Bu köpeğin kendisini güvende hissettiğinin bir işaretidir. Kendisini güvende hisseden köpek mutlu bir köpektir. Köpeklerin iyi niyetli kişilere yaklaşımı da daha farklıdır. Köpekler iyi olduğunu fark ettikleri kişiye yakın durma ve onu takip etme eğilimi gösterirler.
Pek çok köpek, sahiplerini takip etmeyi seviyor (hatta buna ihtiyaç duyuyor). Bu genellikle köpeğinizin size olan ilgisinin bir işareti olsa da, aynı zamanda köpeğinize duyulan güvensizliğin veya altta yatan endişenin bir belirtisi de olabilir.
Beyin görüntüleme teknolojisi sayesinde köpeklerin birlikte yaşadıkları sahiplerini ailesi olarak gördüğü ortaya çıktı. Biz insanları ailesi gibi gören köpeklerin kendi cinsinden çok sahibine güvendiği ve sevdiği, sahiplerine oldukça düşkün oldukları açıklandı.
Köpekler hiç bizi çok sevdikleri için bize bakarlar mı? Aslında evet! Köpekler bazen aşkla bakar; bizler de bunu hisseder ve onlara bakarız. Onları sevgimiz ve şefkatimizle ödüllendiririz, bu bakışlar köpeğiniz ve sizin aranızdaki bağı geliştirir.
Çünkü köpekler bağ kurmayı başaran en sadık canlılardır. Kendilerinden korkan insanların davranışlarını anlayan köpekler onlara yaklaşmamayı tercih ederler. Köpeğinize sevgi sözcükleri söylediğinizde dilinizi anlamazlar. Ancak ses tonunuz, mimikleriniz, beden dilinizi anlayarak köpekler sevildiğini anlar.
İlgili 24 soru bulundu
Şurada Paylaş! Araştırmaya göre; köpekler insanların ne söylediğini anlayabiliyor. Bilim insanları, tarayıcı bir aygıt yardımıyla 13 köpeğin beyin aktivitelerini görüntülemeyi başardı.
Köpekler öpülmekten anlar mı? Köpekler, öpücük gibi insan davranışlarını tam olarak anlamasa da, sevgi ve ilgi gösteren hareketlerden hoşlanırlar.
* Mutsuz ve depresif köpekler başları önde, gevşek bir vücut dilinde hareket ederler. Aktarımları yavaştır ve dinamik görünmezler. Uyaranlara düşük ya da hiç tepki vermezler. Uykuları yüzeysel olur.
Bir köpek üzüldüğünde, bunu uluyarak gösterir. Eğer köpeğiniz uluyorsa, onu üzmüş olabilirsiniz.
Köpekler, Güvende Hissetmek İçin Kendi Etraflarında Dönerler
Bu da onları uyumadan ya da uyku pozisyonuna geçmeden hemen önce kendi güvenliklerini sağlamaya iter.
Köpekler mutlu olduğunda gülümser, kuyruk sallar, pozitif olur, oyun oynamak ister, sevgi gösterisi yapar, sahibinden ödül almak için heveslenir, doğru beslenir ve düzenli uyurlar.
Köpekler özünde sürü hayvanlarındandır ve bir veterinerin dediğine göre içgüdüsel olarak her şeyi aileleriyle yapmak isterler. Eğer köpeğiniz sizi tuvalete kadar takip ediyorsa, bu onun -biraz yapışkan bir davranış da olsa- “Sen benim en iyi arkadaşımsın, her şeyi beraber yapalım!” deme şeklidir.
Köpek sahibi olan pek çok insan köpekler ilk sahiplerini unutur mu? Sorusuna büyük bir hayır cevabı verecektir. Evet köpekler ilk sahiplerini unutmazlar ve bu durumla ilgili travmalar yaşayabilirler. Genellikle köpekler sahiplerinden ayrı kaldıkları zaman depresyona girerler.
Köpeklerin koku duyusu oldukça gelişmiştir ve etraflarındaki dünyayla kokular aracılığıyla da iletişim kurarlar. Buna insanların kokusu dâhildir. Köpekler sahiplerinin tanıdık ve güven verici kokusunu almak istedikleri için ayak ucunda yatmayı tercih edebilirler.
Köpekler, duyu algılarıyla düşünürler. Görsel, işitsel ve koku imajları oluştururlar. Eve geç gittiği için sahibinin yastığını, gazetesini, ayakkabısını parçalayan köpek aslında sahibini sembolize eden nesneleri , sahibi ile iletişime geçme çabası yüzünden parçalamıştır.
Araştırmalar, köpeklerin, insanlar onlara bakarken çok sayıda mimik yaptığını gösteriyor. Bunlardan en belirgin olanı ve köpeğinizin size “seni seviyorum” dediği mimiklerden biri kaşlarını kaldırıp gözlerini iyice açarak dilini dışarı çıkarmasıdır.
Köpeklerin öyle bir mekanizması vardır ki bizim duygularımızı anlayıp yorumlayabilirler. Hatta biz üzüldüğümüzde üzgün, sevindiğimizde ise heyecanlı ve oyun isterler.
Köpekler her ne kadar kedilere göre suyu çok sevse de bir kısmı sudan hoşlanmaz. Bazıları da sabundan, şampuandan hoşlanmaz. Daha önceden de bir tecrübesi olduysa bu konuyla ilgili elinizde havlu gördüğünde sizden kaçabilir. Ancak köpeğiniz her ne kadar yıkanmaktan nefret etse de zaman zaman onları yıkamak gerekir.
Köpekler, sahiplerine sevgi göstermek ve onlardan ilgi beklemek ile onların üstünlüklerini kabul etmek dışında başka nedenlerle de yalama davranışında bulunurlar. Olası nedenlerden biri sahiplerini temizlemeye çalışmaktır ki, bu köpeklerin sahiplerine duydukları sevgiyi göstermenin farklı bir yoludur.
Köpeklerin çok iyi birer vücut dili okuyucusu olduklarını bilmek gerekir. İnsanlar korku hissine kapıldıklarında ter bezleri normalden daha aktif çalışır ve bu nedenle vücut kokusu üretirler. Bu kokuyu rahatlıkla alabilen köpekler korktuğumuzu anlarlar yani mit doğrudur diyebiliriz.
Ancak köpekler sahiplerini koku ve ses yoluyla tanıyorlar. İnsanlar ise yüzleri görsel bir iletişim olarak kullanıyor. Ancak köpeklerin beyin mekanizmaları farklı olduğu için görsel olarak tanımaya yatkın değiller.
Biraz önce, kendi köpeğimin birincil bakıcısı olmayan birini tercih ettiğini söyledim. Ancak çoğu köpek, onlara en fazla dikkat eden kişiye bağlanma eğilimindedir. Örneğin, iki ebeveyn ve iki çocuklu bir ailede, köpek her sabah kaselerini dolduran ve her akşam yürüyüşe çıkaran ebeveyni tercih edebilir.
Köpeklerin çoğu çene altı, karın, göğüs ve kuyruğun son kısmından okşanmayı severler.
Bağırmak köpeğiniz tarafından kızgın havlama olarak yorumlanır, bu da onun sıkıntı duymasına sebep olur. Bir eğitim tekniği olarak, kötü davranışları engellemek için bağırmak yerine, sakin bir ses tonuyla hayır demeyi deneyin. Ses seviyesi yerine vokal tonunuzu ayarlayarak, köpeğinizin dikkatini çekin.
Köpekler bu pozisyonda uyuduğunda, dinlendikleri; ancak derin uyumadıkları anlamına gelir. Bu pozisyonda uyuyan bir köpek, genellikle koruyucu bir yapıya sahiptir. Genelde ayak ucunuzda ya da kapının önünde uyumayı tercih eder.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri