Bu eğitim için 18 yaşını doldurmuş olmak ve 30 yaşından gün almamış şartıyla alımlar olabilir. Komiser Olma Şartları Nelerdir? Komiser olmak isteyen kişiler belirtilen şartlara uymalıdır. Bu şartları eksiksiz sağlayan kişileri komiser olabilirler.
PAEM Komiser Yardımcısı Alımlarına Başvuru Yapabilmek İçin: 28 Yaşından Gün Almamış Olmak Gerekir. Son Değişikliğe Göre: 01 Ocak 1996 ve sonrası doğumlu herkes başvuru yapabiliyor. Erkek Adaylar 167 cm Kadın Adaylar 162 cm' den Kısa Olmamalıdır.
Komiser Olmak İçin Gerekenler
Komiser olabilmek için mutlaka ön lisans ya da lisans mezunu olmak gerekir. Polisler için özel olarak açılan polis okulları komiser olmak için gerekli yollardan bir tanesidir. Komiser yardımcısı yetiştiren PAEM (Polis Amirleri Eğitim Merkezi) de yine tercih edilebilecek olan yerlerdendir.
Dönem POMEM Giriş Sınavı kapsamında “18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 01 Ocak tarihi itibarıyla erkek ve kadın adaylar için 30 yaşından gün almamış olmak (01 Ocak 1994 ve daha sonraki tarihlerde doğmuş olmak)” olarak ...
Üniversite Mezunu Komiser Olabilir Mi? Komiser olabilmek için mutlaka önlisans ya da lisans mezunu olunmalıdır.
İlgili 35 soru bulundu
Komiser olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Komiser maaşı 2023 verilerine göre ortalama 31.000 TL civarındadır.
Polis eğitimini tamamlayan kişiler, belirli sınavları geçtikten sonra başkomiser olur. Polis Meslek ve Eğitim Merkezi ile Polis Meslek Yüksekokulunu bitiren polis memurları, 2 yıl içinde komiser yardımcılığı sınavına girmeye hak kazanır. Ayrıca, Başkomiser olmak için Polis Akademisi'nin bitirilmesi zorunludur.
Önlisans (2 yıllık) veya lisans(4 yıllık) mezunu olmak kaydıyla ÖSYM tarafından her yıl yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndan İçişleri Bakanlığının belirlediği taban puanını alabilen herkes kanunda sayılan şartları da sağlaması halinde POMEM'e başvurarak polis olabilmektedir.
Pomem de “Sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibariyle 30 yaşından gün almamış olmak” ibaresi bulunmakta ve bu yıl 23.Dönem Pomem Alımlarına 31 aralık 1989 ve sonrası doğanlar yani 1990 ve sonrası başvurabilmiştir.
Adaylar, 18-22 Eylül 2023 tarihleri arasında https://ais.pa.edu.tr/ adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak son başvuru tarihi olan 22 Eylül 2023 Cuma Günü saat 17.00'a kadar Aday Belirleme Ön Başvurularını yapabilecekler.
Polislik için kadınlarda en az 162 cm ve erkeklerde ise en az 167 cm boy olması gerekmektedir. Aynı zamanda dengeli şekilde boy ve kilo oranı yakalanması gerekir. Bu durum matematiksel işleme bağlı olarak ele alınır ve hesaplanır.
Komiser olmak için yukarıda da bahsedildiği gibi lisans veya önlisans bölümlerinden mezun olmak gerekir. Yaşı tutan kişiler Polis Amirleri Eğitim Merkezi ile eğitime başlayabilirler. Bu eğitim için 18 yaşını doldurmuş olmak ve 30 yaşından gün almamış şartıyla alımlar olabilir.
Komiser olabilmek içen Polis Amirleri Eğitim Merkezi (PAEM) ile eğitime başlanmaktadır. PAEM katılım şartlarındaki yaş düzenlemesine göre 18 yaşını tamamlamış ve 30 yaşından gün almamış olmak şartıyla alımlar yapılmaktadır.
Komiser olabilmek için lisans veya önlisans mezun olmak gerekir. Açılmış olan polis okulları da tercih edilen yerler arasındadır. Polis Amirleri Eğitim Merkezi komiser yardımcısı yetiştirir. Buraya giden kişiler gerekli şartları sağlandığı zaman komiser olabilirler.
Polislik Meslek Yüksekokulu'na (PMYO) başvurabilmek için ham puanın 250 ve üzeri olması gerekmektedir. TYT sınavından 250 puan ve üzeri alan herkes PMYO'ya başvuru yapabilir. PMYO başvurusunun ardından adaylar sırasıyla ön sağlık, fiziksel yeterlilik sınavı ve sözlü mülakat sınavlarına alınır.
Polis kaç puan istiyor 2023? TYT puan türünden 250,000 (iki yüz elli) ham taban puan ve üzerinde puan almış olmak. Şehit ve vazife malulü olanların eş ve çocukları için, (a) bendinde belirlenen ham taban puanın en az % 80'i olan 200,000 (iki yüz) puan ve üzerinde puan almış olmak.
Polis Meslek Yüksekokulları
Emniyet Teşkilatının ihtiyacı olan polis memurlarını yetiştirmek üzere Polis Akademisine bağlı, 2 yıl süre ile ön lisans düzeyinde, parasız yatılı, üniformalı, beslenme, barınma ve sağlık giderlerinin devletçe karşılandığı mesleki eğitim-öğretim ve uygulama yapan eğitim kurumlarıdır.
Polis Akademisi mezunu komiserlerin rütbe bekleme süresi 4 yıldır. Ayrıca, PMYO veya POMEM mezunu olan veya herhangi bir lisans programı mezunu olan kişiler de meslek içi sınavlara girip sınavı kazandıktan eğitime tabi tutulup komiser yardımcısı olarak rütbe alabilirler.
Komiser Yardımcıları, Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışmaktadır ve maaşları, diğer kamu kurumlarında çalışan memurların maaşlarına benzer şekilde belirlenmektedir. Komiser Yardımcısı olarak göreve başlayan bir kişi, 2023 yılı itibariyle ortalama olarak 20.000-35.500 TL arasında bir maaş alabilir.
Polislikten Komiserliğe Geçişte Sınavlar
PAEM'e giriş sınavı, fiziki yeterlilik ve mülakat sınavı şeklinde yapılır. Emniyet mensubu adaylar için ayrıca fiziki yeterlilik ve mülakat sınavından önce çoktan seçmeli yazılı test sınavı yapılır. Sınavların zaman ve yerleri, Başkanlıkça belirlenir ve ilan edilir.
POLİS MAAŞI 8/1 VE 11/1 NE DEMEK? Genel olarak memurlar göreve 9'un 1'den başlarlar. Sonrasında 9'ın 2'si, 9'un 3'ü ve devamında 8'in 1'i olarak devam ederler. Bu göstergenin yazılışı ise 9/1, 9/2, 9/3, 8/1 olarak ifade edilir.
Zamlı Polis Özel Harekat Maaşı
2023 yılında bekar, başlangıç derecesinde ve kademesi 8/1 olan polis özel harekat maaşı 29.600 TL'dir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri