Vatandaşlığa alınma işleminin ücreti kişi başına 255 Euro'dur. Ebeveynleri ile birlikte vatandaşlığa alınan küçükler için 51 Euro ödenmelidir. Ebeveynleri olmadan vatandaşlığa alınan küçükler için de 255 Euro ödenmesi gerekir.
1. ALMANYA. Almanya'da önce oturma, sonra vatandaşlık hakkı elde etmek için tek şart var: 250 bin Euro yatırımla bir iş kurmak ve bu iş yerinde Alman vatandaşlarına istihdam sağlamak.
“Vatandaşlık hukukunun modernizasyonu” başlığını taşıyan 61 sayfalık yasa tasarısında vatandaşlığa başvurmak için Almanya'da 8 yıl yasal olarak ikamet etmiş olma şartı 5 yıla indiriliyor. Hatta, “ülkeye oldukça iyi uyum sağlamış” kişilere 3 yıl sonra başvuru imkanı tanınıyor.
Almanya Vatandaşlık Şartları
-Hakkında Yabancılar Yasasının 46 maddesine göre sınır dışı edilme kararı bulunmamak, - Almanya'da en az 8 yıl yasal oturum, Eşi Alman vatandaşı ise 5 yıl. - Almanya'da temelli olarak yerleşmiş olmak (geçici bir nedenle Almanya'da bulunanlar bu aktan yararlanamaz);
Almanya'da doğan, ailesi yabancı olan çocuklar gelecekte ebeveynlerinden birinin beş yıldan fazla süredir Almanya'da yaşaması halinde, otomatik olarak Alman vatandaşı olacak. Bugüne dek bu süre ebeveynlerden birinin en az sekiz yıl Almanya'da yaşıyor olmasını şart koşuyordu.
İlgili 32 soru bulundu
Almanya'dan ev satın alabilmek için Alman vatandaşı olmanız ya da oturum izninizin bulunması gerekmiyor. Yalnız, Almanya'dan ev aldığınız anda vatandaşlık veya oturum hakkına sahip olamıyorsunuz.
Vatandaşlık Hakkında Bilgi
Alman Vatandaşlık Kanunu´na göre evlilik yoluyla Alman vatandaşlığı ne kazanılır ne de kaybedilir. 5901 sayılı Türk Vatandaşlık Kanunu´nun 16. maddesi aşağıdaki gibidir: „Bir Türk vatandaşı ile evlenme, kendiliğinden Türk vatandaşlığını bahşetmez.
Buna göre Brezilya, Arjantin, Meksika, İran ve Suriye gibi vatandaşlıktan çıkma hakkı vermeyen ülkelerden gelenler, Alman vatandaşlığı için gerekli şartları sağladıkları takdirde Almanya çifte vatandaşlık hakkından yararlanabiliyor.
3) SEKİZ YERİNE, BEŞ YIL: Vatandaşlığa geçiş için Almanya'da sekiz yıl yaşama şartı yumuşatıldı ve beş yıla indirildi. Böylece, Almanya'daki neredeyse tüm Türkler'in Alman vatandaşlığı hakkı doğdu. Yeni gelenler de, eğer işinde başarılıysa ve Almanca biliyorsa üç yıl içinde Alman vatandaşlığını alabilecek.
- Almanya'da en az 8 yıl yasal olarak oturmuş olmak. (Müsamaha (Duldung) statüsünde geçirilmiş süre yasal oturum sayılmamaktadır), - Vatandaşlık için başvuru yapıldığı anda “oturma izni”ne (süresiz veya sınırlı) veya “yerleşim izni”ne sahip olmak, - Yeterli derecede Almanca bilmek.
Almanya Federal Cumhuriyeti'ne Seyahat Edecek Türk Vatandaşlarının Dikkatine / T.C. Dışişleri Bakanlığı Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.
Diğer ülke vatandaşlığında kalmak istediğini bildirenler veya 23 yaşını doldurdukları tarihe kadar herhangi bir tercih bildirmeyenler Almanya vatandaşlığını kaybederler. Alman vatandaşlığını tercih edenlerin ise 23 yaşına kadar, yabancı ülke vatandaşlığından çıktıklarını belgelemeleri gerekmektedir.
Özetle, parayla en kolay AB vatandaşlığı seçeneği sunan tek ülke Portekiz diyebiliriz.
Oturma izni veren ülkeler arasından en kolay vatandaşlık veren Avrupa ülkeleri araştırıldığında belli başlı üç seçenekle karşılaşılır. Vatandaşlığı kolay alınan ülkeler arasında İspanya, Yunanistan ve Portekiz vardır.
Hangi ülkeler gayrimenkul alarak vatandaşlık veriyor? Gayrimenkul yatırımı yaparak vatandaşlık sunan dört Karayip ülkesi var: St. Kitts & Nevis, Antigua & Barbuda, Dominika ve Grenada. Tüm bu durumlarda, bir takım avantajları vardır.
🔴 ALMANYA TIR ŞOFÖRLERİ İÇİN DİL VE EHLİYET ŞARTINI KASIM 2023'TE KALDIRIYOR!
Almanya'ya gitmek için Schengen vizesi alınması gerekmektedir. Schengen vizesi aldıktan itibaren Almanya'ya özgürce seyahat edebilirsiniz.
Yabancı uyruklu ebeveynleri olan bir çocuk, ebeveynlerinden biri sekiz yıldır yasal olarak Almanya'da yaşıyorsa ve süresiz oturma hakkına sahipse, Almanya'da doğumla birlikte Alman vatandaşlığını da alır.
Vizesiz veya sınırda vize
Vize Kısıtlamaları Endeksi 1 Şubat 2020 Raporu'na göre Almanya vatandaşları sınır kapısında vize alarak veya vizesiz 191 ülkeye seyahat edebilirler. Alman vatandaşları bu sayede seyahat özgürlüğü açısından dünyada 3. sırada yer almaktadır.
Başvuru sahibinin yeterli düzeyde Almanca dil bilgisine sahip olduğunu kanıtlaması gerekmektedir. Bu düzey B1 olarak belirlenmiştir. Almanya Federal Cumhuriyeti anayasal düzenine bağlılığınızı beyan etmeniz ve bu bağlılığı belgeleyen evrakı imzalamanız gerekmektedir.
Türkiye'ye gelen yabancılar 180 gün içerisinde 90 güne kadar ikamet izni almadan kalabilmektedir. Ancak bu süreden daha fazla kalmak isteyen yabancıların kalış amaçlarına göre ikamet tezkeresi almaları zorunludur.
Yasaya göre, evlilikten bağımsız oturum hakkı elde edebilmek için en az üç yıldır evli olmanız gerekmektedir. Aynı süre sınırı yasal partnerlikler için de geçerlidir. Ancak, yalnızca Almanya'da evli bir çift veya yasal partner olarak geçirdiğiniz yıllar hesaplanır.
33 ay AB Mavi Kart sahibi olduktan sonra, süresiz oturum iznine başvurabilirsiniz. Sadece 33 aylık emeklilik sigortası primi ödemiş olmanız, uygun bir işe sahip olmanız ve A1 seviyesinde Almanca konuşmanız yeterlidir. B1 seviyesinde Almanca konuştuğunuz takdirde, sadece 21 ay sonra da süresiz oturum izni alabilirsiniz.
Evet, Almanya ya Almanca bilginiz olmadan gidebilirsiniz ve Yüksek öğrenime başlamadan önce Almanca dil kursu alabilirsiniz. Bu durumda, Almanya vize başvurunuzun olumlu sonuçlanması için Dil Kursu Kaydıyla birlikte Yüksek Öğrenim Şartlı Kabul Belgesi de ibraz etmeniz gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri