Komiser Yardımcıları, Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışmaktadır ve maaşları, diğer kamu kurumlarında çalışan memurların maaşlarına benzer şekilde belirlenmektedir. Komiser Yardımcısı olarak göreve başlayan bir kişi, 2023 yılı itibariyle ortalama olarak 20.000-35.500 TL arasında bir maaş alabilir.
Komiser olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Komiser maaşı 2023 verilerine göre ortalama 31.000 TL civarındadır.
Komiser Yardımcısı'nın görevleri arasında, güvenlik ve asayişin sağlanması için operasyonlar düzenlemek, suçluların tespit edilmesi ve yakalanması için soruşturmalar yürütmek, olay yerinde inceleme yapmak, görgü tanıklarından bilgi toplamak, rapor yazmak, genel kamu düzeni ve güvenliğini sağlamak gibi görevler yer ...
Sonuç olarak, komiser yardımcısı rütbesine terfi etmek için, Polis Meslek Yüksek Okulu'ndan mezun olmak, en az 5 yıl polis memuru olarak görev yapmak ve yapılan sınavlarda başarılı olmak gerekmektedir.
Komiser olabilmek içen Polis Amirleri Eğitim Merkezi (PAEM) ile eğitime başlanmaktadır. PAEM katılım şartlarındaki yaş düzenlemesine göre 18 yaşını tamamlamış ve 30 yaşından gün almamış olmak şartıyla alımlar yapılmaktadır.
İlgili 37 soru bulundu
4 senelik komiser yardımcılığı görevinde görev almış olmak, Askerlik görevini tamamlamış olmak, Güvenlik soruşturmasından başarı ile geçmek gerekir.
Bu eğitim için 18 yaşını doldurmuş olmak ve 30 yaşından gün almamış şartıyla alımlar olabilir. Komiser Olma Şartları Nelerdir? Komiser olmak isteyen kişiler belirtilen şartlara uymalıdır. Bu şartları eksiksiz sağlayan kişileri komiser olabilirler.
Önlisans (2 yıllık) veya lisans(4 yıllık) mezunu olmak kaydıyla ÖSYM tarafından her yıl yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndan İçişleri Bakanlığının belirlediği taban puanını alabilen herkes kanunda sayılan şartları da sağlaması halinde POMEM'e başvurarak polis olabilmektedir.
Komiser olabilmek için mutlaka ön lisans ya da lisans mezunu olmak gerekir. Polisler için özel olarak açılan polis okulları komiser olmak için gerekli yollardan bir tanesidir. Komiser yardımcısı yetiştiren PAEM (Polis Amirleri Eğitim Merkezi) de yine tercih edilebilecek olan yerlerdendir.
POLİS MAAŞI 8/1 VE 11/1 NE DEMEK? Genel olarak memurlar göreve 9'un 1'den başlarlar. Sonrasında 9'ın 2'si, 9'un 3'ü ve devamında 8'in 1'i olarak devam ederler. Bu göstergenin yazılışı ise 9/1, 9/2, 9/3, 8/1 olarak ifade edilir.
Zamlı Polis Özel Harekat Maaşı
2023 yılında bekar, başlangıç derecesinde ve kademesi 8/1 olan polis özel harekat maaşı 29.600 TL'dir.
Türkiye'de polis memurlarının maaşı, rütbe, hizmet yılı, eğitim durumu, görev yaptıkları bölge ve alınan ek ödemeler gibi faktörlere bağlı olarak değişebilir. 2023 yılı itibariyle, Polis Meslek Yüksekokulu'ndan mezun olan yeni bir polis memurunun maaşı 25.539 TL'dir.
Yunus polis maaşı 2022: 13.125,00 TL – 13.950,00 TL.
Daha sonra şarka gider. Şark süresi, çalıştığı ile ve merkez veya ilçe olmasına göre değişir. En az 2, en fazla 5 sene görev yapar.
Polis kaç puan istiyor 2023? TYT puan türünden 250,000 (iki yüz elli) ham taban puan ve üzerinde puan almış olmak. Şehit ve vazife malulü olanların eş ve çocukları için, (a) bendinde belirlenen ham taban puanın en az % 80'i olan 200,000 (iki yüz) puan ve üzerinde puan almış olmak.
Polislik Meslek Yüksekokulu'na (PMYO) başvurabilmek için ham puanın 250 ve üzeri olması gerekmektedir. TYT sınavından 250 puan ve üzeri alan herkes PMYO'ya başvuru yapabilir. PMYO başvurusunun ardından adaylar sırasıyla ön sağlık, fiziksel yeterlilik sınavı ve sözlü mülakat sınavlarına alınır.
KPSS 2023 POLİSLİK ATAMA PUAN TÜRÜ
Lisans mezunlarının Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde polis olarak görev alabilmesi için KPSS puan şartı aranır. Polislik başvuruları için KPSS P3 puan türü dikkate alınmaktadır. KPSS P3 puanı ile POMEM ve PAEM'e başvuru yapılabilir.
985 Komiser Yardımcısı adayına 20 günlük zorlu eğitim sırasında meslek hayatlarında karşılaşacakları zorlu koşullara yönelik hayati önem taşıyan bilgiler uygulamalı olarak veriliyor.
Adayların başarı sıralamasına esas PAEM giriş puanı; KPSS puanının %25'i, fiziki yeterlilik sınavı puanın %25'i ve mülakat/sözlü sınavı puanının %50'ının toplamıdır.
Polis eğitimini tamamlayan kişiler, belirli sınavları geçtikten sonra başkomiser olur. Polis Meslek ve Eğitim Merkezi ile Polis Meslek Yüksekokulunu bitiren polis memurları, 2 yıl içinde komiser yardımcılığı sınavına girmeye hak kazanır. Ayrıca, Başkomiser olmak için Polis Akademisi'nin bitirilmesi zorunludur.
KPSS puanı 70 altında olanlar PAEM'e başvuru yapamaz. Genellikle 70+ puan alanlar mülakata çağırılıyor ancak başvuru sayısı çok olursa giriş için 70-75 puan arası riskli olabilir. Ön başvurusu alınan erkek ve kadın adaylar ayrı ayrı olmak üzere en yüksek puandan en düşük puana doğru sıralanır.
PAEM Komiser Yardımcısı Alımlarına Başvuru Yapabilmek İçin: 28 Yaşından Gün Almamış Olmak Gerekir. Son Değişikliğe Göre: 01 Ocak 1996 ve sonrası doğumlu herkes başvuru yapabiliyor. Erkek Adaylar 167 cm Kadın Adaylar 162 cm' den Kısa Olmamalıdır.
Polis Meslek Yüksekokulları
Emniyet Teşkilatının ihtiyacı olan polis memurlarını yetiştirmek üzere Polis Akademisine bağlı, 2 yıl süre ile ön lisans düzeyinde, parasız yatılı, üniformalı, beslenme, barınma ve sağlık giderlerinin devletçe karşılandığı mesleki eğitim-öğretim ve uygulama yapan eğitim kurumlarıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri