Sonuç olarak, konteyner evler yaz aylarında sıcak olabilir, ancak doğru önlemler alındığında bu durum en aza indirilebilir. Konteyner evlerin doğru şekilde yalıtılması, güneş kontrolü yapılması, iyi bir havalandırma sağlanması ve yansıtıcı boya kullanılması, iç mekandaki sıcaklığın azalmasına yardımcı olabilir.
Konteyner Yazın Sıcak Olur Mu? Sandviç panel duvar ve çatı sistemine sahip konteyner ev yazın sıcak günlerinde bile serin iç ortam hazırlar.
Konteyner evler, yapım malzemeleri olarak çelik kullanılan prefabrike evlerdir. Bu yapıların yapımında kullanılan çelik, ısıyı iyi ileten bir malzemedir ve bu nedenle ısı kaybına neden olabilir. Konteyner evlerin ısı kaybını azaltmak için yalıtımlı olması gerekir. Konteyner evlerde soba kullanımı mümkündür.
İç yalıtım
Yağışlı veya rüzgarlı havalar, trafik gürültüsü gibi ev hayatını aksatabilecek durumların yaşanmaması adına konteyner ev içinde ısı ve ses yalıtımı yaptırmanız oldukça kritik. Bu anlamda düşük maliyetli olması için malzemeden kaçmamanızda büyük yarar var.
Konteynerin altına beton dökülmesi hem evin tabanının sağlam, düzgün ve kuru bir zeminde olmasını sağlar hem de kapı önünde oturulabilecek ve kullanılabilecek bir alan oluşturmanıza imkan verir. Beton diğer seçeneklere göre daha maliyetlidir. Bunun yanı sıra acemice dökülen betonlarda çatlaklar oluşabilmektedir.
İlgili 20 soru bulundu
Çift camlı, kaliteli pencere ve kapılar, konteyner evlerin ısıtma performansını artırır. Konteyner evlerde kullanılan ısıtma sistemleri, evin kış aylarında sıcak kalmasını sağlamak için önemlidir. Konteyner evlerde kullanılabilecek ısıtma sistemleri arasında elektrikli ısıtıcılar, sobalar ve klima sistemleri yer alır.
Evinizin sel, su, fırtınanın olduğu yerlerde kurulması evinizin ömrünü oldukça azaltacaktır. Bu nedenle bu tip yerlerde kurmamaya özen göstermeniz gerekmektedir. Bu nedenle aynı prefabrik evlerde olduğu gibi Konteyner Ev 21 m² da kullanım süresi elli ya da yüz yıl gibi bir ortalama sahip olmaktadır.
Betopan - Çimentolu Yonga Levha.
Konteyner yapının konulacağı zemin terazide yerleşim için sert bir zemin olmalı. 10 cm kalınlıkta düzgün atılmış, tok farkı bulunmayan beton zemin önerilmektedir.
Konteynerler yağmura , kar yağışına en çok maruz kalan yapıttır. Yağmur ve kar yağışı nedeniyle konteyner de paslanmalar meydana gelmektedir. Bu paslanmalar sonucunda demir sac delik olmaya başlar. Pas yüzünden gerçekleşen bu delinmeler konteynerin su almasına sebep olur.
musunuz ? Konteyner metal bir yapı olduğundan dolayı en büyük düşmanı pas dır. Gerekli bakımlarını düzenli olarak yaptırdığınızda ömrü çok uzun olur.
·Prefabrik eve doğalgaz bağlanır mı? Prefabrik eve diğer konut modellerinde olduğu gibi doğalgaz bağlantısı yapılabilir. Tercihe göre kombili sistem veya doğalgaz sobası kullanılabilir.
Kış koşullarına uygun konteyner evlerin;
21 m², 2 oda, mutfak, banyo ve tuvaleti vardır. İç/Dış duvarları, 40 mm kalınlığında sandviç duvar, 0.30 mm kalınlığında galvanizli sac, 40 mm kalınlığında pur ile ısı yalıtımlı ve B2 sınıfında yangına dirençlidir.
Konteyner Duvarlarında Meydana Gelen Yoğunlaşma (Container Condensation): Konteyner terlemesi olarak da isimlendirilir. Geceleyin çelikten üretilmiş konteyner duvarlarının konteyner içindeki havadan daha hızlı soğuması neticesinde özellikle konteynerin üst ve üste yakın yan yüzeylerinde görülen yoğunlaşma biçimidir.
Arsanıza konteyner ev koymak içinde inşaat yapı ruhsatına ihtiyacınız var. Aslında ikamet edilecek her konut tipinde olduğu gibi prefabrik yapılar da yapı tanımına giriyor.
PREFABRİK EVDE KIŞIN OTURULUR MU? Prefabrik evler üretim aşamasında kaliteli malzemeler kullanılmış ise yaz ve kış aylarında rahat bir şekilde kullanılabilir. Paslanmaz çelikler üzerine inşa edilen prefabrik evler, uzun yıllar her mevsim kullanıma uygun bir şekilde yapılıyor.
Konteynerler güvenli prefabrik yapılardan olup ortalama 50 yıllık bir ömre sahiptir. Rüzgâr, kum, fırtına, sel, nem ve bunun gibi çeşitli iklim ya da doğal afetlere karşı dayanıklı olan bu yapılar, doğru ve düzenli olarak bakımları yapıldığında uzun yıllar boyunca rahatlıkla kullanılabilmektedir.
Konteynerin yalıtım tabakası taş yünü ile doldurulur. Taşyünü ürünleri ağırlıklı olarak yüksek kaliteli bazalt ve dolomitten yapılır. 1450 derecenin üzerinde yüksek bir sıcaklıkta eritildikten sonra, dünyanın gelişmiş dört eksenli santrifüjü, yüksek hızlı santrifüjleme ve fiber şekillendirme için kullanılır.
Trapez kesitli galvanizli sac ile kaplanır. Yağmur suları konteyner içindeki gizli yağmur oluklarından dışarı çıkar. Konteynerler kar yükü 80 kg/m², rüzgar yükü 5 km/saat olarak hesaplanmıştır.
Konteyner koyabilmek için belediyeye inşaat ruhsatı başvurusu yapılması gerekir. Çünkü sabit konteynerler, yapı statüsündedir ve yapı yapılabilmesi için belediyeden ruhsat alınması gerekir.
Boş konteyner ağırlığı 2,093kg ile 2,513kg arasında değişir. Maksimum taşıma kapasitesi Brüt 24,000kg - 30,480 kg arasındadır. Boş konteyner ağırlığı 3,949kg ile 4,650kg arasında değişir.
Prefabrik yapılar, daha uzun ömürlü ve daha dayanıklıdır, konteyner yapılar ise daha az dayanıklıdır. Prefabrik yapılar, ticari ve endüstriyel yapılar için daha uygunken, konteyner yapılar genellikle konut, ofis, dükkan ve depo gibi küçük yapılar için kullanılır.
Kaliteli, tam donanımlı ve statik hesapları yapılmış, prefabrik evlerin rüzgârda uçmasına sebep olacak gibi basit bir yapısı yoktur.
Ev sahibinin isteğine göre üretilen parçalar monte edilerek ev inşa edilmektedir. Bu sebeple evin özelliklerine bağlı olarak yaklaşık 1 hafta içerisinde kurulumu tamamlanmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri