Genelde kombilerin ön panelinde bulunan bu tuşa "açma tuşu" adı da verilmektedir. Bazı modellerde ise kombi üzerinde reset tuşu 'R' olarak görünmektedir. Herhangi bir arıza durumunda reset veya on/off tuşuna yaklaşık olarak 5 saniye kadar basılı tutarak kombi resetleme işlemi yapılmaktadır.
Genelde kombinin ön panelinde reset tuşu bulunur. Bu tuşa yaklaşık olarak 5 saniye kadar basılı tutmak suretiyle kombi resetleme işlemi yapılabilir. Bazı modellerde kombi üzerinde reset tuşu, 'R' olarak geçer.
Kombi kontrol paneli üzerindeki reset butonuna 3-5 saniye basılı tutularak bırakılmalı. Kombinin tekrar normal çalıştığından emin olunmalı. Aşırı gürültü veya koku gibi olumsuzluklarda kombinin elektrik beslemesi ve gaz vanası kapatılmalı ve Baymak Yetkili Servisi çağırılmalı.
Bosch kombi resetleme işlemi son derece basittir. Kullandığınız kombi cihazının üzerinde reset tuşu bulunur. Bu tuşa 3 saniye basmalısınız. Bir kere basmaya ve 3 saniye basılı tutmaya özen gösterilmelidir.
Bazı kombi modellerinin ön panel kısmında reset tuşu olmayabilir. Eğer böyle bir kombi cihazına sahipseniz aşağı ve yukarı tuşlarına aynı anda basın. 3 saniye basılı tutmanız durumunda reset tuşu olmayan kombi cihazlarda Buderus kombi resetleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
İlgili 41 soru bulundu
F4 Arıza Kodu : Cihazın Alev Almasında Arıza Yaşandığını Gösteren Hata Uyarısıdır. Yani Kombi Ateşleme Yaptıktan Sonra Alev Almıyor ve devreye Girmiyor. Gaz Gurubunda, İyonizasyonda, Elektrotlar da Sorun Olabilir. Çözümü için lütfen 444 55 47 servis ile irtibata geçiniz.
Resetleme işlemi için modeminizin arkasında bulunan reset yazısı altında yer alan küçük boşluğa bir iğne, kürdan, tel toka ya da benzer bir eşya yardımı ile bastırın. Bu tuşu 5 – 10 saniye basılı tutun. Bu işlem sonucunda modemin bütün ışıklarının söndüğünü ve ardından yeniden açıldığını göreceksiniz.
Kombi Cihazındaki Arızalar
Su basıncı düştüğünde, kombi güvenlik sebebiyle kendisini otomatik olarak kapatır ve resetlenmesi gerektiği uyarısını verir. Bu durumda, kombi su basıncının normal seviyelere getirilmesiyle sorun çözülebilir.
Genellikle, kombinin ömrü 10-15 yıl arasında olabilir ve düzenli olarak bakım yaptırılması sayesinde kombinin ömrü daha da uzatılabilir.
Kombi kaç dakikada bir ateşleme yapar? Kombilerin otomatiğe geçiş süreleri markasına göre 1 ile 3 dk arasında değişmektedir. Yani alev söndükten sonra kombiler 1 ila 3 dk arasında tekrar çalışmaya başlar.
Kombi bacası tıkalı ise kombi ateşleme yapmayabilir. (Kombi bacası zaman zaman temizlenmelidir. Çünkü pislik ya da kuşların yuva yapması sonucu tıkanabilir.) Kombinin ateşleme elektrotunun arızalanması veya ateşleme trafosunun arızalanması da kombinin ateşleme yapmamasında etkili olan diğer faktörlerdir.
kombilerin otomatiğe geçiş süreleri markasına göre 1 ile 3 dk. arasında değişmektedir. yani alev söndükten sonra kombiler 1 ile 3 dk arasında tekrar çalışmaya başlarlar. bu gayet normal bir durumdur.
Kombinin çeşitli parçalarındaki arızalar sıcak su gelmemesinin temel sebebi olabilir. NTC, tribün, akış şalteri, pompa, plaka eşanjör, fan, elektronik kart, üç yollu vana, diyafram gibi parçalar arızalandığında genellikle kombinin sıcak su vermesinde bir sorun meydana gelir.
Peki, kombi çalışırken neden durur? Öncelikle iyonizasyon elektrodunun alev görmemesi durumunda kombi çalışır ve kısa süre içinde durur. Yine oksitlenme meydana gelmesi veya kombinin anakartında arızalanma olması kombinin çalıştığı esnada birden durmasına neden olur.
Kombinin devamlı çalışıyor olmasının temel nedenlerinden birisi kalorifer filtresinin tıkalı oluşudur. Kaloriferin dönüş borusu dahilinde bulunan filtrenin tıkanmasıyla peteğe ısının iletilmesi engellenir. Bu nedenle kombiniz peteği ısıtabilmek için devamlı çalışmayı sürdürür.
Kombiler uzun süre kullanılmadığında herhangi bir doğalgaz tüketimi de olmayacaktır. Bu durumda doğalgaz hattı içerisinde bekleyen gaz yanmayabilir ve kombi hata kodu vererek beklemeye geçebilir. Birkaç kez kombinin reset tuşuna basarak tekrar çalıştırmayı denediğinizde sorun ortadan kalkacaktır.
En iyi kombi markası olarak ülkemizde satışı yapılan yabancı markalar Vaillant Kombi, Viessmann , Bosch Kombi, Buderus diyebiliriz. Kombi içinde kullanılan malzemelerin kalitesi ve performansı diğer yerli markalara göre iyidir denilebilir. Genelde kombi ömrü daha uzun ömürlüdür.
Bildiğiniz gibi Türkiye'ye doğalgaz 1989'da geldi. Uluslararası standartlarda bir kombinin ortalama ömrü 15 yıl kabul edilir. Dolayısıyla artık cihazların değişmesi gerekir. Türkiye'de cazip bir yenileme ve değişim pazarı söz konusu.
Kombilerin ürün ekonomik ömrü, Sanayi Bakanlığı tarafından 15 yıl olarak belirlenmiştir.
Kombi Elektrik Fişini Kombi Kullanılmadığında Kapatmak.
Kombiyi elektrik fişinden kapatırsanız eğer; elektrik gelmediği için pompa dura dura sıkışabilir, soğuk havalarda kombi donabilir. Yani kombi bu durumda kendini koruma altına alamaz. Kombinizi kullanmadığınız durumlarda açma-kapama düğmesinden kapatabilirsiniz.
Kombideki su basıncının ortalama 1.5 bar olması tavsiye edilmektedir. Eğer bu basınç 1 barın altına düşerse kaloriferlere yeterli miktarda su gitmez ve ısı azalır. Ancak bu basınç 1.5 barın çok üstünde olursa bu kez cihaz bu fazla basıncı tahliye etmek isteyecek ve bu sebeple su akıtacaktır.
Hava prostatı takılı kalması, veya arızaları meydana gelmiş olabilir, Ntc ısı sensör arızaları belirmiş olabilir, Kombi hiç devreye girmiyorsa anakartta sorun olabilir. Bu durumda ekiplerimiz anakart onarımı ya da anakart değişimi yapabilir.
Kombinizin ön kısmında ekranın hemen altında, üzerinde "Reset" (sıfırlama) yazan bir tuş bulunur. Kombiniz açıkken bu tuşa parmağınızı basıp çektiğinizde sorun düzelecektir. Kombinizin yanındaki duvarda yer alan ve üzerinde mandala benzeyen bir düğme olan kutu, sigorta kutusudur.
Akıllı telefona reset atma işlemi, cihaz içerisinde bulunan tüm verilerin sıfırlanması anlamına gelmektedir. Reset atma işlem adımları ise genel olarak şu şekilde belirtilmektedir; Öncelikle reset atılacak akıllı telefon içerisinde kullanıcının silinmesini istemediği verilerin yedeklemesi gerekir.
Telefonunuzdaki tüm verileri kaldırmak için telefonunuzu fabrika ayarlarına sıfırlayabilirsiniz. Fabrika ayarlarına sıfırlama işlemine "biçimlendirme" veya "tam sıfırlama" da denir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri