Bu nedenle aynı prefabrik evlerde olduğu gibi Konteyner Ev 21 m² da kullanım süresi elli ya da yüz yıl gibi bir ortalama sahip olmaktadır.
Yalıtım dahi olsa ısıtma olmaksızın kışın soğuk günlerinde konteyner evde kalmak pek mümkün değildir. Eğer bulunduğunuz alanda elektrik veya doğalgaz altyapısı varsa buna bağlı ısıtma seçeneklerini kullanılabilirsiniz. Bunların olmadığı durumlarda ise soba bir zorunluluk olarak karşınıza çıkacaktır.
Taşıma işlevini yerine getirirken üst üste 6 adet konteyner konulabilir ve yaklaşık olarak 28 ton yük taşınabilir. Depreme dayanıklı konteyner evler son dönemde oldukça tercih edilmektedir. Dolayısı ile evet, konteyner evler depreme dayanıklıdır diyebiliriz.
Prefabrik evlerin ömrü ortalama 40 veya 60 yıl arasındadır.
Prefabrik evlerin ömrünü çevresel faktörlerde oldukça etkilemektedir. Günlerin çetin geçtiği bölgelerde evin ömrü doğru orantıda etkilenecektir fakat bir prefabrik ev minimum 40 sene civarı dayanmaktadır.
İlgili 43 soru bulundu
PREFABRİK EVDE KIŞIN OTURULUR MU? Prefabrik evler üretim aşamasında kaliteli malzemeler kullanılmış ise yaz ve kış aylarında rahat bir şekilde kullanılabilir. Paslanmaz çelikler üzerine inşa edilen prefabrik evler, uzun yıllar her mevsim kullanıma uygun bir şekilde yapılıyor.
Prefabrik yapılar, daha uzun ömürlü ve daha dayanıklıdır, konteyner yapılar ise daha az dayanıklıdır. Prefabrik yapılar, ticari ve endüstriyel yapılar için daha uygunken, konteyner yapılar genellikle konut, ofis, dükkan ve depo gibi küçük yapılar için kullanılır.
Prefabrik evler gibi konteyner ev modelleri de kolaylıkla sökülüp farklı bir yere kurulabilirler. Hatta bazen sökülme işlemine hiç gerek kalmadan da kolaylıkla taşınabilirler. Bu yönü ile hem portatif hem de kullanışlı yapılar olarak öne çıkarlar.
Bununla birlikte konteyner evi daha sağlam zeminde kullanmak için yapı altını gelecek şekilde 15-20 cm kalınlığında bir beton zemin hazırlayabilirsiniz. Hiç beton kullanmaksızın yapı altına yerleştireceğiniz metal karkas veya bloklar yardımıyla kolayca bir platform oluşturabilirsiniz.
Konteyner evler, çelik malzemeden yapıldığı için soğuk havayı iletirler. Bu nedenle, konteyner evlerin yalıtımı, evin ısı kaybını önlemek için çok önemlidir. Yalıtım, konteyner evlerin ısı performansını önemli ölçüde artırabilir.
Konteyner Kent'te bulunan evler 21 metrekare olacak şekilde, mutfak, banyo ve tuvaleti de olacak şekilde tasarlandı. Evlerin içinde beyaz eşya, koltuk ve masa, mutfak eşyaları ve ısınma sistemi de bulunacak.
Konteyner, müteharrik olsa da İmar Kanununun yapı tanımına uyuyor. Bu nedenle yapı inşaat sürecinde gerekli olan izinler konteyner kurulumunda da gerekli oluyor.
musunuz ? Konteyner metal bir yapı olduğundan dolayı en büyük düşmanı pas dır. Gerekli bakımlarını düzenli olarak yaptırdığınızda ömrü çok uzun olur.
Evet ama kuralına uygun yaparsanız... Bugünkü yönetmeliğe göre sağlam bir yapı yaparsanız 75-100 yıl ayakta kalır. Ama 1970'li yıllarda sağlam bir yapı yaptıysanız o da 75-100 yıl ayakta kalır.
Konteynerler yağmura , kar yağışına en çok maruz kalan yapıttır. Yağmur ve kar yağışı nedeniyle konteyner de paslanmalar meydana gelmektedir. Bu paslanmalar sonucunda demir sac delik olmaya başlar. Pas yüzünden gerçekleşen bu delinmeler konteynerin su almasına sebep olur.
Betonarme Yapıların Bina Ömrü Ne Kadardır? Yapıların arasında tercihi yüksek olan betonarme yapıların ömürleri oldukça yüksektir. Sağlam ve kaliteli malzemeler ile yapılan yapıların ömürleri en az 45 ile 50 yıl arası belirlenmiştir. Belirlenen bu ömür, deprem sel gibi felaketler dışında tutulmuştur.
Söz konusu kaçak yapılar; betonarme, prefabrik veya konteyner evler olabilir. Ancak yapının türü, kaçak yapı cezasının miktarını da değiştirilebilir. Ceza artış nedenleri, yapılan kaçak yapının özelliklerine göre bir değişkenlik göstermektedir.
Kış koşullarına uygun konteyner evlerin;
21 m², 2 oda, mutfak, banyo ve tuvaleti vardır. İç/Dış duvarları, 40 mm kalınlığında sandviç duvar, 0.30 mm kalınlığında galvanizli sac, 40 mm kalınlığında pur ile ısı yalıtımlı ve B2 sınıfında yangına dirençlidir.
“Konteyner eve ruhsat alınır mı?” sorusu pek çok kişinin merak ettiği ve cevabını araştırdığı konular arasında bulunur. Konteyner eve ruhsat alınır ve bu ruhsata belirlenen zaman diliminde erişim sağlamak gerekir.
Zeminde betopan üzerine PVC mineflo kullanılmaktadır. İç bölme kapıları MDF malzemeden üretilmektedir.
Konteyner ve prefabrik evleri yapısal olarak birbirinden ayıran duvar ve çatı gibi alanlarda farklılıklar var. Konteyner evin sevk edildiği yerde aynı gün kullanıma hazır olmasının yanı sıra prefabrik ev kullanım yerinde montaj, boya gibi bir miktar daha zaman alan uygulamalara ihtiyaç duyar.
Betonarme ve çelik evlere göre en uygun fiyat seçeneği sunduğu için günümüzde kullanımını artırmıştır. Aynı zamanda konteyner evler, konforlu iç mekân planlamasına sahip, ısı yalıtımı bakımından oldukça başarılı, deprem ve doğal afet gibi durumlara karşı en güvenilir yapılar olarak dikkat çekmektedirler.
Kanun kapsamında konteyner ev taşınabilir nitelikte olsa da tanım içerisinde muvakkat (geçici) yapı sınıfına giriyor. Bu nedenle bahçenize, arsanıza veya kendi mülkünüz olan tarlaya konteyner ev koymadan önce gerekli izinler için ilgili mercilere başvurmanız gerekiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri