 2020'de 964 metreküp olarak hesaplandı. Konutlarda en fazla hane başı birim tüketimin gerçekleştiği il 1484 metreküple Hakkari olurken Ardahan, Kars, Ağrı ve Erzurum en yüksek tüketimin görüldüğü ilk 5 il arasında yer aldı.
1 Ekim 2023 tarihi itibariyle 1000 metreküp doğalgaz 4080 TL. Bu da 1 metreküp başına 4,08 TL anlamına geliyor. 1 metreküp fiyatı baz alındığında 25 metreküp doğalgaz 102 ile 110 TL arasında bir meblağ yapıyor. Doğalgaz faturalarında aylık ortalama 100 ile 110 liralık indirim uygulanıyor.
1 m3 1000 litreye eşit olmaktadır. En, boy ve yüksekliği çarpılması ile m3 bulunmaktadır. Donma derecesinde olan 1 m3 su, yaklaşık 999.972 litre olsa da 1000 litre olarak kabul edilmektedir. Aynı zamanda 1 m3 doğalgaz da 1000 litre olarak hesaplanmaktadır.
ÜCRETSİZ DOĞALGAZ DESTEĞİ NE ZAMAN BİTİYOR? 24 Nisan 2023 tarihinde başlayan bedava doğalgaz uygulaması 31 Mayıs 2023'te sona erdi. Ancak 1 Mayıs 2024 tarihine kadar gelecek olan faturalarının 25 metreküp kısmı vatandaşlara ücretsiz olarak verilecek. Dolayısıyla 25 metreküp ücretsiz doğalgaz kampanyası devam ediyor.
Ayrıca akaryakıtta 65 milyar liralık bir ÖTV desteğini de hükümetimiz sağladı. Bu yıl elektrikte birinci kademede yaklaşık yüzde 50, doğal gazda ise yüzde 75'lik devlet desteği devam etmektedir.
Böylece son 1 yılda sanayi doğalgazındaki fiyat artışı yüzde 199 olurken, elektrik santrallerindeki artış da yüzde 243'ü buldu. Konuttaki doğalgaz fiyatı Aralık 2020'de bin 252 TL iken, Aralık 2021'de bu rakam bin 488 TL oldu. Bu tarifedeki artış oranı da yıllık yüzde 18.9 seviyesinde gerçekleşti.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri