Hayvanlardan misk, amber ve civet gibi maddeler alınarak parfüm yapılır. Örneğin en çok kullanılan maddelerden biri olan amber, balinaların bağırsaklarından elde edilir. Bunun için de balinayı bulmak, avlamak, bağırsaklarını çıkarmak ve zorlu işlemlerin ardından yağı elde etmek gerekir.
Ticari kokuların çoğunda bulunan kimyasalların% 95'i petrokimya olarak bilinen petrol ve doğal gazdan elde edilmektedir. Ortalama olarak, parfüm formülasyonlarının % 80'i bu kimyasallardan oluşur ve parfüm hammaddesi nedir sorusunun cevabı bazı durumlarda formülün % 100'ü sentetik olabilir.
Uçucu yağları, parfüm yapmak için su ve/veya alkol ile karıştırmışlar. Bu uçucu yağlar, sedir ağacı, lavanta ve tarçın gibi bitkiler, otlar ve baharatlardan elde edilmiş. Aslında günümüzde de temel olarak aynı yol izleniyor diyebiliriz. Uçucu yağlar bitkilerden buharlı damıtma veya presleme ile elde ediliyor.
Misk kokusu, misk geyiği cinsinden elde edilen bir doğal kokudur. Misk geyiği, dünya genelinde bulunan ve parfüm endüstrisinde yaygın olarak kullanılan bir hayvandır. Bu hayvanın salgı bezlerinden elde edilen misk, birçok parfüme karakteristik bir koku katmaktadır.
Parfüm Yapımında Kullanılan ve Kilosu Binlerce Dolara Alıcı Bulan Ağaç: Öd Ağacı Öd Ağacı (Agarwood), parfüm ve tespih yapımında kullanılan aşırı pahalı bir ağaç.
İlgili 45 soru bulundu
Yağlar, tohumlar, kökler ve odunlar kalıcı kokuyu yaratır. Alkolle birleşen bu maddelerin kokusu uzun süre etkisini gösterir. Meyve gibi asit bazlı kokular uçucu koku grubundandır.
Temiz cilde uygulanan parfümün kokusunun kalıcılığını artar. Duş aldıktan sonra vücuda nemlendirici sürmek de aynı şekilde kokuyu hapsedeceğinden kalıcılık artmış olur. Ayrıca parfümü sıktıktan sonra sıktığınız yeri ovup yaymaya çalışmayın. Temas etmeniz kokuyu yaymak yerine kokunun kısa sürede yok olmasına sebep olur.
Amber balinaların sindirim sistemlerinde üretilen katı, mumlu bir maddedir. Kayayı andırır. Rengi siyah veya gri olabilen yanıcı ve çok değerli bir maddedir. Balinanın sindirim sisteminde üretilen bu madde, sivri ve sert cisimlerin bağırsaklarda kaymasını sağlıyor.
MİSK BAUR NASIL BULUNDU
Türkiye'de kehribarla karıştırılır ama amber başkadır. Sperm balinasının kusmuğundan elde edilir. Bu kusmuk denizin üstüne çıkar, dalgaların yardımı ile kıyıya vurur ve kıyılardan toplanır. Misk ise özel bir geyik cinsinin midesi ile cinsel organı arasındaki bir bezedir.
Misk, erkek ceylan tarafından üretilen bir güzel kokulu maddedir. Misk kokusunun elde edildiği madde muskondur. Ceylan dışında başka hayvanlardan da elde edilmesi mümkün olan misk kokusu en çok kullanılan kokulardan biridir.
Antik Çağda Parfüm
Bütün kokular bir şekilde topraktan gelirdi. Bu sebeple eski uygarlıklar vücut losyonu yapmak için suyu kokulu çiçekler ve farklı ağaç türleri ile aromalandırırdı. Tarçın ve mür gibi baharatlardan yapılan tütsüleri de yakarak oda kokusu elde ederlerdi.
Pudra kokulu parfümlerde pudramsı etkiyi yaratmak için farklı bileşenler kullanılmaktadır. Bunlar genellikle; iris, menekşe, heliotrop ve misktir. Bu notalarla birlikte gül, mimoza, vanilya, reçineler ve amber kullanımı da bazı parfümlerde pudramsı etkiyi desteklemektedir.
Lavantanın sakinleştirici ve ferah etkisi tüm evinizi sarsın, gece uykularınız rüyalara bulansın! Su dolu bir kabın içine biraz karbonat ekleyin ve karıştırın. Üzerine birkaç damla lavanta yağı damlatın ve tekrar karıştırın. Karışımı bir şişeye koyup güzelce çalkalayın ve ev yapımı lavanta kokunuza merhaba deyin!
Dünyada ilk parfüm üreten insan, Tapputi adında kimyacı bir kadınmış ve ilk kokuyu Mezopotamya, Babil'de mürrüsafi, yağlar ve çiçeklerden üretmiş. Mısır'da, yaklaşık 4000 yıl önce, insanlar parfümleri dini törenlerden cenazelere ve hatta günlük hayatta bile kullanıyorlarmış.
Sıvı formlu parfümler içinse süzgeç, esans, alkol, steril su, karıştırma kabı ve boş parfüm şişesine sahip olmalısınız. Evde parfüm yapımı alkolsüz çeşitleri içinse vücut spreyi formunda su içeren doğal karışımlar hazırlayabilirsiniz. Gerçek çiçek parçaları kullanarak da kalıcı bir parfüm elde etmek mümkün.
Parfüm yapımı aşamalarında genellikle kozmetik sektöründe oldukça yaygın olarak kullanılan alkol çeşitlerinden olan etil alkol ya da etanol gibi uçucu alkoller kullanılır. Parfümün kalıcı olması için alkol ve su oranı oldukça önemlidir.
Misk İslâmî dönemde güzelliğin ve güzel kokunun sembolü haline gelmiştir. Kur'an'da cennet şarabı “rahîk”ın içildikten sonra bırakacağı güzel kokunun (hitâm) misk gibi olacağı belirtilir (el-Mutaffifîn 83/25-26).
Amber, Anadolu'da da yaygın olarak kullanılmaktadır. Amber mürekkep imalatında da kullanılmaktadır. Kehribar olarak da bilinmekte ve takı yapımında sıklıkla kullanılmaktadır.
Bileşen kokuları ne olursa olsun, amber genellikle misk ve zengin kokan sıcak, hafif tatlı bir kokudur ve ayrıca bir miktar toz veya baharat içerebilir.
Orjinal parfümlerin pahalı olmasının sebebi içeriğinde kullanılan hammaddelerinin pahalı olmasındandır. İyi kalite orijinal parfümlerde tamamen gerçek bitki yağı esansları kullanılır.
Amber ağacı, sığla ailesinden bir bitki çeşididir. Türkiye'de de amber ağacı bazı yerlerde yetişmektedir. Nemli yerleri seven bu ağaca, Ege Bölgesi'nde ve Akdeniz Bölgesi'nin bazı yerlerinde görebiliriz.
Misk-i Amber Yada Ceylan Göbeği, Ceylanın göbeğindeki bir keseden çıkarılan güzel çok hoş kokudur. Uzun süre kalıcıdır. Yurt Dışından Temin Ettiğimiz bu kokuyu Gramlık kutulara doldurup satışa sunmaktayız.
Özellikle sıcak yaz aylarında parfümünüzü taze tutmanın en iyi yolu buzdolabında saklamaktır. Güneş ışığı, radyatörlerden gelen ısı ve sıcaklık değişiklikleri parfümü zamanla yok edebilir, ancak serin, karanlık buzdolabında saklandığında yıllarca dayanabilir. TAZE NOTALARA SAHİP PARFÜMÜ SERİN TUTUN!
%20 ila %40 esans yoğunluğuna sahip parfümler yani ''perfume'' 6 ila 8 saat kadar kalıcıdır. Eau de toilette %7 ila %15 yoğunluğa sahip, 2-3 saat kadar kalıcı, hassas ciltler için uygun. Eğer cildiniz yağlıysa parfümünüz 6 saate kadar kalıcılığını korurken kuru cilde sahipseniz bu süre daha az olacaktır.
Dikkat Çeken Organik Parfüm İçeriği
İnsan sağlığı bakımından özenle bitkisel bileşenlerden hazırlanan katkısız ve tamamen saf bir üründür. Birbirinden farklı ambalaj ve ölçülerde piyasada müşteri ile buluşturulur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri