50 cm.'yi geçmeyecek bir tasma ve ağızlığı takılı olarak, tasması sürekli olarak sahibi tarafından tutulmak ve kucakta taşınmak şartıyla küçük köpekler saat sınırı olmaksızın seyahat edebilirler.
Metro İstanbul, normalin üzerinde yolcu yoğunluğu yaşanan durumlarda kafes içerisinde dahi olsa köpeklerin sisteme girişini kısıtlama hakkında sahiptir. Bir yolcu yanında ancak bir köpek ile yolculuk edebilir, birden fazla köpek ile girişe izin verilmeyecektir.
Evcil hayvanıyla RS aracı ile seyahat etmek isteyen yolcularımızın evcil hayvanlarının kafesleri veya taşıma çantaları içerisinde olması suretiyle istasyonlara ve tramvaylara giriş yapmalarına izin verilir.
Aracın bagaj bölümü içerisinde; Seyahat için gerekli belgeleri tam ve Veteriner gözetiminde uyutulmuş olmak koşulu ile evcil hayvan taşınabilir.
9. Kendini veya diğer yolcuları tehlikeye düşürecek derecede aşırı alkollü ya da yolculuk yapmaya uygun olmayan durumda seyahat edilmez. 10. Ücretli alana, önlemi alınmış kafeste taşınabilen evcil hayvanlar dışında hiçbir evcil hayvan sokulmaz.
İlgili 25 soru bulundu
3.10 Ücretli alana, kafeste taşınabilen evcil hayvanlar dışında, evcil hayvan sokmak yasaktır.
Karara göre toplu taşıma araçlarında (metro, otobüs, vapur) rehber ve 5 kilogramdan az olan köpekler ve kediler gün boyunca, 5 kilogramdan fazla olan köpekler ise 7.00-10.00 ve 16.00-20.00 saatleri haricinde yolculuk yapabilecekler.
Karayolları Taşıma Yönetmeliği'ne göre; "Aşı karneli kedi, köpek (tehlike arz edenler hariç) ve kuş (saka, muhabbet kuşu veya kanarya) gibi evcil hayvanlar, özel kafesleri kilitli olmak şartıyla bagaj taşımaya mahsus bölümün dışında, hayvan sahibi yolcunun kucağında veya oturduğu koltuğun önünde de taşınabilir.
Marmaray'da evcil hayvanların kafessiz ve ağızlıksız olarak seyahati yasak olduğu için, yolcumuzun bu şekilde evcil hayvanıyla birlikte seyahatine izin verilmemiştir. Taşıma kuralları istasyon panolarımızda ilan edilmiş durumdadır.
Araştırmaya göre, köpekler strese bağlı nefes değişikliklerini ve terlemeyi algılayabiliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla alınan kararla bundan sonra toplu ulaşım araçlarında evcil hayvanların sahipleriyle yolculuk yapabileceğini duyurdu.
Taşınan evcil hayvanınızın kimlik kartı ve veteriner sağlık raporu seyahatiniz esnasında yanınızda olmalıdır. Taşıma yapılacak tren ve mesafeye ait tam bilet ücretinden %50 indirim yapılır ve evcil hayvan için yolcu yanındaki koltuğun satın alınması gerekmektedir.
Bu nedenle çoğu toplu taşıma araçlarında (taksi, otobüs, dolmuş, tren vs.) evcil hayvan taşıma yasağı bulunmaktadır.
Özetle, köpeklerle araba yolculuğu yaparken, köpeğinizi güvende tutmak için özel tasarlanmış bir köpek kemeri veya taşıma kutusu kullanmalısınız. Ayrıca, köpeğinizin yolda ihtiyaç duyabileceği eşyaları ve malzemeleri yanınıza alarak, köpeğinizi aç ve susuz bırakmamalı, düzenli molalar vermelisiniz.
İBB, 4 Ekim Dünya Hayvanlar Günü'ne denk gelen yeni bir uygulamayı hayata geçirdi. Yeni uygulamaya göre toplu taşıma araçlarında evcil hayvanlarla seyahat edebilmek artık serbest.
“İndirimli ve Ücretsiz Geçiş Kartı” sahipleri, metro istasyonlarında, güvenlik görevlileri veya istasyon görevlileri tarafından talep edilmesi durumunda, ücretsiz seyahat kartları ile birlikte, geçerli kimlik kartlarını da göstermek zorundadırlar.
Yasal olarak çipli, temiz, saldırgan davranış göstermeyen, kafesinde veya kucakta (kayışlı olsa dahi yerde değil) evcil hayvanı yanımıza alma hakkımız vardır.
Seferlerimizde yolcu başına sadece 1 kafes (1 kafes içerisinde maksimum 2 aynı cins) kabul edilmektedir. Taşınan hayvanların kimlik kartı ve veteriner sağlık raporu seyahatiniz esnasında yanınızda olmalıdır. ( Kedi ve süs köpeklerinde Belediye tarafından verilen sağlık karnesi geçerlidir. )
Seyahatim sırasında köpeğimi / kedimi vs. yanımda taşıyabilir miyim? Karayolları Taşıma Yönetmeliğinin 40/6 maddesine göre; ? Taşıtın bagaj taşınmasına mahsus bölümleri dışında eşya taşınamaz. Özel kafeslerinde kedi, köpek ve kuş gibi evcil hayvanlar bagaj taşımaya mahsus bölümlerde taşınabilir.
Evcil hayvanınız ister kafesi ile kucakta veya atın alınan koltuğun önünde veya satın alacağınız yan koltukta yolculuk yapabilir. İlgili şartları sağlamayan evcil hayvanlar, veteriner kontrolünde uyutularak, özel kafeslerinde, muvaffakatname imzalanması şartı ile ve yalnızca bagaj alanında taşınabilir.
Kamil Koç, yolcuların ve diğer hayvanların güvenliğini tehlikeye atma riski olan evcil hayvanları kabul etmeme hakkına sahiptir. Evcil hayvan, ancak yolcunun evcil hayvanın sağlık raporu ve aşı kağıdı gibi gerekli belgelere sahip olması halinde taşınabilir.
Yapılan düzenlemeye göre İBB'ye bağlı metro, otobüs ve vapurlarda; rehber ve 5 kilodan hafif köpekler ile kediler gün boyu seyahat edebiliyor. 5 kilodan ağır köpekler ise 07.00-10.00 ve 16.00-20.00 saatleri dışında kafessiz olarak yolculuk yapabiliyor.
Rehber köpekler hariç müzeye evcil hayvan kabul edilmez. Müzenin sergi salonlarına yiyecek ve içecek sokmak yasaktır. Müzenin açık ve kapalı alanlarında elektronik sigaralar da dahil sigara içmek yasaktır.
Hamile evcil hayvanlarınızı ve 10 haftadan küçük kedi ya da köpek yavrularınızı uçuşlarımıza kabul edemiyoruz. Evcil canlı hayvanın çipi olması gerekmektedir. Kafes, canlı hayvanın sahibi tarafından temin edilir. Uçuşlarımızda her bir yolcu için en fazla iki evcil hayvan kafesi kabul edilir.
Otomobil yolculuğu
Köpeklerin ön koltukta oturması yasaktır; ancak arka koltukta ya da hatchback veya station otomobillerin arka tarafında oturabilir. Küçük köpekler, koltuğa bağlanabilen bir evcil hayvan taşıma kutusunda seyahat edebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri