Köpek ve kedilerde ağızdan ve parenteral olarak kullanılır. Ağızdan 1.1-4.4 mg/kg dozda günde 1-2 sefer verilir; yatıştırıcı etki 12-24 saat sürer.
Günümüzde köpekler için sakinleştiricileri ürünlerin kullanımı oldukça yaygınlık kazanmıştır. Bununla birlikte, bu ürünler bir uzmanın kontrolünde kullanılmalı, gelişigüzel verilmemelidir. Köpeğinize sakinleştiriciyi tıbbi gözetim altında vermeniz çok önemlidir. Stres, anksiyete, fobiler vs. bu tedaviyi gerektirebilir.
Sakinleştirici veya sedatif, düşük dozda kullanıldığında gerginlik ve bunaltıyı (anksiyete) gideren, duygu ve davranışlarda yatıştırıcı etki sağlayan, yüksek dozda ise bilinç bulanıklığı ve uyku veren ilaçların genel adıdır.
İlgili 34 soru bulundu
Eğer köpeğiniz hiperaktif ise oyun oynarken sık sık molalar verebilir, her molada köpeğinizin oturup beklemesini isteyebilir, bu sırada onunla göz teması kurabilirsiniz. Köpeğinizin bu sakinleşme alıştırmaları yaptığı molalarda, başka köpekler tarafından dikkatinin dağıtılmasına izin vermemelisiniz.
Atak sırasında başvuranların acil serviste fiziksel muayenesi yapıldığında herhangi bir fiziksel hastalık belirtisi görülmediğinden kişiye o an rahatlaması için bir sakinleştirici iğne yapılır. Bu iğnenin etki göstermesi 20-30 dk sürer.
İlacın etkisini 4-8 hafta arasında göstermesi beklenir. İlk birkaç hafta ya da birkaç ay içerisinde semptomların hafiflemesi ya da depresyonun ortadan kalkması beklenir. Bu süre boyunca sabırlı olarak ilacın kullanımında vazgeçilmemesi gerekir. Antidepresan tedavileri sıklıkla 6 ay ile 1 yıl arasında sürer.
Antidepresan grubu ilaçların etkisi, bir iki gün içinde değil ilaç kullanılmaya başladıktan iki hafta sonra hissedilir ve 8'inci haftaya kadar aşamalı olarak devam eder. Örneğin kaygı bozukluğu ortaya çıktığı andan itibaren başlayan ve en az 6 ay süren ilaç tedavisi önerilir.
Köpek Sakinleştirici ürünler genellikle güvenli olarak kabul edilir, ancak her köpeğin farklı tepkiler verebileceğini unutmamak önemlidir.
-Köpekler gezmeyi, keşfetmeyi seven canlılardır. Köpeğinizle yapacağınız düzenli gezinti programları, zaman zaman gideceğiniz uzun doğa yürüyüşleri onları rahatlatacak ve sizinle birlikte yaptığı bu aktiviteler onları mutlu edecektir. -Beslenmek, organizmanın devamlılığı ve bağışıklığın oluşması için oldukça önemlidir.
Bağırmak: Bağırmak, köpekler tarafından kızgın bir havlama olarak algılanır, bu da onu rahatsız eder. Bir eğitim tekniği olarak bağırmak yerine sakin bir şekilde “hayır” demeyi öğretebilirsiniz. Alay etmek: Özellikle çocuklar tarafından çok sık yapılan bu hareketler, köpeklerin çok hızlı sinirlenmesine sebep olur.
Uyku Yardımcıları ve Anksiyete İlaçları.
Evcil hayvanınız, uyku hapları veya anksiyete önleyici ilaçlar yutarsa, ajite olabilir veya kalp atış hızı veya düşük tansiyon geliştirebilir.
Günümüzde kullanımı hızla artan antidepresanlar veteriner tıpta genellikle depresyon tedavisinde değil davranış problemlerinin düzeltilmesinde kullanılır. Hayvanların psikolojisini bozan en önemli faktör sahipleridir.
Korku ve gerginliği azaltır. Ağırlaştırır ve sakinleştirirler. Uyuşuk ve umursamaz bir duruma getirirler. Kaslarda gevşeme yaparlar.
Sakinleştirici Etki Gösteren İlaç Grubu
Üç temel grup olan benzodiazepinler, barbitüratlar,aldehitler en çok kullanılan ilaç grubundandır. Fakat bunlar arasında faydasına en çok başvurulan ilaç grubu ise benzodiazepinlerdir.
Genel toplumda ve özellikle ruhsal bozukluğu olan hastalarda obezite prevalansı giderek artmaktadır. Antipsikotikler, duygudurum düzenleyiciler ve antidepresanların hemen hepsinin kilo üzerine etkileri vardır. Çok az psikotrop ilacın kilo azaltıcı etkileri olduğu bilinmektedir.
Sakinleştirici ve bunaltı gidericiler de doza bağlı olarak uyku verebilir, uyku vericiler de gündüz sakinleşmesi yapabilirler. Bu grup içinde bulunan ilaçlar benzodiyazepinler (Diazem, Rohypnol, Xanax, Valium gibi) ve barbitüratlardır. Fizyolojik ve psikolojik bağımlılıkları vardır.
Köpeklerin neden heyecanlandıklarında ya da mutlu olduklarında titredikleri bilinmese de bu tür bir titremenin onlara herhangi bir zararı yoktur. Titremenin arkasında stres gibi bir faktör de bulunmadığı için köpeğinizin sakinleşmesini beklemeniz yeterlidir. Köpeğiniz sakinleştiğinde titremesi de duracaktır.
MUTSUZ KÖPEK TEMASTAN KAÇINIR
Uyaranlara düşük ya da hiç tepki vermezler. Uykuları yüzeysel olur. Uyku esnasında sık uyanıp sürekli yer değiştirirler ve rahatlar bir vücut diliyle uyumazlar. Oyun ve ikili diyaloglara ilgisiz, isteksiz davranırlar.
Genel olarak, köpek ne kadar büyükse, o kadar fazla egzersize ihtiyaç duyarlar. Yatmadan birkaç saat önce uzun bir yürüyüş, ikiniz için iyi bir gece uykusu sağlamanın harika bir yoludur. 2. Yatmadan önce banyo molaları verin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri