Konteynerler yağmura , kar yağışına en çok maruz kalan yapıttır. Yağmur ve kar yağışı nedeniyle konteyner de paslanmalar meydana gelmektedir. Bu paslanmalar sonucunda demir sac delik olmaya başlar. Pas yüzünden gerçekleşen bu delinmeler konteynerin su almasına sebep olur.
Konteyner yağmuru nemden kaynaklanır. Çoğu nakliye konteyneri, bağıl nemin yüksek olduğu deniz ya da okyanus kenarlarından yüklenir. Bu sebeple yüksek su konsantrasyonuna sahip havadaki nem, konteyner içerisinde hapsolur. Konteyner içine hava yerleştikçe, bu nem konteynerin daha soğuk olan kısımlarında yoğunlaşır.
Bu da limanlarda, yükleme-boşaltmayı çabuklaştırır ve liman kapasitesini arttırır. Su geçirmez biçimde yapıldığından, gemi güvertesine de istif edilip taşıma hacminden kazanç sağlarlar. Bu üstünlüklerinden dolayı konteyner taşımacılığı, 1965ten beri dünyada çok yaygınlaşmıştır.
Yalıtım dahi olsa ısıtma olmaksızın kışın soğuk günlerinde konteyner evde kalmak pek mümkün değildir. Eğer bulunduğunuz alanda elektrik veya doğalgaz altyapısı varsa buna bağlı ısıtma seçeneklerini kullanılabilirsiniz. Bunların olmadığı durumlarda ise soba bir zorunluluk olarak karşınıza çıkacaktır.
Söz konusu kaçak yapılar; betonarme, prefabrik veya konteyner evler olabilir. Ancak yapının türü, kaçak yapı cezasının miktarını da değiştirilebilir. Ceza artış nedenleri, yapılan kaçak yapının özelliklerine göre bir değişkenlik göstermektedir.
İlgili 30 soru bulundu
En ucuz konteyner ev ne kadar ile birlikte merak edilen bir diğer konu, konteyner evlerin kullanım ömrüdür. Bir konteyner evin ortalama ömrü elli yıl ila yüz yıl arasındadır.
Para Cezası: Kaçak prefabrik ev yapmak, 2021 yılı itibariyle 3.000 TL ile 30.000 TL arasında değişen para cezaları ile cezalandırılmaktadır.
Konteyner evlerin ısı kaybını azaltmak için yalıtımlı olması gerekir. Konteyner evlerde soba kullanımı mümkündür.
Zeminde betopan üzerine PVC mineflo kullanılmaktadır. İç bölme kapıları MDF malzemeden üretilmektedir.
Kanun kapsamında konteyner ev taşınabilir nitelikte olsa da tanım içerisinde muvakkat (geçici) yapı sınıfına giriyor. Bu nedenle bahçenize, arsanıza veya kendi mülkünüz olan tarlaya konteyner ev koymadan önce gerekli izinler için ilgili mercilere başvurmanız gerekiyor.
Konteyner tahta evlerin boyutu küçüktür. İstiflenirlerse, kuvvetli rüzgarlar ve şiddetli yağmurlar durumunda risk faktörünü arttırırlar ve sallanmaya veya çökmeye eğilimlidirler. Bu nedenle konteynır pano ev yapılırken mümkün olduğunca yere sabitlenmeli ve çok sağlam bir alt sabitleme aparatı gerekmektedir.
Konteynerler için nasıl bir zemin gerekir? Konteynerin konulacağı bölge terazide olmalı ve konteyner ölçülerine göre 10 cm kalınlığında beton bir zemin yapılmalıdır. Satın aldığınız konteyner ölçüsüne göre kenarlarında yere sabitlenmesi için yeterli boşluğun bırakılması uygun olur.
Kış günlerinde konteynerin içi demir olduğu için daha çok soğuk alır ama köpük sayesinde ısıtıcı olmasa bile belli bir sıcaklıkta kalmaya devam edecektir. Daha sonrasında ise konteynerin paslanmış olan dış yüzeyine sprey polyurea uygulaması yaparak bir daha paslanma sorunu kalmayacaktır.
musunuz ? Konteyner metal bir yapı olduğundan dolayı en büyük düşmanı pas dır. Gerekli bakımlarını düzenli olarak yaptırdığınızda ömrü çok uzun olur.
Konteyner evler 4 mevsim kullanılabilecek şekilde üretilir. Dış katmanı yağmur, kar gibi kötü hava koşullarına karşın korunaklıdır. Aynı zamanda rutubet, küf gibi problemler evin içerisinde bulunmaz. Konteyner evlerin tavan kaplamasında ısı izolasyonu ayarlaması yapılır.
➢ Taşıma konteynerinin içindeki talaş, tıbbi atık poşetine boşaltılacak ve 900 cc su içine 100 cc çamaşır suyu ilave edilerek silinecektir. ➢ Kuruduktan sonra hızlı yüzey dezenfektanı sıkılacak ve 2 dakika bekletilecektir. ➢ Konteyner tabanına talaş konulacak, bu işlem her gün temizlikten sonra tekrarlanacaktır.
Prefabrik yapılar, daha uzun ömürlü ve daha dayanıklıdır, konteyner yapılar ise daha az dayanıklıdır. Prefabrik yapılar, ticari ve endüstriyel yapılar için daha uygunken, konteyner yapılar genellikle konut, ofis, dükkan ve depo gibi küçük yapılar için kullanılır.
Konteyner, müteharrik olsa da İmar Kanununun yapı tanımına uyuyor. Bu nedenle yapı inşaat sürecinde gerekli olan izinler konteyner kurulumunda da gerekli oluyor.
a) Belediyeden Konteyner İzni Nasıl Alınır? Belediyelerden doğrudan konteyner izni için başvurmak söz konusu değildir. Konteyner koyabilmek için belediyeye inşaat ruhsatı başvurusu yapılması gerekir. Çünkü sabit konteynerler, yapı statüsündedir ve yapı yapılabilmesi için belediyeden ruhsat alınması gerekir.
Kış koşullarına uygun konteyner evlerin;
21 m², 2 oda, mutfak, banyo ve tuvaleti vardır. İç/Dış duvarları, 40 mm kalınlığında sandviç duvar, 0.30 mm kalınlığında galvanizli sac, 40 mm kalınlığında pur ile ısı yalıtımlı ve B2 sınıfında yangına dirençlidir.
·Prefabrik eve doğalgaz bağlanır mı? Prefabrik eve diğer konut modellerinde olduğu gibi doğalgaz bağlantısı yapılabilir. Tercihe göre kombili sistem veya doğalgaz sobası kullanılabilir.
Boş konteyner ağırlığı 2,093kg ile 2,513kg arasında değişir. Maksimum taşıma kapasitesi Brüt 24,000kg - 30,480 kg arasındadır. Boş konteyner ağırlığı 3,949kg ile 4,650kg arasında değişir.
ELDER'den yapılan açıklamada, çadır ve konteyner kentlerde elektrik ihtiyacının dağıtım şirketleri tarafından karşılandığı belirtildi.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Marmara Bölgesi'ndeki afetlere hazırlık sürecine katkıda bulunacak Silivri Lojistik Deposu'nda 59 bin çadır ve 5 bin 628 katlanabilir konteyner stokunun oluşturulduğunu duyurdu.
İskan dışı alanlarda taban alanı 75 metrekareyi ve 2 katı geçmemek şartıyla yapılacak 1 bağ evi için bakanlığın onayı alınmak koşuluyla köy içi yapılara benzer şekilde ruhsat zorunluluğu da olmayacak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri