Kombi sürekli açık tutulduğu halde ısılınamıyorsa , ya kombinin kapasitesi düşük seçilmiştir, ya evinizin izolasyonu kötüdür yada yapılan sistemle ilgili bir hata vardır. Radyatörler eksik veya devir daim pompasının basıncı ve debisi düşük olabilir. Teknik servisin gelip kontrol etmesi gerekir.
Kış Aylarında Evde Olunmadığında Kombiyi Kapatmak, Eve Gelindiğinde Kombiyi Açmak. Tasarruf yaşanıyor gerekçesi ile uygulanan bu yöntem yakıt tüketimini 2 katına çıkarmaktadır. Kış dönemlerinde evde olsanız da olmasanız da kombiyi kısık bir ayarda sürekli çalıştırmanız gerekir.
Peki, kombi çalışırken neden durur? Öncelikle iyonizasyon elektrodunun alev görmemesi durumunda kombi çalışır ve kısa süre içinde durur. Yine oksitlenme meydana gelmesi veya kombinin anakartında arızalanma olması kombinin çalıştığı esnada birden durmasına neden olur.
Kombi kaç dakikada bir ateşleme yapar? Kombilerin otomatiğe geçiş süreleri markasına göre 1 ile 3 dk arasında değişmektedir. Yani alev söndükten sonra kombiler 1 ila 3 dk arasında tekrar çalışmaya başlar.
Kombiler aslında sürekli ateşleme yapmaz. Böyle bir durum söz konusu değildir. Sadece ateşleme denemesi yapar. Bu da kombilerin marka modeline ve çeşidine bağlı değişir.
İlgili 20 soru bulundu
Kombi Ne Kadar Sürede Bir Ateşleme Yapar? Eğer kombiniz 2 dakikada bir ateşleme yapıyor, sık sık devreye girip çıkıyor, düzgün ısıtmıyor ise bir sorun var demektir. Kombinin 2 dakikada bir ateşleme yapması yaygın bir sorundur.
Kombi sesli çalışıyor şikâyeti en sık kombi fan motorunun bozulması ve rulman takımının dağılarak ses yapması ile karşılaşırız. Kombi fan motoru yanan gazı dışarıya atmak için dönmeye başladığında balans yapar. Buda gürültülü vibrasyon sesi kombinin kapakları dahi titreme sesi yapar.
kombilerin otomatiğe geçiş süreleri markasına göre 1 ile 3 dk. arasında değişmektedir. yani alev söndükten sonra kombiler 1 ile 3 dk arasında tekrar çalışmaya başlarlar. bu gayet normal bir durumdur.
Kombi elektrik tüketimi Kombiler ortalama olarak kış aylarında günde 8-10 saat arasında çalışmaktadırlar. Ortalama 10 saat çalıştığını kabul edelim günde çektikleri elektrik 1kw ile 1,5 kW arasında bir değerde olacaktır.
Isı mühendisliğine göre; Antre, hol ve koridor için ideal sıcaklık değeri 15°C, Oturma odası, salon, yatak odası ve mutfak için ideal sıcaklık değeri 20°C, Banyo içinse ideal sıcaklık değeri 24°C'dir.
Sirkülasyon pompasına kombinizin anakartı gerektiği zamanlarda voltaj göndermektedir. Kombiniz kalorifer konumunda çalışırken sirkülasyon pompası sürekli olarak devrededir.
Kombi bacasının tıkalı olması ya da ateşleme elektrodunun arızası da bu soruna neden olabilir. Yukarıdaki temel sebeplerin yanı sıra iyon elektron arızalanması ve su basıncının belli seviyenin altında seyretmesi de kombinizin ateşleme yapmamasının sebeplerindendir.
Banyo yaptığınız bir günde, yada bulaşık yıkarken Kombiniz yaz konumunda iken Peteklere sıcak su gidiyor ve petekleriniz kendiliğinden ısınmaya başlıyor ise büyük bir ihtimal ile Kombi içerisinde bulunan ve sıcak kullanım suyu ile petek ısıtma suyunu ayıran Üç Yollu Vana adında ki parça arızalıdır.
Kombiler ortalama olarak kış aylarında günde 8-10 saat arasında çalışmaktadırlar. Ortalama 10 saat çalıştığını kabul edelim günde çektikleri elektrik 1kw ile 1,5 kW arasında bir değerde olacaktır. Kombiler 30 günde*1kw= 30kw ile 30 gün*1,5kw = 45 kW arasında elektrik tüketirler .
Kombinin verimli şekilde çalışması, ısınma ve ısıtma işlemini en iyi şekilde gerçekleştirmesi için kombi bar (su) seviyesinin 1.5 olması gerekmektedir. Seviye olarak 1'in altında ya da 2'nin üstündeki bar seviyeleri kombinin ömrünün kısalmasına neden olacaktır.
Kombileri mümkün olduğu kadar minimum düşük derecelerde kullanılırsa daha fazla tasarruf elde edilir. En verimli yoğuşmalı kombilerin çalışma sıcaklık dereceleri 30 ile 50 derece sıcaklıklarda elde edilir. 50 derece üstündeki kalorifer derecesi ayarlandığında tasarruf miktarı düşmeye başlar.
2022 2022 doğalgaz metreküp fiyatı ise KDV dahil yaklaşık 2.3 TL civarındadır. Doğalgaz faturasında Kdv oranı %18'dir. 40 derecede doğalgaz ne kadar yakar: 40 derecede çalışan bir kombi yaklaşık olarak saatte 0.42 metreküp doğalgaz tüketir.Yani kabaca saatte 96-97 kuruş artı KDV tüketim yapacaktır.
Kombinizi ihtiyacınızdan daha yüksek ısılara ayarlamak fazladan enerji tüketimine neden olur. Oturma odanız için önerilen sıcaklık 22 °C (Santigrat derece), yatak odaları içinse 20 °C'dir. Ayrıca bu sıcaklıkları birer derece düşürerek enerji tüketiminde %7 oranında tasarruf sağlayabilirsiniz.
Plaka Eşanjör Arızası Nasıl Anlaşılır? Plaka eşanjöründe arıza oluşması sonucunda kombi basıncı sürekli yükselir, kombide su akıtma durumu görülebilir ve sıcak su vermeyebilir. Bu gibi arızalar oluşmasının tek sebebi plaka eşanjör arızası değildir.
Isı mühendisliğine göre konfor şartları bakımından bir evin farklı mekanlarının farklı sıcaklıklarda olması gerekir. Bu değerler antre, hol, koridor için 16-18°C, oturma ve yatak odaları ile mutfaklar için 22°C, banyo için 24°C'dir.
Kombinin en ideal şekilde çalışabilmesi için basıncın 1.2 bar seviyesinde olması gerekir. Eğer kombi basıncı 1.2 – 1.5 bar seviyesinde ise bu normal kabul edilir. Ayrıca cihazın kimi durumda 1.5-2 bar seviyesinde olması da bir arıza olduğu anlamına gelmez.
Bir kombi 24 saatte kaç m3 gaz yakar? Bir kombi 24 saatte kaç m3 gaz yakar, 40 derece çalışan kombi 24 saatte 10 metreküp doğalgaz tüketir.
Şebekeden gelen su basıncı 3 bara kadar yükseldiğinde fazla basınca neden olan su emniyet sistemi üzerinden dışarı atılmaktadır. Kurulum sırasında veya tesisatta kombi sistemine uygun olmayan ekipmanlar kullanılması durumunda kombilerde patlama ihtimali yükselir.
Kombinin patlamalı (Pat Pat Ses Gelmesi) çalışmasının nedeni nedir? Kombiden pat pat ses çıkması ya da patlamalı halde çalışması, gaz memelerinin tıkalı olmasıyla ilgili. Gaz memeleri tıkanırsa düzgün bir gaz geçişi sağlanmaz. Ateşleme olsa da kombide patlama sesleri duyulacaktır.
Kombi neden ses yapar diyorsanız ilk olarak fan motorunuza bakmanız gerekir. Hermetik ve yoğuşmalı kombiye sahipseniz bu problemle sık sık karşılaşabilirsiniz. Çünkü bu kombilerin en önemli parçalarından biri fan motorudur. Kombinizin fan motorunda bir problem varsa kombiniz ses yapabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri