Sanayi Bakanlığı tarafından yapılan araştırmalarda bir kombi ömrü on beş sene olarak belirlenmiştir.
Selman Tarmur: “Firmaların sunduğu garanti ve servis şartlarına da dikkat edilmeli. Bildiğiniz gibi Türkiye'ye doğalgaz 1989'da geldi. Uluslararası standartlarda bir kombinin ortalama ömrü 15 yıl kabul edilir. Dolayısıyla artık cihazların değişmesi gerekir.
Demirdöküm kombiler Sanayi Bakanlığı tarafından yapılan tespite göre 15 yıl çalışmaktadır.
Kombi üreticileri, bakım işlemlerinin yılda ortalama bir kez yapılmasını öneriyor. Kombi modellerine bakım yaptırmak için en ideal zaman ise sonbahar ayı olarak öne çıkıyor. Yaz boyunca sıcak su kullanımı haricinde kapalı kalan kombilerde, bu süreçte çeşitli tıkanmalar ve teknik arızalar meydana gelebiliyor.
Kombilerin ekonomik ömrü ve garanti süresi ne kadardır? Bir kombinin kullanım süresi ilgili kamu kurumlarının belirlediği süreye göre 15 yıldır.
İlgili 23 soru bulundu
Kombi servis ücretleri, 2023 yılında Doğru Tamir'in belirlediği fiyat 250 TL'dir.
Ekonomik açıdan zarar edilir, Ani bozulmalarla karşılaşılır, ekstra ve büyük arıza maliyetleri oluşur, Normalden fazla doğal gaz tüketilir, yanma ayarları bozulur, Yaşam alanı yeterince ısınmaz, can ve mal güvenliği tehdit altındadır.
Antre, hol ve koridor için ideal sıcaklık değeri 15°C, Oturma odası, salon, yatak odası ve mutfak için ideal sıcaklık değeri 20°C, Banyo içinse ideal sıcaklık değeri 24°C'dir.
2007 yılında dünya ısıtma sektörünün lider firması Vaillant Group bünyesine katılan DemirDöküm, bu sinerjinin de katkısı ile iç pazardaki liderliğine, ihracattaki önemli atılımlarını da eklemektedir.
Denildi. Elektronik kart, kombinin performansı belirleyen ana parçadır ve ömrü en az kombiden bekleyeceğiniz ömür kadar olmalıdır (7 yıl).
Vatandaşların en çok merak ettiği “Kombi geceleri kapatılmalı mıdır?” sorusuna da açıklık getirdi ve şunları söyledi: “Kombiyi kapatıp sabah açmak hiçbir şekilde tasarruf sağlamaz.
Doğalgaz dağıtım firmasına gönderilen Kombi Değişim Formu onaylandığı takdirde, yetkili bayiniz garanti süresini başlatarak kombinizi kullanıma açar. Eğer evinizde bacalı kombi kullanıyorsanız, bacalı kombinizi yoğuşmalı kombi ile değiştirme işlemlerinde yeni doğalgaz tesisatı döşeneceği için proje çizimi gereklidir.
Bu konuda yerel âdete de bakılır.” ifadesi bulunmaktadır. Bu maddeye göre kombinin temizlik ve bakım masrafları kiracıya aittir. Yani başka bir değişle kiracı kullandığı müddet boyunca kombinin ve bakım ve temizliğini yaptırmak zorundadır.
Kombiler uzun süre kullanılmadığında herhangi bir doğalgaz tüketimi de olmayacaktır. Bu durumda doğalgaz hattı içerisinde bekleyen gaz yanmayabilir ve kombi hata kodu vererek beklemeye geçebilir. Birkaç kez kombinin reset tuşuna basarak tekrar çalıştırmayı denediğinizde sorun ortadan kalkacaktır.
sorusunun net bir cevabı yok. Ancak, alanında uzman kişilerin belirttiği uygulama biçimine göre her kış mevsimi öncesinde genel bir kombi bakımı yapılması gerekir. Tabi sadece kış mevsimi öncesinde değil aynı zamanda yaz mevsiminin başlangıcında da bakım yaptırmanız mümkün. Ancak yılda 1 kez bakım yaptırmak şart.
Uzmanlar, kombi bakımının en az 2 yılda bir kere yapılması gerektiğini söylemektedir.
Kombi bakım hizmeti, konut sigortası poliçesinin geçerli olduğu süre boyunca yılda bir veya iki defaya mahsus olmak üzere konut sigortası yapan sigorta şirketlerinin bilgisi dahilinde ücretsiz olarak sunulan ek hizmetlerden biridir.
Kombilerin odaları ısıtma işlevi yalnızca kış ayları için geçerlidir. Ancak musluktan akan suyun ısınması için dört mevsim kombinin açık kalması gerekmektedir. Havaların ısınması ile birlikte kombilerin ısınma ayarlarının değiştirilmesi gerekir. Odaları ısıtma bölümünün ise tamamen kapatılması gerekmektedir.
Her yıl düzenli bir şekilde bakımı yapılan kombilerin daha sağlıklı çalışacağından dolayı hem yüksek fatura gelmesini engelleyeceğini hem de ısınmada bir artış olacağını belirten Kombi Doktoru firma yetkilisi Yunus Tanyıldız, “Kombi ve petek bakımı yapılması doğalgaz faturalarında yüzde 30 gibi bir tasarruf sağlıyor.
Kış mevsimi öncesi kombi ve baca temizliği kadar kalorifer peteklerinin bakımı da önemli. Zamanında yapılan temizlik yakıtta yüzde 30, ısınmada ise yüzde 40 tasarruf sağlıyor. Soğuk hava kendini hissettirmeye; kalorifer ve kombiler de yanmaya başladı. Yakıt tasarrufunda kalorifer peteklerinin bakımı oldukça önemli.
Bu nedenle kombi bakım masrafları genelde ev sahipleri tarafından karşılanıyor. Tabii istisnalar da var. Mesela kombide kullanım hatasından arıza oluşması gibi. Veya kira sözleşmesinde bakım masraflarını ilgilendiren özel maddeler bulunması durumunda, bu masrafı kiracının karşılaması da söz konusu olabiliyor.
Kombi bakımlarında önce, sıcak su ve kalorifer yanma durumu kontrol edilir. Ardından kombinin su sızdırmazlık durumu kontrol edilir. Daha sonra kombinin içi açılır ve tozlanma durumu kontrol edilir. Tozlanma çok fazlaysa, kombinin tozları temizlenir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri