Anadolu Selçuklu Devleti'ne başkentlik yapan Konya'nın bu takımının sembolü, Anadolu Selçuklu Devleti'nin de simgesi olan çift başlı kartaldır.
Renk ve dokusu kırmızı-siyah olan bu güzel çiçekler, kulübün sembolü olarak belirlenir. Torku Konyaspor'un sembolü "çift başlı kartal" ise Anadolu Selçuklu Devleti'ne dayanıyor. Doğunun ve batının hakimi olarak nitelendirilen "çift başlı kartal", futbolun da hakimi olmak için yeşil-beyaz takımın ambleminde yer alıyor.
Anadolu'da ve özellikle Ankara çevresinde de yaşayan "Anadolu Leoparı"nı kullanıyor. Denizli'nin takımı Denizlispor ise amblem olarak adeta kentle özdeşleşen horozu seçti.
1922 Konyaspor 1955 yılında kurulup, günümüzde 3. Lig'de mücadele eden Konya merkezli futbol takımıdır.
Çift başlı kartal Doğu'yu ve Batı'yı temsil ederek, Selçuklunun hükmettiği alanları simgelemektedir.
İlgili 45 soru bulundu
Çift başlı kartal motifi, 13. yüzyılın başlarında Orta Çağ Anadolu'sunun Anadolu Selçuklu Devleti ve Türk beyliklerinde benimsenmiştir.
Araştırma kapsamında ele alınan örneklerde de görüldüğü gibi Anadolu Selçuklu Devleti, kökenleri Şaman kültürüne dayanan çift başlı kartal sembolünü devlet sembolü/arması haline getirmiş ve birçok alanda etkin olarak kullanmıştır.
Konya'da Gençlerbirliği'nin yanında parlayan bir takım olduklarını göstermek için de amblem olarak büyük, beyaz bir yıldız resmettiler. Kartala karşı koyacak yıldızı, göğüslerinde taşıdılar. Genelde düz yeşil forma giydiler ve yıldızın yanında, Konya İdmanyurdu'nun kısaltması olan K, İ ve Y harflerini taşıdılar.
Konyaspor forma modellerinde ağırlıklı olarak yeşil ve beyaz renk tonları kullanılır.
1965 yılında ise Meramspor, Selçukspor ve Çimentospor ile birleşerek Konyaspor adını almıştır ama resmi olarak konyaspor 1981 yılıdır. forma rengi ilk siyah beyaz dı sonradan konya spor ve konya idman yurdu birleşerk yeşil beyaz oldu takıma konyaporun ismi idman yurdunun rendi verildi ..
Galatasaray`ın simgesi olan "aslan" ise futbolcuları Nihat Bekdik`ten geliyor. Galatasaray futbol takımının 8 yıl kaptanlığını yapan, 18 kez giydiği A Milli Takım formasını 8 kez kaptan olarak taşıyan Bekdik, 1936 yılında aktif spordan çekilmesine rağmen spor yapmayı ihmal etmedi.
Anadolu Taraftar Grupları - Kayserispor'un yeni sembolü taraftarın isteği üzerine "Kurt" oldu. | Facebook.
Fenerbahçe'nin kanarya sembolü, efsanevi futbolcularından Cihat Arman'a dayanıyor. Dönemin büyük kalecisi, 1940'lı yıllarda maçlara sarı kazağıyla çıkardı. Fenerbahçe'nin kanarya simgesi “uçan kaleci” lakaplı Cihat Arman'a “sarı kanarya” denilmesiyle ortaya çıktı.
Trabzonspor'un Kaplanı
Trabzonspor'un kaplan simgesi ise Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın ''Kartal', ''Kanarya'' ve ''Aslan'' simgelerini kullanmalarının ardından gazeteler tarafından yapılan bir yakıştırmanın ardından ortaya çıktığı biliniyor.
Basın, o dönemlerde iyi maçlar çıkaran takımla ilgili “Sarı kanaryalar yine güzel oynadı” şeklinde haber yazınca kanarya tam anlamıyla simge olarak kalıyor.” GALATASARAY'IN ASLANI: Galatasaray'ın simgesi olan aslan ise, futbolcu Nihat Bedik'ten geliyor.
Anadolu Selçuklu Devleti'ne başkentlik yapan Konya'nın bu takımının sembolü, Anadolu Selçuklu Devleti'nin de simgesi olan çift başlı kartaldır. Logoda bulunan çift başlı kartalın altında, tarımın simgesi olan buğday başakları da ilin tahıl tarımında önde gelen illerden biri olduğunu göstermektedir.
Konyaspor Başkanı Fatih Özgökçen, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Konyaspor Kayacık Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantıda konuşan Başkan Fatih Özgökçen, geçen hafta içerisinde Teknik Direktör Aleksandar Stanojevic ile yolları ayırdıklarını hatırlattı.
42 - Abdülkerim Bardakcı - Defans - GALATASARAY.ORG. Kariyerine Zonguldakspor altyapısında başlayan oyuncumuz, Konyaspor altyapısına transfer oldu.
Galatasaray 23 şampiyonluğu temsil eden 4 yıldız kullanır. Fenerbahçe 19 şampiyonluğu temsil eden, Beşiktaş 16 ise şampiyonluğu temsil eden 3 yıldızı logolarında kullanır. Trabzonspor ise 7 şampiyonluğu temsilen 1 yıldız kullanır.
Büyük Selçuklu İmparatorluğu veya Selçuklu Devleti (Eski Anadolu Türkçesi: سلچوقلو دولتی, romanize: Selçuklu Devleti), Orta Çağ'da Oğuz Türklerinin Kınık boyu tarafından kurulan Türk, Sünni Müslüman bir imparatorluk.
Selçuklular, Orta Doğu'da devletler kurarak 300 yıl boyunca egemen olmuş, Oğuzların Kınık boyundan bir Türk hanedanıdır. Adı, hanedanın kurucusu Selçuk Bey'den gelir. Göçebe Türklerde bozkırdaki ırmakları geçiş büyük önem arzediyordu.
Selçuklu Hanedanı'ndan olan Kutalmış oğlu Süleyman Şah, Marmara Bölgesi'ndeki askeri faaliyetleri sonunda İznik'i alarak 1075 yılında Anadolu Selçuklu Devleti'ni kurmuştur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri