'Van' ve 'kamyonet' versiyonları 5 tonluk Transit'in van versiyonu Ford'un ikonik yüksek tavanlı “Jumbo” van versiyonu olarak maksimum 2.422 kg'a kadar net yük taşıma kapasitesi, 15,1 m3 yük hacmi ve beş Euro palet kargo taşıyacak kadar yük alanı ile sunuluyor.
Ford Haberleri
İSTANBUL (AA) - Ford, ticari araç modeli Transit'in 5 ton azami yüklü ağırlığa sahip 'kamyonet' ve 'van' versiyonlarını tanıttı. Ford'dan yapılan açıklamada, Transit'in daha fazla yükleme kapasitesi sunan, yeni 5 tonluk van ve kamyonet versiyonlarının müşterilere sunulduğu kaydedildi.
Tüm bunlara ek olarak, Kuzey Amerika'da satılan Transit modellerinde sağlamlığı ve dayanıklılığı ile kendini kanıtlayan 3.500 kg kapasiteli arka aks, yeni 5 tonluk Transit'le ilk defa Türkiye'ye geliyor.
2022 Ford Transit 330 S Ağırlık (Ford Transit Kısa Şasi Ne Kadar Yük Taşır?) Kasasız ağırlık: 1848 kg. Kasalı ağırlık: 2186 kg. Ne Kadar yük taşır? (İstiap haddi): 1179 kg.
Transit Kamyonet şimdi 5T gücünde!
İlgili 42 soru bulundu
'Van' ve 'kamyonet' versiyonları
5 tonluk Transit'in van versiyonu Ford'un ikonik yüksek tavanlı “Jumbo” van versiyonu olarak maksimum 2.422 kg'a kadar net yük taşıma kapasitesi, 15,1 m3 yük hacmi ve beş Euro palet kargo taşıyacak kadar yük alanı ile sunuluyor.
İster şahıs ister şirket kapalı veya açık kasa ruhsatta kamyonet yazan tüm araçlar kantara girmelidir.
Kamyonet ve Kamyonların Yük Kapasitesi
İki dingilli kamyon ya da kamyonet: 13.50 m ölçülere sahip olan araç, 11- 20 ton arası yük alabilmektedir. Üç dingilli kamyon: Ölçüsü 15 m olan aracın alacağı yük 21 ila 24 ton arasındadır. Kırkayak: 15 m ölçüye sahip olan araç, 32 ila 38 ton yük alabilmektedir.
B sınıfı kullanır (Ruhsatta kamyonet geçiyorsa arka çift teker olanların bazıları kamyon olarak geçer ona dikket edin.) K belgesi src belgesi mecburi. B sınıfı kullanır (Ruhsatta kamyonet geçiyorsa arka çift teker olanların bazıları kamyon olarak geçer ona dikket edin.)
Düşük karbon emisyonu ve salınım değerleri aracın motorunun ne kadar verimli olduğunu gösteriyor. 1304 kilogram ağırlığındaki araçta 708 litre bagaj hacmi bulunuyor. Üstelik Ford Courier bagaj hacmi ihtiyaç duyulduğunda arka koltuklar yatırılarak daha da artırılabiliyor.
Aracın toplam ağırlığı 2,6 ve 3,4 ton arasında değişen geniş bir skalaya sahip ve bu özelliğiyle sınıfının en iyileri arasında gösteriliyor. Maksimum taşıma yükü ise 1459 kg'a kadar yükselebiliyor. Bu özelliği sayesinde rakibi Volkswagen Transporter'dan 230 kg, Mercedes Vito'dan 180 kg daha fazla yük taşıyabiliyor.
Transit Kamyonet, özelleştirilebilir güvenilirlikte son noktadır. Bu araç, ihtiyaçlarınız ne olursa olsun kendinize özel bir araç yaratabilmeniz için mükemmel temeli sağlamak üzere özenle tasarlanmıştır. 2426kg`a varan yük kapasitesiyle her işi bir çırpıda halletmek için tasarlandı.
Daily 7 tona kadar azami yüklü araç ağırlığı ve 4.000 kg üzeri yük kapasitelerine sahip tek ticari araçtır. Maksimum ön ve arka aks taşıma kapasitesi de ticari araç sınıfında başı çekmektedir. Yüksek yük kapasitesi, uzak seferlerde aynı hacmin taşınmasına yardımcı olur, böylelikle maliyet azalır ve üretkenlik artar.
B Sınıf Sürücü Belgesi
Otomobil ve kamyonet kullanacakların alması gereken ehliyet sınıfında bulunuyor. B sınıfı sürücü belgesi sahipleri, aynı zamanda M, B1, F sınıfına dahil olan araçları da kullanabiliyor.
Cevap: Şehir içinde yük taşımak için src belgesi şartı var fakat yolcu taşımacılığında ise yeni bir düzenleme yapılıncaya kadar bu belge aranmayacaktır. Ancak öğrenci servisleri bu kapsama dahil değildir. Öğrenci servisi için bu belge aranacaktır.
Örneğin: Azami Yüklü Ağırlığı 3500 Kg olan bir kamyonetin fazla yük toleransı 631,25 kg dir.Böyle bir araç denetim istasyonunda kantara çıktığında kantardaki ağırlığı 4.131,25 kg den fazla gelir ise bu araca Azami Yüklü Ağırlığını geçtiği ölçüde ceza uygulanacaktır.
Ülkemizde tır ve benzeri ağır tonajlı araçların toplam yük miktarı 24 ton ile 27 ton arasında değişiklik göstermektedir. Bu taşıtların boş ağırlıkları ise 15 ton ile 16 ton olarak belirlenmektedir. Asya ve Avrupa ülkelerinde ise maksimum tonaj sınırı 22 ile 24 ton arasında değişiklik göstermektedir.
1. Sınıf: N1 Sınıfi; Yük taşımasında kullanılan ve azami ağırlığı 3.5 tonu aşmayan motorlu araç (Kamyonet) 2. Sınıf: N1 Sınıfı; Yük taşımasında kullanılan ve azami ağırlığı 3.5 tonu aşmayan motorlu araç (Kamyonet).
Hafif ticari şok‼️ Karayolları genel müdürlüğünün bugün aldığı kararla 3.500 kg ve altındaki kamyonet cinsi araçların da (Doblo-Fiorino-Courier, Caddy vs ) kantara girmesi mecbur kılındı. Yani her hafif ticari araç şehir merkezi girişlerinde tartılacak. Girmezse 1800 TL ceza.
KGM'nin sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "hafif ticari araç niteliğindeki kamyonet olarak tescil edilmiş iki dingilli, 3500 kilogram azami yüklü ağırlığın altında olan araçların" kantara girmesine gerek olmadığını belirtti.
İdari para cezası miktarı tonaj sınırının yüzdelik olarak ne kadar ihlal edildiğine göre değişiklik göstermektedir. 2022 yılında tonaj ihlalinde ceza miktarı en aşağı 3330 TL iken; 2023 yılında yeniden değerleme oranının %122,9 olarak belirlenmesiyle en aşağı ceza miktarı 4.092 TL olarak uygulama alanı bulacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri