Köpeğinizin durgun davranıp davranmadığını fark etmek genellikle gayet kolaydır. Vetinfo, aşırı uyku, düşük enerji, heyecan eksikliği ve geç tepki vermenin aşırı halsiz bir köpeğin açık belirtileri olduğunu ifade etmektedir.
Köpeklerde halsizlik pek çok sağlık probleminin bir belirtisi olarak ortaya çıkabilmektedir. Bu nedenle köpeğinizin halsiz olduğunu düşünüyorsanız yapmanız gereken şey muayene için onu veteriner hekime götürmektir.
Köpek dostunuzun iştahsızlık ve halsizlik gibi problemleri olduğunu düşünüyorsanız ilk olarak ona sevdiği yiyecekten vermeyi ve biraz iletişim kurarak oyun oynamaya çalışmayı deneyin. Eğer durum değişmezse mutlaka bir veterinerden destek almanız gerekmektedir.
MUTSUZ KÖPEK TEMASTAN KAÇINIR
Uykuları yüzeysel olur. Uyku esnasında sık uyanıp sürekli yer değiştirirler ve rahatlar bir vücut diliyle uyumazlar. Oyun ve ikili diyaloglara ilgisiz, isteksiz davranırlar. Göz kontağından kaçınır ve temas isteğini reddederler.
İlgili 20 soru bulundu
Depresif köpekler için kullanılan ilaçların depresyondaki insanlar tarafından kullanılanlarla aynı olduğunu söyleniyor - Paxil, Prozac ve Zoloft. Ayrıca köpeklerde ayrılık kaygısının tedavisi için FDA onaylı bir ilaç olan Clomicalm kullanılıyor. (Veteriner Hekim tavsiyesi ile kullanılacağını sakın unutmayın.
-Köpekler gezmeyi, keşfetmeyi seven canlılardır. Köpeğinizle yapacağınız düzenli gezinti programları, zaman zaman gideceğiniz uzun doğa yürüyüşleri onları rahatlatacak ve sizinle birlikte yaptığı bu aktiviteler onları mutlu edecektir. -Beslenmek, organizmanın devamlılığı ve bağışıklığın oluşması için oldukça önemlidir.
Yemede zorluk, dışkılamada problem, gözlerde kızarıklık, öksürme gibi semptomlar veya rutin dışı davranışlar, köpeklerin bir problemi olduğu anlamına gelir. Eğer evinizdeki patili dostunuz bu problemleri yaşıyorsa vakit kaybetmeden bir veterinere danışmalısınız.
Köpeklerin günde 12 saatten fazla uyuması alışılmadık bir durum değildir. Ancak köpeğiniz normalden daha fazla uyuyorsa, bu daha ciddi bir şeylere işaret olabilir. Artrit, hipotiroidizm gibi endokrin olması, diyabet ve kalp hastalığı gibi sağlık sorunları, bir köpeğin çok fazla dinlenmesine neden olabilir.
Tıpkı insanlarda olduğu gibi köpeklerde de üşütmeye bağlı olarak burun akıntısı ve burunda tıkanıklık görülebilir. Hapşırık ve öksürük, üşüten köpeklerde sık görülen belirtilerdendir. Köpeklerde üşütmeye bağlı olarak pasiflik ve isteksizlik görülür.
Titreme, kusma, ishal, sürekli uyku hali, halsizlik ve aşırı şekilde tüy dökme köpeğinizin hiçbir fiziksel rahatsızlığı olmadığı halde yoğun stres hissettiği anlamına gelebilir. Bu belirtilerin yanında aşırı hareketlilik ve köpeğin ev içinde amaçsız halde sürekli olarak gidip gelmesi de strese işaret eder.
Korku. Yüksek ses, araba kornaları, gök gürültüsü, çocukların bunaltıcı ilgisi, eve yabancıların ziyareti ve daha birçok farklı durum köpeklerde korku hissini tetikleyebilir. Bu gibi durumlarda kendilerini güvende hissedecekleri ve mümkün olduğunca rahatsız edilmeyecekleri bölgelere saklanmayı tercih edebilirler.
Köpeklerin çok iyi birer vücut dili okuyucusu olduklarını bilmek gerekir. İnsanlar korku hissine kapıldıklarında ter bezleri normalden daha aktif çalışır ve bu nedenle vücut kokusu üretirler. Bu kokuyu rahatlıkla alabilen köpekler korktuğumuzu anlarlar yani mit doğrudur diyebiliriz.
Köpek zehirlenmesi semptomları arasında kusma, ishal, huzursuzluk, iştahsızlık, aşırı salya, titreme, kasılma, bayılma ve solunum problemleri bulunur. Şayet köpeğiniz zehirlenme belirtileri gösteriyorsa, ilk olarak veterinerinizi arayın ve durumu belirtin. Veterineriniz size doğru bilgiyle yönlendirme sağlayacaktır.
Parasetamol, aspirin, advil zehirlenmeleri ne yazık ki çokça görülmektedir. Evcil hayvanların ve insanların vücutları farklı yaşam formları olması nedeniyle aynı ilaçları kullanmaları sakıncalıdır. Böbrek ve mideyi etkileyen bu ilaçlar kan dolaşımını etkileyerek, kalp sorunlarının baş göstermesine neden olabilir.
Vetinfo, aşırı uyku, düşük enerji, heyecan eksikliği ve geç tepki vermenin aşırı halsiz bir köpeğin açık belirtileri olduğunu ifade etmektedir. Egzersiz İntolerans, özellikle de köpeğinizle düzenli yürüyüş yapmıyorsanız veya oyun oynamıyorsanız zor fark edilebilir.
Köpeklerde psikolojik olarak onların bakımını üstlenen, onları seven sahiplerini anneleri olarak görürler. Tıpkı insanlarda olduğu gibi bebek ve çocuklar yalnız uyumaktan hoşlanmadıkları için ebeveynleriyle uyumak isterler. Köpeğiniz bu sebeple sürekli olarak yatak odanıza gelmek ve sizinle uyumak isteyebilir.
Yetişkin köpekler için önerilen beslenme programı günde iki kez. Önceden belirlenmiş köpek maması hacmi iki eşit parçaya bölünmeli ve 8 - 12 saat arayla beslenmelidir. İdeal yetişkin bakım ağırlığını korumak için köpek maması miktarı gerektiği gibi ayarlanmalı.
Ölüme yaklaşan köpeklerin rahat etmeye çalıştıkları görülür. Normalde yattıkları yerde artık uzun süreli olarak kalamamaktadırlar. Genelde köpekler sahiplerine en yakın konumda olurlar ve onların bulundukları alanda uzanarak rahat etmeye çalışırlar.
Köpeklerde iç parazit enfeksiyonlarının belirtileri parazitin türüne, enfeksiyonun şiddetine ve köpeğin genel sağlık durumuna bağlı olarak değişebilir. En yaygın görülen belirtilerin arasında ishal, kusma, kilo kaybı, anemi, göbekli görünüm, öksürme ve kaşınma yer alır.
Ağrı içindeki köpekler agresifleşebilirler. Yanına yaklaşınca hırlayabilir, saldırabilirler. Ağrı yaşayan bazı köpekler ise depresif olabilirler ve sessizleşebilirler. Normalden daha fazla uyumak, saklanmak ve ilgisizleşmesi de ağrı belirtisidir.
Araştırmalar, köpeklerin, insanlar onlara bakarken çok sayıda mimik yaptığını gösteriyor. Bunlardan en belirgin olanı ve köpeğinizin size “seni seviyorum” dediği mimiklerden biri kaşlarını kaldırıp gözlerini iyice açarak dilini dışarı çıkarmasıdır.
Evinize her döndüğünüzde sizi sevgiyle karşılayan, heyecandan çılgına dönen ve bazen de çişini yapan bir dostunuz varsa büyük bir sevgiyle karşı karşıya olduğunuzu bilmelisiniz. Sizi karşılarken köpeklerin kuyruk sallaması, zıplaması ve hatta oyuncaklarını getirmeleri onun sizi sevdiğinin en bariz göstergelerindendir.
Daha da önemlisi, köpeğiniz onu sevdiğinizi anlayabilir, bu yüzden ona bunu söylerken kendinizi aptalmış gibi hissetmenize gerek yok.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri