1. Hayvanlar, “Kedi, Köpek ve Gelinciklerin Kimliklendirilmesi ve Kayıt Altına Alınmasına Dair Yönetmelik” hükümlerine göre kimliklendirilmiş, içerisinde hayvana ve sahibine ait bilgileri içeren ev hayvanı pasaportuna sahip olmak zorundadır. 2. 3 aylık yaştan küçük hayvanlar anneleri ile yurt dışına çıkabilirler.
Evcil hayvanlar, kuduz aşısı üzerinden en az bir ay geçtikten sonra seyahat edebilir. Köpeğin herhangi bir sağlık problemi olmadığından emin olmalı, veteriner hekiminden "Uçabilir" onayı alınmalıdır. Köpeğin adına düzenlenmiş kuduz titrasyon belgesi olmalıdır. Bu belge Avrupa ülkeleri için zorunludur.
Pet pasaportu alırken, veteriner hekime bir yurt dışı için çıkış formu doldurtulmalıdır. Bu adımdan sonra veteriner, kan örneği alıp testi yaptıracağınız merkeze pasaportun fotokopisini gönderir. Kuduz Titrasyon Testi sonucu ile birlikte yurt dışına çıkış yapılacak şehirde Gümrük Veterinerliğine başvurulacak.
Evcil hayvan kafesiyle birlikte tartılarak 8 kg ve altındaysa yolcu kabininde, 8 kg'ın üzerindeyse kargo bölümünde taşınır.
İlgili 36 soru bulundu
Kargo bölümünde bir anneden doğmuş 10-24 haftalık en fazla 3 hayvan (kedi/köpek) aynı kafeste taşınabilir. Her birinin ağırlığı köpekler için maksimum 14 kg, kediler için maksimum 10 kg olan; birbirine yakın büyüklükte ve beraber yaşamaya alışkın aynı ırk hayvanlar tek kafeste taşınabilir.
Pet pasaportunu çıkarma süresi değişiklik göstermektedir. Veteriner hekimler tarafından hazırlanan hayvan pasaportu ortalama 2 hafta içerisinde tamamlanmakta ve teslim edilmektedir. Hayvan pasaportu çıkartmak için gerekli olan unsurlardan birisi de evcil hayvanlara mikro çip takılmasıdır.
Mikroçip takılarak pasaport düzenlenen ev hayvanları 15 gün içinde, ev hayvanlarına yapılan aşılar ve sahip değişikliği gibi bilgileri en geç 15 gün içinde kaydedilecek.
Köpeğinizin veya Kedinizin aşılarını yaptırdığınız veteriner klinik kedinizin veya köpeğinizin kimliğini yani aşı karnesini sizin için hazırlar. Bu belge için yapılan aşılara ek olarak bir ücret talep edilmez. Yani Kedi ve Köpeğinize kimlik çıkartmak için ekstra bir ücret ödemenize gerek yoktur.
👉 *https://tekpencere.tarbil.gov.tr/ *adresine E- Devlet şifresiyle giriş yapılır. Üst kısımda bulunan “ *BELGE AL* “ tıklanarak, Hayvan Pasaportunu almak istediğiniz hayvanlar seçilip ödeme yapılarak doğrulanabilir Hayvan Pasaportu alınır.
Ülkemizde artık aşı karnesi bulunan köpekler kilitli kafesin içerisinde sahiplerinin kucağında yolculuk yapabiliyor. Bu değişiklikten önce evcil hayvanlar sadece bagaj bölümünde taşınabiliyordu.
Öncelikle 0888 228 12 12 numaralı Pegasus Çağrı Merkezi'ni arayarak beraberinizde taşımayı planladığınız evcil hayvan için rezervasyon yaptırmalısınız. Uçuşlarımızda sadece kedi, köpek ve kuş (sadece iç hatlarda) taşımacılığı yapılabilmektedir.
Kafes boyutu en fazla 32*32*50 ölçülerinde olabilir. Toplamda ağırlık 8 kiloyu geçmeyecek şekilde tek bir kafes veya uygun kutuda, yavru veya anne-yavrusu veya birlikte yaşamaya alışkın olmak kaydıyla aynı cinsten ikişer hayvan taşınabilir. Bu durumda aynı kafes/kutuda taşınan canlı hayvanlar 1 PETC kabul edilir.
Bu tanımlamanın dışında kalan hayvanlar, amerikan pitbull terrier, amerikan staffordshire terrier, bull terrier, staffordshire bull terrier, japanese tosa, dogo argentino, doberman, rottweiller gibi tehlike arz eden köpekler, yolcu beraberinde uçuşlarımıza kabul edilmez.
Dr. Murat Arslan, 14 Ocak'tan sonra barınaktaki yasaklı ırk köpeklerin sahiplenilemeyeceğini söyledi. Murat Arslan, "Kayıt altına alınıp, çip takılıp ve kısırlaştırılmış köpekleri sahiplenmek mümkün olmayacak" dedi. 'Yasaklı ırk' diye belirlenen köpekler için son kısırlaştırma tarihi 14 Ocak 2022 olarak belirlendi.
Evcil hayvanlara çip taktırmak, Resmi Gazete'de yayımlanan Kedi, Köpek ve Gelinciklerin Kimliklendirilmesi ve Kayıt Altına Alınmasına Dair Yönetmelik ile zorunlu hale getirilmiştir.
CEVAP: Ev hayvanlarının sahip değişikliği işlemi için "Ev Hayvanı Sahip Değişikliği Belgesi" ile 60 gün içerisinde hayvanın yeni sahibinin, İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine müracaat ederek veri tabanı ve pasaportuna sahip değişikliğinin işlenmesi gerekmektedir.
Mikroçip fiyatları, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Türkiye Veteriner Odası ile imzaladığı protokol desteği sayesinde makul fiyatlar üzerinden gerçekleştirilir. 2023 yılındaki kedi mikroçip aşılama fiyatları ise Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı il ve ilçe müdürlüklerinde 75 TL iken özel veteriner kliniklerinde bu fiyat ...
1. Hayvanlar, “Kedi, Köpek ve Gelinciklerin Kimliklendirilmesi ve Kayıt Altına Alınmasına Dair Yönetmelik” hükümlerine göre kimliklendirilmiş, içerisinde hayvana ve sahibine ait bilgileri içeren ev hayvanı pasaportuna sahip olmak zorundadır. 2. 3 aylık yaştan küçük hayvanlar anneleri ile yurt dışına çıkabilirler.
Evcil hayvanınızın kuduz aşılamasının ve periyodik aşılamasının uygun şekilde yapılmış olması gerekmektedir. Pet pasaportu yurt dışına yapılacak bir seyahat için alınıyorsa, veteriner hekiminize yurt dışı çıkış formunu doldurtmalısınız.
Hayvan, ISO mikroçip (15 haneli) ile tanımlanmalıdır. Mikroçip kuduz aşısından önce implante edilmelidir. Hayvanın mevcut bir kuduz aşısı olması gerekir. Eğer önce kuduza karşı aşılanır ve ardından mikroçip uygulanırsa, hayvanın kimliği güvence altına alınmadığından kuduz asısı ülke'ye girişte tanınamaz.
Kabin içinde muhabbetkuşu, kanarya gibi ötücü kuşlarınız; kedi, köpek gibi evcil hayvanlarınız özel kafeslerinde bulunmak şartıyla seyahat edebilir. Detaylı bilgi için evcil hayvanlarla yolculuk sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Evcil hayvanlar, ancak havayollunun tarif etmiş olduğu ölçülerdeki ve mutlak surette evcil hayvan sahibi yolcu tarafından temin edilen kafeslerde taşınabilir. Kafesin üzerinde, yolcunun ve hayvanın ismini belirten bir etiket olmalıdır. Evcil hayvanın sağlıklı, zararsız, temiz ve kokusuz olması gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri