İç organlarda enfeksiyon meydana gelmesi durumunda tedavi genellikle köpeğin durumuna göre değişiklik gösterir. Bu gibi durumlarda yine başlıca tedavi yöntemi antibiyotik tedavisidir. Organda meydana gelen aşırı sıvının alınması, ameliyatı, nekrotik dokunun ameliyatla alınması gibi işlemler yapılabilmektedir.
Gentamicin: Köpeklerde kulak iltihabı için antibiyotik söz konusu olduğunda, göz enfeksiyonlarında ve zatürre teşhis edildiğinde Gentamicin kullanılabilir. Bu ilaç anti-enflamatuar özelliği nedeniyle şişlik ve kızarıklık gibi durumlarda da tercih edilebilir.
Köpeğin içinde veya üstünde yaşayan virüsler, bakteriler, mantarlar, birhücreliler (protozoon), kurtçuklar, böcekler ya da akarlar bu hastalıklara neden olabilir. Köpeklerin üstünde yaşayan birçok asalak, örneğin köpeğin kürkünün okşanması yoluyla insanlara geçebilir.
Köpeklerde Gençlik Hastalığı Nasıl Tedavi Edilir? CDV'nin spesifik bir tedavisi yoktur genellikte semptomatiktir. Viral hastalık sonucu gelişen sekonder(ikincil) enfeksiyonların şiddetine ve seyrine karşı antibiyotikler kullanılır.
İlgili 34 soru bulundu
Evcil hayvanların ve insanların vücutları farklı yaşam formları olması nedeniyle aynı ilaçları kullanmaları sakıncalıdır. Böbrek ve mideyi etkileyen bu ilaçlar kan dolaşımını etkileyerek, kalp sorunlarının baş göstermesine neden olabilir. Köpeğinize dozu ne olursa olsun insan ilaçlarını katiyen vermemelisiniz.
Pharmacia & Upjohn firmasının ürettiği ''Zyvox'' adlı yeni antibiyotiğin şimdiye kadar en güçlü antibiyotik sayılan Vancomycin'in bile iyileştiremediği enfeksiyonlara neden olan bakterileri dahi öldürüdüğü belirtildi.
Kesik ya da yaranın enfeksiyon kapması, Burundan, ağızdan ya da gözlerden enfeksiyon bulaşması, Kontamine olmuş gıdalar, Doğru sterilize edilmemiş medikal ekipmanlara temas edilmesi enfeksiyonun yaygın nedenleri arasında yer alır.
Tıpkı insanlarda olduğu gibi köpeklerde de üşütmeye bağlı olarak burun akıntısı ve burunda tıkanıklık görülebilir. Hapşırık ve öksürük, üşüten köpeklerde sık görülen belirtilerdendir. Köpeklerde üşütmeye bağlı olarak pasiflik ve isteksizlik görülür.
Köpeğinizin ateşini evde düşürmek için ıslak bezle patilerinin yastıkçıklarını ve kulaklarını silebilirsiniz. Bir havlunun içerisine buz koyarak köpeğin göğüs ve karın bölgesine soğuk kompres yapmak da ateşin düşmesine yardımcı olur. Ayrıca köpeğinizi serin bir ortamda tutmanız gerekmektedir.
Antibiyotikler her zaman masum ilaçlar değildir. Bir çok kedi ve köpekte Olası yan etkiler görülmektedir. Herhangi bir ilaçta olduğu gibi, kediler ve köpekler için antibiyotikler birkaç komplikasyon veya yan etki ile gelebilir. Bunlar kusma, ishal, uyuşukluk, halsizlik ve alerji olarak sıralanabilir.
Hayvanlardan (sığır, keçi, koyun, kedi ve köpek gibi) insanlara bulaşan hastalıklar (zoonozlar): Zoonotik hastalıklar omurgalı hayvanlardan insanlara bulaşan enfeksiyonlardır. İnsanda hastalık meydana getiren enfeksiyonların önemli bir kısmı az ya da çok zoonotik özellik gösterir.
Köpeğinizin gözünü sadece kaynamış ve soğutulmuş ılık suyu gazlı beze dökerek yapmalısınız. Doğrudan musluk suyu ile ya da soğuk suyla bu işlemi yapmayın. Suyu kaynatmak, su içindeki mikropların ölmesini sağlar.
Bu köpeğinizin derisinin PH dengesini koruyacak, parazitleri belli bir ölçüde önleyecek, tüylerine parlaklık verecektir. Tüylerde kepeklenmeler, pul pul dökülmeler olduğunda gene aynı şekilde hazırlanan elma sirkesi köpeğinizin sorunlarını çözecektir.
Veteriner kontrolünde, apseye antibiyotik tedavisi yapılabilir. Antibiyotiğin ilgili bakteriye uygun seçilmesi ve tedavi süreci boyunca kullanılması önemlidir. Köpeğinizin tedavi süreci ağrılı geçebilir, bu nedenle antibiyotik ile birlikte ağrı kesici kullanılması gerekecektir.
Evet. Pek çok uzman, elma sirkesinin bize olduğu kadar köpeklerimize de faydalı olduğu konusunda hemfikir; ancak, her zaman olduğu gibi öncelikle veterinerinize danışmalısınız. Elma sirkesi sadece elma ve sudan yapıldığı için, güçlü antioksidan ve anti bakteriyel özelliklere sahip olduğunu öğrenmek şaşırtıcı olabilir.
Köpeklerin üşüdüğünü anlamanın bir yolu da kulaklarını kontrol etmektir. Soğukta kalan ve üşüyen köpeklerin kulakları ve aynı zamanda karın bölgeleri soğuk olur. Üşüyen köpekler sızlanabilir, havlarken ağlar gibi ses çıkarabilir. Bazı köpeklerin sahiplerine havlayarak haber vermeye çalışması da muhtemeldir.
Üşüyen köpek nasıl yatar sorusunun yanıtı da bu belirti gizliliğidir. Köpekler üşüdüğünde kıvrılarak yatma eğiliminde olurlar. Üşüyen köpekler patilerini mümkün olduğunca zemine değdirmek istemezler. Yürümeye çalıştıkları için soğuk havalarda köpekler biraz daha dengesiz hareket ederler” dedi.
Köpekte ishal ve kusma gibi belirtiler ilk ortaya çıktığında 1-2 saat mide ve bağırsakların dinlenmesi için bekleyin. Ardından kolay sindirilebilir, lif oranı yüksek, az yağlı yiyecekler yemesini sağlayın. Bunlar yoğurt, pirinç, kepekli makarna, patates, tavuk, balık gibi yiyecekler olabilir.
Ağrı içindeki köpekler agresifleşebilirler. Yanına yaklaşınca hırlayabilir, saldırabilirler. Ağrı yaşayan bazı köpekler ise depresif olabilirler ve sessizleşebilirler. Normalden daha fazla uyumak, saklanmak ve ilgisizleşmesi de ağrı belirtisidir.
Bakteriyel enfeksiyonlar söz konusu olduğunda genellikle antibiyotik tedavisi devreye girerken, viral enfeksiyonlardan muzdarip hastalara ise istirahat ve antiviral ilaçlar verilir. Mantar veya paraziter enfeksiyonlara bağlı olarak ortaya çıkan hastalıklarda ise antifungal veya antiparaziter ilaç tedavisi uygulanır.
Beslenme değişikliği, ilaç kullanımı, probiyotik ve takviye kullanımı bu hastalığın tedavisinde tercih edilmektedir. Beslenme değişikliğinde yüksek lifli ve hipoalerjenik mamaların tüketilmesi önerilir. Tüketilecek mamanın veteriner hekim tarafından belirlenmesi önemlidir.
Bu suyun içine 1 şişe maden suyu, 2 limon suyu, yarım çay bardağı harnup pekmezi, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve zencefili koyup karıştırıyoruz. Sabah akşam düzenli bir şekil de kullanıyoruz. Acil şifalar. Not; Antibiyotik kadar etkili oluyor dikkat etmeniz gereken düzenli kullanmak.
Soğuk algınlığı, boğaz ağrısı ve bronşit gibi solunum yolu enfeksiyonları için en etkili doğal antibiyotikler sarımsak, zencefil ve kekiktir. Sarımsak, antibakteriyel ve antiviral özelliklere sahiptir. İçerdiği alisilin sayesinde ateşi düşürmeye ve bakterileri öldürmeye yardımcı olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri