Kombi bütün kontrolleri yaptıktan sonra ateşleme evresine geçer.Ateşleme yapılacağı zaman ateşleme trafosu karttan almış olduğu komutla ateşleme elektrotlarında kıvılcım oluşmasını sağlar ve alev oluşur.İyonizasyon çubuğu ise gözcü görevindedir. Alevi gözlemleyip merkeze bildirir.
Alev algılanmadığı için de kombi ateşleme denemesi yapar. Bir kaç deneme sonrasında alev algılanmayınca ateşlemeyi yapamaz ve genelde iyonizasyon sorunu yaşattırır. Bu gibi durumlarda parçada kirlenme görülür ise temizlenir, oksitlenme veya farklı sorun görülür ise değişimi yapılır. Sorun bu şekilde çözümlenmiş olur.
Kombi bacasının tıkalı olması ya da ateşleme elektrodunun arızası da bu soruna neden olabilir. Yukarıdaki temel sebeplerin yanı sıra iyon elektron arızalanması ve su basıncının belli seviyenin altında seyretmesi de kombinizin ateşleme yapmamasının sebeplerindendir.
Eğer ocağa doğal gaz gelmiyor ise kombiye gaz gelmiyor demektir. Ocakta gaz yok ise dışarıdaki gaz saati vanası ve kesici bobini kontrol ediniz. Bobin pimini kendinize doğru çekiniz. Gaz gelmiyor ise fatura yatırılmadığı için gaz kesilmiştir veya dışarıdaki gaz saati üzerindeki gaz kesici gazı kesmiştir.
Kombi eğer bakımsız kalırsa veya uzun zamandır hiç bakım yapılmazsa filtre tıkanmaktadır. Bu durum verimi düşürmektedir, tüketimi de artırabilmektedir. Kombi de bu sebeple ısı kaybı yüzünden sürekli-dinlenmeden çalışır. Kombiye ve tesisata düzenli bakım yapılırsa bu sorunun önüne geçilmektedir.
İlgili 44 soru bulundu
Kombinizi ihtiyacınızdan daha yüksek ısılara ayarlamak fazladan enerji tüketimine neden olur. Oturma odanız için önerilen sıcaklık 22 °C (Santigrat derece), yatak odaları içinse 20 °C'dir. Ayrıca bu sıcaklıkları birer derece düşürerek enerji tüketiminde %7 oranında tasarruf sağlayabilirsiniz.
Sanayi Bakanlığı tarafından yapılan araştırmalarda bir kombi ömrü on beş sene olarak belirlenmiştir.
Kombi gaz ayarı bozuk olursa ne olur, Gaz valfini normal standartlarda yapılmadığı takdirde kombiniz daha fazla yakıt tüketecektir.
Kombi kaç dakikada bir ateşleme yapar? Kombilerin otomatiğe geçiş süreleri markasına göre 1 ile 3 dk arasında değişmektedir.
Kombinizin bacasını yerinden sökün nalburlarda veya yapı marketlerde satılan baca temizleme tabletleri alarak bacanızın içerisine yerleştirip ucundaki fitili yakmanız yeterli tabletten çıkan beyaz duman şeklindeki is ve kurum sökücü madde bacanızın temizlenerek bacanın çatıdaki kısmından dışarıya çıkmasını ...
Kombinizin ön kısmında ekranın hemen altında, üzerinde "Reset" (sıfırlama) yazan bir tuş bulunur. Kombiniz açıkken bu tuşa parmağınızı basıp çektiğinizde sorun düzelecektir. Kombinizin yanındaki duvarda yer alan ve üzerinde mandala benzeyen bir düğme olan kutu, sigorta kutusudur.
Kombide petek işareti yanıp sönüyor bu bir arıza mıdır? Hayır kombinizin ekranında petek işaretinin yanıp sönmesi bir arıza değildir. #Kombi nizin kış modunda olduğunu göstermektedir.
Kombi Kartı Neden Yanar? Kombinin ısı seviyesi ve elektronik ayarları kombi kartı olarak bilinen anakarttan düzenlenir. Bu parça için bir anlamda kombinin beynidir de diyebiliriz. Diğer bütün elektronik kartlarda olduğu gibi, voltaj dalgalanması olarak bilinen aşırı gerilimden dolayı infilak eder.
Eğer kombinin basıncı 1 barın altına düşerse, cihaz kapanır. Dolayısıyla kombinin kapanmaması için basınç değerinin hiçbir zaman 1 barın altına inmemesi gerekir. Kombinizin basıncı düştüğünde cihazın alt tarafında bulunan su doldurma musluğu ile su takviyesi yapabilirsiniz.
Kombi Sirkülasyon Pompası Sürekli Çalışıyor
Kombiniz kalorifer konumunda çalışırken sirkülasyon pompası sürekli olarak devrededir. Kalorifer konumundan sıcak su konumuna geçildiğinde sirkülasyon pompası bir süre daha çalışmaya devam eder ve daha sonra kendiliğinden devreden çıkar.
Bu normal bir durumdur. Çünkü kombi uzun süre sıcak su kullanıldığı zaman veya sıcak su derecesi yüksek olup sıcak su kullanıldığı zaman, içinde ısıttığı suyun bir kısmını tesisata aktarma ihtiyacı duyar. Suyun bir kısmı tesisata aktarıldığı için kombiye yakın durumda olan bir veya birkaç petekte ısı olur.
Ani güç kaybı, titreme, motorun çalışmaması, yakıt verimliliğinde azalma, bujilerdeki yanma işlemi ve anormal ses gibi belirtiler, ateşleme bobini arızasını gösterir. Ayrıca, aracın arıza ışığı yanabilir. Bu belirtilerden herhangi biri fark edildiğinde, aracın bir tamirciye götürülmesi önerilir.
zaten standart kombilerde tekrar devreye girme süresi 1-3 dk. arasında değişir. mesela benim kombim de 40 sn. yanıyor, duruyor , 50 sn . sonra tekrar devreye giriyor. ama buna rağmen günlük tüketim 3.8 metreküp gaz. gayet başarılı. 50 dereceye ayarlı ve 24 saat tüm petekler yanıyor....
Yoğuşmalı kombiler, daha yüksek verimlilikle çalışabilmek için su buharını yoğuşturarak ek enerji elde ederler. Bu nedenle, yoğuşmalı kombilerin yanma sıcaklığı genellikle düşük seviyelerde tutulabilir ve sıklıkla 35 ila 50 derece arasında ayarlanabilir.
Antre, hol ve koridor için ideal sıcaklık değeri 15°C, Oturma odası, salon, yatak odası ve mutfak için ideal sıcaklık değeri 20°C, Banyo içinse ideal sıcaklık değeri 24°C'dir.
Kombiden gelen gaz kokusu genellikle vanalardan, bağlantılardan ve gaz valfinden kaynaklanır. Eğer çiğ gaz kokusu geliyorsa bu da dışarı atılamayan yanmış gazın ortamda bulunmasından kaynaklanır. “Gaz alarm cihazı gaz kaçağını algılayarak uyarı veren bir cihazdır.
Normal koşullarda evin oturma odası, mutfak gibi bölümleri için 20°C sıcaklık yeterli oluyor. Fakat evde küçük çocuk veya hasta varsa bu sıcaklık genellikle biraz daha yükseltiliyor. Kış aylarında 15°C'ye kadar düşen ortam sıcaklığını artırmak için kombiyi 50-60°C'de çalıştırmak gerekiyor.
Ev ortamınız 22 derecelik bir ısıdaysa ideal ısıya ulaşmışsınız demektir. Kombiyi fazla yakarak hem ekonomik hem de sağlığınız açısından oldukça yararlı olacaktır. Kombiniz sürekli açık kalmalıdır.
UZUN SÜRE DÖNMEYECEKSENİZ:
Yanıtımız hayır. Kombi kış dönemlerinde uzun süre evde olunmadığında kapatılabilir. Yaz döneminde evde değilseniz kombiyi kapatarak tasarruf yaşayabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri