Konfor Cam Nedir? Yapılarda ısı kaybını azaltan ve bunun yanında enerji tasarrufu sağlayan camlara konfor cam denir. Özel üretim olan bu camlar, hem yaz aylarında hem de kış aylarında oldukça büyük avantajlar sağlar.
Isıcam konfor ve sinerji nasıl anlaşılır? Herhangi bir camın Isıcam olup olmadığını anlamak için pencere yakınında çakmak yakıp, alev gölgesinin dış camın içe bakan yüzeyinde kızıl veya pembemsi, diğer kaplamasız camlarda ise sarımsı bir renk alması gözlemlenir. Isıcam yok ise dört gölge de aynı renktir.
Konfor cam, temperli cam olarak da bilinir ve normal camdan daha güçlü ve dayanıklıdır. Konfor camın üretimi, özel bir ısıtma ve soğutma işlemi ile gerçekleştirilir.
Isıcam Konfor 70/46 bildiğimiz ısıcam ünitelerine ek olarak 2. yüzeyinde IMF ısı ve güneş kontrol kaplaması bulunduran yüksek ışık geçirgenliğine sahip, içten renksiz, dıştan sadece belirli açılarda uçuk mavi parıltıları olan çok amaçlı bir iklim kontrollü yalıtım ünetisidir.
, (eski adıyla Isıcam Konfor) Şişecam'ın Solar Low-e kaplamalı ısı ve güneş kontrolü sağlayan camları ile üretilen seridir. Isıcam K sıradan çift camlarla kıyasladığınızda ısı kaybınızı %50 azaltarak kışın yakıt, güneş ısısı girişini %40 azaltarak da yazın klima masraflarından tasarruf etmenizi sağlar.
İlgili 16 soru bulundu
Konfor cam ile kışın pencere önleri sıcak, yazın ise soğuk olur. Hem ısı hem de güneş kontrolü sağlamasına rağmen ışık geçirgenliğini hiçbir zaman kaybetmez. Camlarda oluşan buğulanma gibi durumlarda standart çift camlara göre daha az olur ve buğulanma süreci gecikir.
Fotokromik camlar:
%100 UV koruması sağlayan ve güneş ışığında kendiliğinden koyulaşan saydam ışığa duyarlı camlardır. Bunun yanı sıra, fotokromik camlar her ortamda tüm gün boyunca ışığa karşı koruma sağlayan en iyi değişken camlardır.
2.1. Isı Kontrollü Camlar (ısıcam sinerji)
Standart çift camlara göre % 50 daha yüksek yalıtım sağlar. Isı kontrollü camlar, güneş ısısından maksimum oranda yararlanılmasını sağlarken, gün ışığından ve şeffaflıktan ödün vermez. Kışların sert geçtiği bölgelerde tercih edilmesi gereken camlardır.
Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Daire Başkanlığı yetkilileri SÖZCÜ'ye yaptıkları açıklamada, “Filmli cam fabrika çıkışlı ise, üzerinde 43-R ibaresi bulunuyor.
Yangın gibi ani ve düzensiz oluşan ısılarda cam tekrardan eriyebileceği ısıya ulaşamaz. termal şok nedeniyle çoğunlukla çatlar ve kırılır. Günümüzde yangın geçirmez ve patlamalara dayanıklı camlarda yapılmaktadır.
Pencere sisteminde iki veya üç cam birbirlerine paralel olacak şekilde yerleştirilir. Ardından kenarlardan ara boşluk çıtaları ayarlanan mesafede sabitlenir. Bu noktada ara boşluklara soygaz verilir. Burada boşluklara verilen gaz türü diğerlerinden ısıcam konforu ayıran en önemli özelliklerden bir tanesidir.
Isıcam Sistemleri S Serisi, yüksek nitelikli ısı kontrol kaplamalı Şişecam Low-E Cam'lar ile üretilir. Maksimum ısı yalıtımı sağlayarak yakıt masraflarınızı düşürür. Isıcam Sistemleri, Şişecam Düzcam tarafından düzenli olarak denetlenen Isıcam Yetkili Üreticileri tarafından üretilir.
Aracımız da orijinal ve yan sanayi camların arasında düşündüğümüzün aksine görüşte ve görünürde herhangi bir farklılık yoktur. Orijinal cam dediğimiz ürünlerde yan sanayi ile kıyasladığımızda tek farkın logo olmasıdır. Orijinal camlarda kullandığımız aracın kendine ait logosu kullanılmaktadır.
Temperleme işlemi detaylı ve tekrarlı işlemler olduğu için cam kenarları pürüzsüz olur, diğer camlar gibi pürüzlü ve keskin olmaz. Camın küçük bir noktasına kesici bir aletle çizik atılır eğer beyaz ve net bir çizgi oluyorsa cam temperli camdır.
Pencerelerden gelen bu soğuk havayı önlemek için ise menteşe tamiri, camların ısı camlı pencerelerle değiştirilmesi, PVC pencere sistemlerinin kullanılması, pencere kenarlarına macun ve silikon çekilmesi, daha fazla açık olan kısımlara ise yalıtım köpüğü sıkılması gibi işlemler yapılabiliyor.
Cam ve ara boşluk kalınlıkları çok değişiklik arz etmekle birlikte, ısıcamlar genel talebe göre 4 mm cam, 12 veya 16 mm boşluk ve 4 mm tekrar cam olmak üzere imal edilirler. Bu camlar 4+12+4 ve 4+16+4 şeklinde bilinirler.
Bir binada kullanılan ve en fazla tercih edilen ısı yalıtım malzemesi Eps'dir. EPS expanded polistren olarak bilinen, petrolden elde edilen, genellikle beyaz renkli bir ısı yalıtım levhasıdır. Aynı zamanda gri olanları karbon takviyeli ürünlerdir.
Argon Gazı Uygulaması Yalıtım Camı ünitelerinin ara boşluğundaki kuru hava yerine bu boşluğa Argon Gazı doldurulması ile meydana gelen ısı camdır. ARGON (Ar) ; renksiz, kokusuz, asal bir gazdır. Yanıcı-patlayıcı değildir. Hiçbir tehlikesi yoktur.
, (eski adıyla Isıcam Sinerji) Şişecam'ın Low-e kaplamalı yüksek ısı kontrolü sağlayan camları ile üretilen seridir. Isıcam S sıradan çift camlarlaa kıyasladığınızda ısı kaybınızı % 50 azaltır ve yakıt masraflarınızı düşürür.
Temperli cam, bir tür güvenlik camı'dır. Orijinal camın, mukavemetini arttırmak için termal olarak işlenir, bu da çoğu uygulama için sıklıkla ihtiyaç duyulan daha güçlü ve daha güvenli bir cam formunu oluşturur.
Normal pencere camları Farklı kalınlıklarda ve çekme yöntemi ile üretilen camlardır. Pencerelerde kullanılan camların kalınlıkları anma adı olarak 2, 3, 4, 5, 6 ve 7 mm'dir. Isı yalıtımı sağlamak için cam kalınlığını artırmanın faydalı bir yanı bulunmamaktadır.
Safir cam kırılma ve çizilmelere karşı dayanıklılık gösterir. Çünkü suni safirden yapılan bu cam tipi 9 MOH'luk sertliğe sahiptir. Bu yüzden safir saat camı diğerlerine göre daha dayanıklıdır.
Profil yapısını oluşturan kaliteli hammadde formülü ile ana profilleri 80 mm genişliktedir. 6 odacıklı ve gri- siyah renkteki leke bırakmayan elastik contalar sayesinde ısı ve ses yalıtımının yanında hava, su, ses ve toz yalıtımı da sağlamaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri