Konteyner evden istenilen verimin en iyi biçimde alınabilmesi için konteyner evin düz bir zemine oturtulması gerekir. Bunun için de zeminin düzeltilmesi işlemi yapılır. Beton harç yardımıyla temel düzleştirilebilir. Düzgün bir temel hazırlandıktan sonra ise konteyner ev imalatı süreci başlatılır.
Konteyner evler için en ideal zemin, beton bir temel olacaktır. Beton zemin, evin altında yer alan çelik konstrüksiyonun daha iyi korunmasına yardımcı olur ve evin altındaki nemin azalmasına katkı sağlar. Beton zemin, uzun ömürlü, dayanıklı ve güvenli bir seçenektir. Kereste zemin, bir diğer uygun seçenektir.
Konteyner evi basitçe toprak üzerine veya altına beton dökerek bu beton üzerine yerleştirebilirsiniz. Başka bir seçenek ise kaldırım taşı şeklinde büyük iki taş üzerine yerleştirmektir. Bu taşları nalburlardan kolayca temin edilebilirsiniz.
Konteyner yapının konulacağı zemin terazide yerleşim için sert bir zemin olmalı. 10 cm kalınlıkta düzgün atılmış, tok farkı bulunmayan beton zemin önerilmektedir.
Yasal Açıdan Konteyner Ev Yapımı
İmar planı bulunmayan, tarım arazisi veya ormanlık alanlar gibi yerlerde yapılan yapılar yasa dışı olarak kabul edilir. Bu nedenle, konteyner ev yapmak için arsanın imarlı olması gerekiyor.
İlgili 29 soru bulundu
Kanun kapsamında konteyner ev taşınabilir nitelikte olsa da tanım içerisinde muvakkat (geçici) yapı sınıfına giriyor. Bu nedenle bahçenize, arsanıza veya kendi mülkünüz olan tarlaya konteyner ev koymadan önce gerekli izinler için ilgili mercilere başvurmanız gerekiyor.
İmarsız araziye, yani tarlaya konteyner inşa etmek için belli başlı şartların sağlanması gerekir. Bu şartların başında tarla vasfında olan arazinin genel anlamıyla yola sınır olması gerekir ve aksi durumlarda inşaat izni verilmez.
Konteyner Evlerin İklim Koşulları
Sonuç olarak, konteyner evlerin ömrü, konteynerin yaşına, kullanıldığı yerin iklim koşullarına, yapının bakımının kalitesine ve kullanım amacına bağlıdır. Genel olarak, konteyner evlerin ömrü 20 ila 25 yıl arasında değişebilir.
Konteynerler deprem açısından 7 büyüklüğündeki bir sarsıntıya ya da saatte 90 km hıza ulaşan bir rüzgâra karşı dayanıklı olduğunu söyleyebilmek mümkündür.
Konteyner evler, çelik malzemeden yapıldığı için soğuk havayı iletirler. Bu nedenle, konteyner evlerin yalıtımı, evin ısı kaybını önlemek için çok önemlidir. Yalıtım, konteyner evlerin ısı performansını önemli ölçüde artırabilir.
Konteyner evlerde soba kullanımı mümkündür. Ancak, soba seçimi ve kurulumu doğru yapılmazsa, yangın ve diğer güvenlik sorunlarına neden olabilir.
Konteynerin yalıtım tabakası taş yünü ile doldurulur. Taşyünü ürünleri ağırlıklı olarak yüksek kaliteli bazalt ve dolomitten yapılır. 1450 derecenin üzerinde yüksek bir sıcaklıkta eritildikten sonra, dünyanın gelişmiş dört eksenli santrifüjü, yüksek hızlı santrifüjleme ve fiber şekillendirme için kullanılır.
Konteynerin konulacağı zemin terazide olmalı ve konteyner ölçülerine göre beton bir zemin yapılmalıdır. Konteynerin kullanım kılavuzunda belirtilen şekiller ve malzemeler dışında ahşap kalas gibi düzgün ve sağlam bir altyapı oluşturmayacak malzemelerin üzerine konulması önerilmemektedir.
Prefabrik yapılar, daha uzun ömürlü ve daha dayanıklıdır, konteyner yapılar ise daha az dayanıklıdır. Prefabrik yapılar, ticari ve endüstriyel yapılar için daha uygunken, konteyner yapılar genellikle konut, ofis, dükkan ve depo gibi küçük yapılar için kullanılır.
Geleneksel inşaatlardan farklı yapı özellikleri taşıyan prefabrik evler için farklı noktalarda farklı malzeme teknolojileri kullanılmaktadır. Prefabrik yapıların da diğer evler gibi bir temelleri bulunmalıdır ve bu temel yapımında beton kullanılmaktadır.
Konteyner yapıların sağlam ve güvenilir bir temele ihtiyacı vardır. Özellikle zeminin düz ve sert olması bu yapılar için esastır. Önerilen standart, 10 cm derinliğinde, homojen ve çatlak içermeyen bir beton tabakasıdır. Bu tabakanın, konteynerin boyutlarından biraz daha geniş olması, yapıyı sabitlemek için kritiktir.
Konteyner ev oda bölmeleri, tuvalet ve duşu, elektrik ve su tesisatı armatürlerine varana kadar modern fabrika tesislerinde kullanıma hazır olarak üretilir. Yapı çıtı kısmında yer alan taşıma mapalarıyla iç kısma hiç zarar vermeden vinç yardımıyla taşınarak istenilen her mekana yerleştirilebilir.
Taban tahtası – Fin kontrası – Taban tahtası – Pelitir -Tırtıllı Kontrplak olarak da bilinir. Konteyner Taban Tahtası – Balko Wiremesh 1.4 mm kalınlığındaki huş ağacı katmanlarından üretilir.
Ev sahibinin isteğine göre üretilen parçalar monte edilerek ev inşa edilmektedir. Bu sebeple evin özelliklerine bağlı olarak yaklaşık 1 hafta içerisinde kurulumu tamamlanmaktadır.
3×7 TeK Oda Boş Konteyner 53.000TL+KDV.
Kaliteli, tam donanımlı ve statik hesapları yapılmış, prefabrik evlerin rüzgârda uçmasına sebep olacak gibi basit bir yapısı yoktur. Prefabrik ev adı altında merdiven altı firmalar tarafından oluşturulan yapılar da bulunduğu için bu yapılarda duyulan uçma, kırılma, zarar görme duyumları ve olayları çok normaldir.
·Prefabrik eve doğalgaz bağlanır mı? Prefabrik eve diğer konut modellerinde olduğu gibi doğalgaz bağlantısı yapılabilir. Tercihe göre kombili sistem veya doğalgaz sobası kullanılabilir.
Konteyner yapılacak alanın, hisseli tapuda her malikin ortak kullanımına açık olup olmadığı belirlenmelidir. Ayrıca, konteyner yapımı için gerekli izinlerin alınması gerekmektedir. Bu izinler arasında yapı kullanma izni, çevre izni, yapı malzemelerinin uygunluğu, yangın güvenliği gibi belgeler yer alabilir.
ELDER'den yapılan açıklamada, çadır ve konteyner kentlerde elektrik ihtiyacının dağıtım şirketleri tarafından karşılandığı belirtildi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri