Köpeklerde kokuyu etkileyen yukarıdaki anormal durumlar dışında beslenme, hatalı şampuan kullanımı ve sık yıkama gelir. Köpeğiniz, deri ve tüy yapısına uygun şampuanla en az 20-30 günde bir yıkanmalıdır. Kaliteli kuru mama her zaman kokunun azalmasına yardımcı olacaktır.
Köpeğinizin güzel kokmasını sağlamak ve mevcut kokusunu gidermek için ona banyo yaptırmak, tüy bakımlarını aksatmamak, ağız diş ve kulak temizlikleri ile tırnak temizliğini atlamamak, köpeğin kullandığı eşyaları hijyenik tutmak ve sağlıklı olduğuna emin olmak çözüm yolları olmaktadır.
Ancak köpekler tuvalet konusunda çekingen canlılar oldukları için koltuk arkaları ve köşelere ilk olarak bakmanızı öneririz. Köpek hangi kokuya çiş yapmaz? Köpekler, sirke, amonyak, turunçgiller, acı biber ve baharat kokularından nefret ederler.
Karbonatın üzerine biraz sirke dökün ve birkaç saniye köpürmesini bekleyip temiz bir bezle sıvının üzerine bastırın. Alan temiz göründüğünde kokuyu giderme vakti gelmiştir. Birkaç yemek kaşığı hidrojen peroksit ve birkaç damla bulaşık deterjanı kullanarak kendiniz evde bir evcil hayvan koku giderici hazırlayın.
İlgili 17 soru bulundu
Parke zeminlerdeki ya da halılardaki kurumuş köpek idrar lekelerinin çıkarılması için hidrojen peroksit bazlı bir temizleyiciyle bir havlu ıslatılır. En az 15 dakika bekletildikten sonra enzimatik temizleyici kullanılarak bu adım tekrarlanır. Bu sayede kurumuş köpek idrar lekeleri kolayca çıkarılabilir.
Pire Kaçırıcı olarak Elma Sirkesi
Elma sirkesi pireleri öldürmez ama ondan hoşlanmadıkları kesin. Ufak bir istila durumunda, köpeğinizi nazik bir şampuanla yıkayın, iyice durulayın, ardından yarı yarıya ılık suyla seyreltilmiş elma sirkesini üzerine püskürtün. Köpeğinizin sallamasına ve kurumasına izin verin.
Köpeğinizin ıslanarak nemlenen tüylerinin üzerinde bulunan mikroorganizmalar nemle birlikte aktive olarak bu kokunun oluşmasına neden olurlar. * Beslenme: Beslenmede kullanılacak olan gıdaların niteliği bizlerde olduğu gibi köpeklerin de vücut kokularını etkiler.
Sirkeyi içme suyuna koyabilirsiniz. Ayrıca bir plastik sprey alıp içine %50 su, %50 elma sirkesi koyup tüylerinin aralarına hergün püskürtün. Ya da bu karışımla bir süngeri ıslatıp köpeğinizi silin. Bu köpeğinizin derisinin PH dengesini koruyacak, parazitleri belli bir ölçüde önleyecek, tüylerine parlaklık verecektir.
Ayrıca ıslak mendil gibi kimyasal içerikli bir temizleme yöntem tercih ederseniz, köpeğinize pek çok açıdan zarar verebilirsiniz. Patiler tarafından bu kimyasal maddeler emilirse, köpeğinizin zehirlenmesine neden olabilirsiniz.
Köpeğin dışkı ve idrarı ile bıraktığı fenomen dediğimiz kokular diğer köpeklere cinsiyeti, yaşı ve üreme durumu hakkında bilgi verir. Özellikle erkek köpekler bu işaretleme ile bölgelerindeki diğer erkek ve kızgınlığı gelen dişilerden haber alırlar.
Doğru kullanıldığında köpek parfümleri hem zararsızdır hem de kötü kokuyu engeller. Yine de tek başına parfüm kullanımının etkisi de bir yere kadardır. Köpeklerin koku sorununun azaltılması için öncelikle sağlıklı olmaları gerekir.
Yaz aylarında köpekler 3 haftada 1, 4 haftada 1, 1 kez yıkanması gerekirken soğuk almaması için kış aylarında 6 haftada 1 8haftada 1, 1 kez yıkanmalıları gerekir. Eğer köpekler bu aralıklardan daha sıklıkla yıkanırsa tüylerin canlılığı gidecektir ve sağlık sorunları ortaya çıkacaktır.
Köpeğin idrarının kokmasının nedeni, amonyak içerikli olmasıdır. Köpek idrarında amonyak, çeşitli hormonlar, ürik asit ve bakterilerin olmasından dolayı bir koku yaymaları normaldir. Köpeklerin idrarı fazla keskin olmasından dolayı özellikle evlerinde köpek besleyen kişileri çok rahatsız eden durumlardan biridir.
Köpeklerdeki koku alma duyusu insanlarınkinden 10.000-100.000 kat daha iyidir. Beyinlerinin büyük bir kısmını bu duyunun çalışması için kullanırlar. İnsanların burnunda yaklaşık beş milyon koku alma hücresi bulunurken köpeklerde bu sayı 200 milyona kadar çıkar.
SAĞLIKLI KÖPEKTE TEHDİT YOK
Köpek salyası zararlı bakteri yükü, beslenme, bakım ve çevresel faktörlere göre değişkenlik gösterebilse de insan salyasının bakteri yüküne göre çok daha düşüktür. Sağlıklı ve bakımlı bir köpeğin insanı yalaması bu sebeple bu bakımdan sağlık açısından hiçbir tehlike içermez.
Köpeklerin Ağızları Sanıldığı Kadar da Temiz Değil
Yaygın kanının aksine köpeklerin ağzı insan ağzından daha temiz değildir. Araştırmalara göre köpeklerin ağzında da insanların ağzında olduğu gibi 600'den fazla bakteri türü bulunmaktadır. Canlı türlerinin ağız floraları değişiklik göstermektedir.
Papillon Köpek Cinsi
Çok az koku bırakan köpek cinsidir. Küçük bir ırk olan Papillon hipoalerjenik cinslerden biridir. Oldukça uzun ve sık tüylere sahiptir. Kürkünün kokmaması için yapılması gereken sadece düzenli tımar etmek ve köpekler için kuru şampuan spreyi kullanmanız yeterli olacaktır.
Kimyasal İçeren Kokular
Özellikle çamaşır suyu ve kokulu deterjanlar ile çamaşır yumuşatıcıları yoğun şekilde kimyasal içeren ürünler olup keskin bir koku yayarlar. Bu güçlü deterjanlar ile özellikle amonyak da köpeklerin burun içinin kaşınmasına ve hapşırmasına neden olur.
3- Sirkeye tuz atılırsa ne olur sirkeleşme daha yavaş olur. Biz zaten yavaş sirke yapıyoruz. Tuz daha da yavaşlatıyor. Fermentasyonu uzatıyor.
Her hayvan kolonyadan hoşlanmaz ama yaraya kolonya sürülürse mikropları öldürüp temizleniyor sonra da etkisini görüp yara kapanıyor.. Kolonya sürüldüğünde köpeğin vücudu kolonya ile anlaşamıyor ve bunun üzerinde ölü kokusu ve kötü bir koku oluşuyor..
Yavru ve yaşlı köpekler için evinizde köpek pedi bulundurmanız şarttır. Ayrıca idrar ve dışkı kokusunu giderici spreyler de işinize yarayacak ve köpeğinizin eve tuvalet yapmasını bir derece önleyecektir.
Sirke solüsyonu neredeyse kuruyunca, halıdaki ıslak yere biraz karbonat serp. Karbonat, işe yararlığı öteden beri bilinen bir koku emicidir. Karbonatı halıda yaklaşık 15 dakika beklet. 15 dakika sonra, karbonatı elektrik süpürgesiyle süpür.
Patilerini suyla yıkıyorum ama ihtiyaç giderdiği bölgeleri çok az köpek şampuanı damlatıp köpürttüğüm bezle silip durulayarak yapıyorum. Popo kısmındaki tüylerin rengi değişiyor, kaşınıyor, günler sonra dökülüyor..
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri