Köpeklerde tuvalet eğitimi ne kadar sürer? Köpeklerde tuvalet eğitimi köpeğin yaşına, ırkına ve öğrenme kabiliyetine göre farklı süreler alabilir. Genelde bu süre 3 ila 4 ay sürebilmektedir.
Yavru köpek eve geldiği andan itibaren tuvalet eğitimine başlayabilirsiniz. Bu eğitim sizin düşündüğünüz gibi zor olan bir eğitim değildir. Sadece yapmanız gereken yavruyu eğitim süreci içerisinde sürekli kontrolünüz altında tutmak ve biraz sabırlı olmanızdır.
Yavru köpeklerde örneğin 2 saatte 1 olmak üzere tuvalete çıkarmak gerekir. Daha sonrasında köpek kaç aylıksa o kadar saatte 1 olmak üzere dışarıya çıkartılabilir. Bu süreler aynı zamanda köpeklerin aya göre çişlerini tutabilme süreleridir. Daha sonra sabah ilk iş olarak tuvalete çıkarmak gerekir.
Yavru ve yaşlı köpekler için evinizde köpek pedi bulundurmanız şarttır. Ayrıca idrar ve dışkı kokusunu giderici spreyler de işinize yarayacak ve köpeğinizin eve tuvalet yapmasını bir derece önleyecektir.
Köpekler, mama yedikten kısa bir süre sonra tuvalet ihtiyacını karşılamak isteyecektir. Bu nedenle mama yedikten ve suyunu içtikten hemen sonra onu tuvalet alanına götürün ve tuvaletini yapana kadar bekleyin. Tuvaletini doğru yere yaptığında onu mutlaka ödüllendirin.
İlgili 35 soru bulundu
İki haftalık bir köpek yavrusu için konuşacak olursak her beslenme sonrasında dışkı yaparsa 3 aya gelinceye kadar günde en fazla 4 kez tuvaletlerini yapabilirler. 6. ayda günde 3 defa olabilir. Genellikle 1 yaşına geldiklerinde “normal” alışkanlıklarına başlamış olurlar.
Bu duruma küçüklüğünde verilen yanlış veya eksik tuvalet eğitimi de neden olabilir. Köpeğinizle az ilgilenmeniz, yürüyüşe çıkarmamanız, onunla oyun oynamamanız, farklı bir hayvan sahiplenmeniz veya başka köpeklerle ilgilenmeniz gibi durumlarda köpeğiniz protesto amacıyla tuvaletini eve yapabilir.
Köpekler, sirke, amonyak, turunçgiller, acı biber ve baharat kokularından nefret ederler. Köpek idrarı olan bölge temizlendikten sonra bir daha tuvalet kazası olmaması ya da köpeğin aynı yere tuvaletini yapmamasını istiyorsanız, bu durumu kesinleştirmek için sirke ile temizlik yapabilirsiniz.
Köpeğiniz eve ilk geldiğinde, evin onun yaşam alanı olduğunu belirtmesi açısından idrarını yapar. Bunu anladıktan sonra onu hemen banyoya götürün ve idrar yapana kadar hiçbir yere gitmesine izin vermeyin. Sonrasında ona bir ödül verin ve her tuvalete gittiğinde onu sevin.
Eğer yavru bir köpek sahiplendiyseniz, tuvalet eğitimi vermeniz çok daha kolaydır. Köpeklerin tuvalet ihtiyaçları, genellikle yemeklerini yedikten 5 ila 10 dakika kadar sonra ortaya çıkar. Bu süre içerisinde minik dostunuzu dışarı çıkarmanız gerekmektedir.
Yavru köpeklerin her 2 - 6 saatte bir tuvalete çıkarılması gerekir. Yavru köpekler kaç aylıksa o kadar saat çişlerini tutabilmelidir. Örneğin 2 aylık bir yavru köpek 2 saat kadar çişini tutabilir. Yavrular 6 - 8 aylık olduğunda ise tuvalet alışkanlıkları artık oturmuştur.
Yani üç aylık bir köpek yavrusu idrara çıkmak için üç saat bekleyebilir. --Yetişkin köpekler bir yaş ve üstü: Sekiz saate kadar, ancak ideal olarak altıdan fazla değil. --Yaşlı köpekler sekiz yaş ve üstü: Boyutuna ve sağlığına bağlı olarak, iki ila altı saat arasında değişiyor.
Kullanma Talimatı:
Yemeklerden sonra, uykudan kalkınca ve uykuya gitmeden önce tekrarlayınız. Ev dışında: Uygun bir yer seçerek bir iki kez damlatan damlatın. Koklamasına izin verin ve çişini yapana kadar yakın bir noktada tutun. Alışkanlık edinene kadar hergün tekrarlayınız.
Köpekler kuma kaka yapar. Bahçede iken nasıl toprağa tuvalet ihtiyaçlarını gideriyorlarsa, kum içerisinde de aynı şekilde giderirler.
A) HAYIR: Bu eğitim diğer eğitimlerin temelini oluşturmaktadır. Bu komut köpeğe küçük yaşta sözlü olarak öğretilir. Köpek bu komutu t sahibinin sesi ve mimiklerinden anlar. Komutla birlikte işaret parmağı köpeğe gösterilerek ikaz edilir, böylece köpek işaret olarak komutu öğrenmiş olur.
Parke zeminlerdeki ya da halılardaki kurumuş köpek idrar lekelerinin çıkarılması için hidrojen peroksit bazlı bir temizleyiciyle bir havlu ıslatılır. En az 15 dakika bekletildikten sonra enzimatik temizleyici kullanılarak bu adım tekrarlanır. Bu sayede kurumuş köpek idrar lekeleri kolayca çıkarılabilir.
Acı Biber ve Diğer Keskin Kokular
Acı biber kokusu da köpeklerin sevmediği kokulardan biridir. Acı biber kokusuna maruz kalan köpeklerde burun kaşıntısı, hapşırma, aksırma ve göz sulanması görülür. Ayrıca soğan ve sarımsak gibi sebzeleri pişirirken de köpeğinizin bu reaksiyonları verdiğine şahit olursunuz.
Yavru köpekler için, iç ve dış mekanlarda kullanılabilen, köpeğinizin tuvalet ihtiyacını sizin istediğiniz yere yapmasını sağlayan, tuvalet eğitim spreyidir. * İçeriğinde bulunan köpeğinizi cezbeden koku sayesinde köpeğinizin tuvaletini istediğiniz yere yapmasını sağlamaktdır.
Köpekler bu pozisyonda uyuduğunda, dinlendikleri; ancak derin uyumadıkları anlamına gelir. Bu pozisyonda uyuyan bir köpek, genellikle koruyucu bir yapıya sahiptir. Genelde ayak ucunuzda ya da kapının önünde uyumayı tercih eder.
İtaatkar bir şekilde idrar yapan köpekler, “toplumsal olarak baskın” olarak gördükleri birini yatıştırmaya ve cezalandırılmaktan kurtulmaya çalışıyorlar. Uysal köpekler, selamlandıklarında, birileri yaklaştığında ve uygunsuz işeme sonrasında kaba muamele veya ceza öyküsü olduğunda işerler.
Kullanım Şekli: Kullanmadan önce iyice çalkalayınız. Ev içinde tuvaletini yapmasını istediğiniz bir bölgeye 15-20cm mesafeden bir miktar damlatın ve köpeğinize koklatın. Uygulamayı köpeğiniz tuvalet alışkanlığını kazanıncaya kadar devam ediniz. Ürünlerinizi 14 gün içerisinde iade edebilirsiniz.
Kafes, köpeğin ayağa kalkıp etrafında dönebileceği kadar büyük olmalıdır. Yavru bir köpek bir kerede 3-4 saatten fazla kafesinde tutulmamalıdır. Erişkin bir köpek günde 5-6 saatten fazla kafesinde bırakılmamalıdır.
Bağırmak köpeğiniz tarafından kızgın havlama olarak yorumlanır, bu da onun sıkıntı duymasına sebep olur. Bir eğitim tekniği olarak, kötü davranışları engellemek için bağırmak yerine, sakin bir ses tonuyla hayır demeyi deneyin. Ses seviyesi yerine vokal tonunuzu ayarlayarak, köpeğinizin dikkatini çekin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri