Her birinde uzmanlığın hissedildiği hazır üretimli Karmod konteyner ev modelleri içinde 1+1 planda 21 ve 35 m2 konutlar bulunmaktadır. 2+1 hazır modelde ise 42 m2 konteyner konut yer almaktadır ki bu model Karmod tarafından sektöre kazandırılmıştır.
Hazır fabrika üretimli özelliğiyle öne çıkan konteyner yapılar standart olarak 230x600 ve 300x700 cm ölçülerde üretilir. Özel ölçü konteyner ise standart ölçünün dışına çıkılarak projenin gerektirdiği şekilde üretilir.
300x700 (21m²) Konteyner.
42 m2 planıyla hazır konutta en geniş mekan sunumuna sahip 2+1 konteyner ev fiyatı 201.000 TL'dir.
80 m2 Prefabrik Ev 439.000 TL.
İlgili 23 soru bulundu
Konteyner Evlerin İklim Koşulları
Sonuç olarak, konteyner evlerin ömrü, konteynerin yaşına, kullanıldığı yerin iklim koşullarına, yapının bakımının kalitesine ve kullanım amacına bağlıdır. Genel olarak, konteyner evlerin ömrü 20 ila 25 yıl arasında değişebilir.
3×7 TeK Oda Boş Konteyner 53.000TL+KDV.
Konteyner Hacmi Hesaplama
40'lık konteyner tiplerinin birçoğunda taşıma kapasitesi standart olarak 66 ile 67 metreküp arasında değişiklik göstermektedir.
Büyük ölçülerde talep edilen konteynerler, farklı nakliye biçimlerinin kullanıldığı deniz yolu taşımacılığı ile kullanım alanına güvenle ulaştırılır. Türkiye genelinde ve yurt dışı pazarlarda en çok tercih edilen konteyner ölçüleri, 2.40 m/3.00 m en ve 6.00 m/7.00 m boy ölçüsündedir.
42 metrekare 2 oda 1 salon ev konteyner.
En küçük konteyner yapıları ortalama 1x1m ebatı gibi küçük ebatlardan başlar binlerce metrekare ebatlara kadar büyük ebatlarda da üretim yapılmaktadır. Büyük yapıdaki konteynerler bölümler halinde modüler olarak yol taşınma standartlarına uygun biçimde üretilip montajlanacakları yere taşınırlar.
Bu türün 40'lık konteyner ölçüleri aşağıdaki gibidir: İç uzunluk: 11.832 m. İç genişlik: 2.228 m. İç yükseklik: 1.981 m.
42 metrekare 2+1 ev konteyner.
Konteyner evlerde soba kullanımı mümkündür. Ancak, soba seçimi ve kurulumu doğru yapılmazsa, yangın ve diğer güvenlik sorunlarına neden olabilir.
Yalıtım dahi olsa ısıtma olmaksızın kışın soğuk günlerinde konteyner evde kalmak pek mümkün değildir. Eğer bulunduğunuz alanda elektrik veya doğalgaz altyapısı varsa buna bağlı ısıtma seçeneklerini kullanılabilirsiniz. Bunların olmadığı durumlarda ise soba bir zorunluluk olarak karşınıza çıkacaktır.
Prefabrik yapılar, daha uzun ömürlü ve daha dayanıklıdır, konteyner yapılar ise daha az dayanıklıdır. Prefabrik yapılar, ticari ve endüstriyel yapılar için daha uygunken, konteyner yapılar genellikle konut, ofis, dükkan ve depo gibi küçük yapılar için kullanılır.
Konteynerler 80 Km/Saat Hızı ile esen rüzgarlara karşı güvenlidir. Bu hızda esen rüzgar dayanımı için konteyner yapı zemine sabitlenmesi gerekmektedir.
Dünyada her yıl yaklaşık 2 ila 10 bin konteyner denizde kaybolmaktadır.
·Prefabrik eve doğalgaz bağlanır mı? Prefabrik eve diğer konut modellerinde olduğu gibi doğalgaz bağlantısı yapılabilir. Tercihe göre kombili sistem veya doğalgaz sobası kullanılabilir.
PREFABRİK EVLER KIŞIN SOĞUK OLUR MU? Prefabrik yapılar, yüksek ısı yalıtımı sağlayan malzemelerden üretilir. Bu sayede dört mevsime de uygun yapılar olarak karşımıza çıkar. Prefabrik evler; yalıtım performansı ile sıcak veya soğuk tüm iklim bölgelerinde tercih edilen yapılardır.
Prefabrik evler daha hızlı montaj ve ekonomik bir ev arayanlar için uygunken çelik evler daha çok villa benzeri evlerdir. Çelik evler daha dayanıklı, yangına karşı daha güçlü ama daha pahalı ve montaj süresi prefabrik evlere göre uzun olan ev modelleridir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri