Standart üretimin dışında ebatları kişisel tercihe göre tasarlanarak üretilen konteyner modeline özel ölçü konteyner denilmektedir. Hazır fabrika üretimli özelliğiyle öne çıkan konteyner yapılar standart olarak 230x600 ve 300x700 cm ölçülerde üretilir.
Her birinde uzmanlığın hissedildiği hazır üretimli Karmod konteyner ev modelleri içinde 1+1 planda 21 ve 35 m2 konutlar bulunmaktadır. 2+1 hazır modelde ise 42 m2 konteyner konut yer almaktadır ki bu model Karmod tarafından sektöre kazandırılmıştır.
Türkiye genelinde ve yurt dışı pazarlarda en çok tercih edilen konteyner ölçüleri, 2.40 m/3.00 m en ve 6.00 m/7.00 m boy ölçüsündedir.
2 ODA 1 SALON EV KONTEYNER - 42 METREKARE WC-DUŞ-MUTFAK - YouTube.
Bu türün 40'lık konteyner ölçüleri aşağıdaki gibidir: İç uzunluk: 11.832 m. İç genişlik: 2.228 m. İç yükseklik: 1.981 m.
İlgili 35 soru bulundu
2.Konteynerin içinde kömür sobası yakabilir miyim ? CEVAP Kömür sobası yakmak isterseniz, komple iç duvarları ve tavanın BETOPAN kaplı konteyner tercih edilmeli veya SANDVİÇ PANEL Konteynerde soba yakılabilir.
40'lık konteyner tiplerinin birçoğunda taşıma kapasitesi standart olarak 66 ile 67 metreküp arasında değişiklik göstermektedir.
Kaplar tipik olarak yaklaşık 10 fit, 20 fit veya 40 fit uzunluğunda ve 8 fit genişliğindedir. Her nakliye konteynerinin, depolama kapasitesini genişletmek veya hava akışını iyileştirmek için sıklıkla kullanılan normal yükseklikten (8 fit 6 inç) "yüksek küp" e (9 fit 6 inç) kadar değişen farklı bir yüksekliği vardır.
Kasa boyutları, genişlik ve yükseklik 2,4 m, uzunluk ise 6,9 veya 12 m olabilecek şekildedir. Bir konteyner birçok defa kullanılabilir.
Yalıtım dahi olsa ısıtma olmaksızın kışın soğuk günlerinde konteyner evde kalmak pek mümkün değildir. Eğer bulunduğunuz alanda elektrik veya doğalgaz altyapısı varsa buna bağlı ısıtma seçeneklerini kullanılabilirsiniz. Bunların olmadığı durumlarda ise soba bir zorunluluk olarak karşınıza çıkacaktır.
Evinizin sel, su, fırtınanın olduğu yerlerde kurulması evinizin ömrünü oldukça azaltacaktır. Bu nedenle bu tip yerlerde kurmamaya özen göstermeniz gerekmektedir. Bu nedenle aynı prefabrik evlerde olduğu gibi Konteyner Ev 21 m² da kullanım süresi elli ya da yüz yıl gibi bir ortalama sahip olmaktadır.
Prefabrik yapılar, daha uzun ömürlü ve daha dayanıklıdır, konteyner yapılar ise daha az dayanıklıdır. Prefabrik yapılar, ticari ve endüstriyel yapılar için daha uygunken, konteyner yapılar genellikle konut, ofis, dükkan ve depo gibi küçük yapılar için kullanılır.
Konteyner mahalle içerisindeki konteyner evde kaç kişi yaşayabilir? Konteynerler 2 yetişkin ve 2 çocuk yaşayabilecek şekilde tasarlanmıştır.
Konteyner Şase Bilgileri. Konteyner ana gövdesini oluşturan alt üst şasesi ve köşe direkleri özel şekillendirilmiş 2 mm kalınlığında siyah saçtan imal edilir. Ana şase ve alt üst taşıyıcı profiller kaynak kullanılarak birleştirilir. İç ve dış duvarlar 4 cm kalınlığında EPS dolgulu sandviç panelden üretilir.
·Prefabrik eve doğalgaz bağlanır mı? Prefabrik eve diğer konut modellerinde olduğu gibi doğalgaz bağlantısı yapılabilir. Tercihe göre kombili sistem veya doğalgaz sobası kullanılabilir.
Kış koşullarına uygun konteyner evlerin;
21 m², 2 oda, mutfak, banyo ve tuvaleti vardır. İç/Dış duvarları, 40 mm kalınlığında sandviç duvar, 0.30 mm kalınlığında galvanizli sac, 40 mm kalınlığında pur ile ısı yalıtımlı ve B2 sınıfında yangına dirençlidir.
Konteynerler yağmura , kar yağışına en çok maruz kalan yapıttır. Yağmur ve kar yağışı nedeniyle konteyner de paslanmalar meydana gelmektedir. Bu paslanmalar sonucunda demir sac delik olmaya başlar. Pas yüzünden gerçekleşen bu delinmeler konteynerin su almasına sebep olur.
Standart 40 konteyner, 28.750 kilogram yük alır. 40 HC konteyner ise, 28.560 kilogram yük alabilmektedir. 40 HC soğutuculu konteyner içinse, bu rakam 29.300 kilogram olmaktadır.
Boş konteyner ağırlığı 1,800kg ile 2,500kg arasında değişir. Maksimum taşıma kapasitesi Brüt 22,860kg - 30,480 kg arasındadır. Boş konteyner ağırlığı 3,700kg ile 4,380kg arasında değişir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri