Konukevinde kalma süresi, kadının ilk kabul birimine kabul tarihinden itibaren altı aydır. Kalış süresi, kadınların güçlenme süreci değerlendirilerek gerekli hallerde uzatılır. Uzatma süresi, sosyal çalışmacı ile çocuğu var ise çocuk gelişimcinin görüşü alınarak, değerlendirme komisyonu tarafından belirlenir.
Kadın Sığınma Evinde Para Veriliyor Mu? Kadın sığınma evlerinde kalan kadınlara devlet bir maaş bağlamaz. Maddi olarak destek olunmaz.
KADIN KONUKEVLERİ
Kadın konuk evinde güvenlik, danışmanlık, mesleki eğitim kursu, grup çalışmaları, psikolojik destek, hukuki destek, tıbbi destek, iş bulma desteği, geçici maddi yardım, çocuklar için burs gibi hizmetler verilmektedir.
Kadın sığınma evleri/korunma evleri; fiziksel, ruhsal, cinsel ve ekonomik şiddete maruz kalmış tüm kadınlara açıktır. Dayak, hakaret ve tehdide maruz kalmış olmanız, tecavüze uğramış olmanız veya paraya erişim hakkınızın elinizden alınmış olması arasında hiçbir ayrım yapılmaz.
Kadın Sığınmaevi'nde, 1 sosyal hizmet uzmanı (aynı zamanda birim sorumlusu) ,2 Sosyal Hizmet Uzmanı, 1 Sosyolog, 1 Çocuk Gelişimci, 4 gözetmen, 2 büro elemanı, 1 kat görevlisi, 4 iç güvenlik, 4 dış güvenlik, 1 şoför olmak üzere toplam 17 kişi görev yapmaktadır.
İlgili 37 soru bulundu
Konukevinde kalma süresi, kadının ilk kabul birimine kabul tarihinden itibaren altı aydır. Kalış süresi, kadınların güçlenme süreci değerlendirilerek gerekli hallerde uzatılır. Uzatma süresi, sosyal çalışmacı ile çocuğu var ise çocuk gelişimcinin görüşü alınarak, değerlendirme komisyonu tarafından belirlenir.
Çocuk Gelişimi atamaları 2023 Nisan ayında bitmiştir. Ancak 2023 yılı içerisinde çocuk gelişimi atamalarına 50 kontenjan verilmiştir. Sağlık bakanlığı anın yeni açıklama ve atama kontenjanı açıklaması çocuk gelişimciler tarafından merakla beklenmektedir.
Türkiye'de şiddete maruz kalan kadınların gidebileceği 145 kadın sığınma evi var. Ancak bazı kadınlar, sığınma evlerindeki katı kurallardan rahatsız. Örneğin sığınma evlerinde cep telefonu kullanmak yasak, dışarı da izinle çıkılabiliyor.
Kadın sığınma evine giden yol
Şiddetten etkilenen kadınlar çocukları ile birlikte alınabilir. 14 yaş ve üstü çocuklar için sadece bir yaş sınırı vardır, aksi kabul edilemez.
Resmi kanalllardan bulunduğunuz yerdeki aile ve sosyal politikalar bakanlığının ilgili birimine , belediyelere (şayet belediyenin sığınmaevi varsa) dilekçeyle başvurarak ilgili şahsın sığınmaevinde kalıp kalmadığı sorulabileceği gibi, kolluğa kayıp ihbarı yapılarak da sorgulama yapılabilir.
Misafir Edilecek Kimseler. Madde 4 — Devlet Konuk Evlerinde sadece Devlet ve Hükümet Başkanları, Parlamento Başkanları ve heyetleri, Genelkurmay Başkanları, Yüksek Yargı Organları Başkanları ve heyetleri.
Ancak temelde şiddetin herhangi bir türüne maruz kalan kadınların kadın sığınma evlerine başvurmaları mümkündür. Bununla birlikte kadın sığınma evine başvuracak olan bir bireyin 18 yaşında ya da daha büyük olması gerekir. Eşinden ya da herhangi birinden şiddet gören kadınların bu kurumlara başvurmaları uygun bulunur.
Belediyelere bağlı kadın danışma merkezleri ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı merkezler hakkında bilgi edinmek için ilinizde bulunan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne başvurabilir, Alo 183 Sosyal Destek Hattı'nı arayabilirsiniz.
Sığınma evleri, bir süreliğine kalacak güvenli bir yer sağlar ancak orada kalma ihtiyacı olmayan insanlar için de hizmet sunmaktadır. Bir sığınma evinde yaşamak ve hizmet almak ücretsizdir. Randevu veya sevk olmaksızın merkeze başvurabilirsiniz.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, sığınma evlerinde yaşayan kadınların ekonomik özgürlüklerini kazanmaları için çalışmalara başladı. İŞKUR'la yapılan protokole göre kadınlara önce meslek eğitimi verilecek ve sonra da işe yerleştirilecek. Kadın sığınma evlerinde yaşayan kadınlara eğitim ve iş desteği geliyor.
Türkiye'de her ilde kadın sığınma evleri bulunuyor. Eşinden şiddet gören kadın bağlı olduğu ildeki İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne bizzat başvuru yaparak sığınma başvurusunda bulunabilir. Başvurularda herhangi bir belgeye gerek duyulmuyor.
Türkiye'de sığınmacılara, mültecilere ve vatansız kişilere yönelik bütün evlilik usulleri için geçerli kanun Türk kanunlarıdır. Türk mevzuatına göre, bir Türk vatandaşı ile bir sığınmacı, mülteci veya vatansız bir kişi veya farklı uyruklardan iki sığınmacı veya mülteci Türk makamları tarafından evlendirilebilir.
* Eylül 2016 itibarıyla Türkiye'de 49 ilde Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri (ŞÖNİM) bulunuyor (Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Malatya, Mersin, Samsun, Şanlıurfa, Trabzon, Erzurum, Bingöl, Muş, Kilis, Elazığ, Sakarya, Kahramanmaraş, Kocaeli, Isparta, Aksaray, Kars, ...
İletişim için [email protected] adresine mail atabilir ya da hafta içi 10.00-16.30 arasında 0212 292 5232 numarasını arayabilirsiniz.
Mor Çatı kadına yönelik erkek şiddeti alanında mücadele yürüten feminist bir örgüttür ve erkek şiddetine karşı mücadelesini kadınlar tarafından oluşturulan geniş bir gönüllü ağı aracılığıyla sürdürmektedir. Mor Çatı gönüllülerinden Mor Çatı politikasını oluşturmaya katkı sunmaları beklenir.
Yedi gün 24 saat ücretsiz hizmet veren ALO 183'ü arayarak bulunduğunuz yere en yakın Sosyal Hizmet Merkezi, Aile Danışma Merkezi, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) ve kadın konukevleri ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.
İstanbul'da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na ve yerel yönetimlere bağlı 19 kadın sığınma evi bulunuyor.
Çocuk Gelişimi Önlisans Programını başarı ile tamamlayan mezunlar, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okul öncesi eğitim kurumlarında, özel eğitim kurumlarında, Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerin çocuk kliniklerinde, rehabilitasyon merkezlerinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı kurumlarda istihdam ...
Çağımızın aranan meslekleri arasında yer alan çocuk gelişimi uzmanları; anaokulları, kreşler, rehabilitasyon merkezi ve eğitim kurumlarında çalışabilir. Bunun yanı sıra özel okullar ve devlet okullarında çalışma imkanları mevcuttur. Çocuk gelişim uzmanları gündüz bakım evleri ve hastane gibi alanlarda da çalışabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri