Korktuğu başına gelmek DEYİMİ AÇIKLAMASI Endişe duyduğu, kaygılandığı, olmasını istemediği şeyle karşı karşıya gelmek.
Aklı başına gelmek deyiminin anlamı akıllanmak demektir. Zarar gördüğü işlerden dolayı akıllıca davranmayı öğrenmek aklı başına gelmek demektir.
Ne pahasına olursa olsun DEYİMİ AÇIKLAMASI
Her türlü sıkıntı ve tehlikeyi göze alarak, ne kadar büyük fedakârlık isterse istesin.
Genellikle delikanlılar için kullanılan deyimlerden birisi de çakı gibi deyimi olmaktadır. Çakı Gibi Ne Demektir? Çakı gibi deyiminin anlamın çevik, atik ve canlı insanların davranışlarını ve görünümlerini betimlemesi olmaktadır.
Başa gelmek deyimi, kötü bir olaya maruz kalınması durumunda kullanılan bir deyimdir. Kötü ve olumsuz bir durum ile karşı karşıya kalan kişi için başa gelmek deyimi kullanılmaktadır.
İlgili 35 soru bulundu
Başa Gelen Çekilir Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: çaresiz durumlara düşüldüğünde insan kendini üzüntüye kaptırmayıp bu durumlara sabır göstermelidir.
Deyim. [1] Dayanışmak. [2] Dertleşmek, bir konuyu görüşmek.
Anlamı şu şekildedir: Bir insanın girdiği bir alanda çok net şekilde görülen ortalığın dağınıklığını veya bozukluğunu tanımlar.
Haber uçurmak deyimi de Türkçede yaygın olarak kullanılan deyimlerden birisi durumundadır.
Gölge düşürmek DEYİMİ AÇIKLAMASI
Bir şeyin önemini ve değerini azaltacak, ününü düşürecek işler yapmak.
Gönül okşamak DEYİMİ AÇIKLAMASI
Birini hoş bir davranış ve sözle sevindirmek.“Gönlünü okşamak mı istiyorsun, bir gül uzat ona.”
[1] Bir anlaşmazlığı, her iki tarafı da memnun edecek şekilde bağlayıp sonuçlandırmak.
Eylem. [2] emek çekilmeden elde edilmek.
Burnundan solumak, kişinin kendisine hakim olamayacak şekilde kızgın ya da gergin olduğu durumlarda içinde bulunduğu ruh halini ifade etmek için kullanılır. Çok hararetli görünen ve kavga etmeye meyilli bir birey için 'Burnundan soluyor! şeklinde bir kullanım yapılabilir.
Aklını peynir ekmekle yemek deyimi akli melekelerini kaybetmek, sağlıklı bir şekilde düşünememek ve mantıktan uzak hareket etmek demektir.
Hesaba çekmek DEYİMİ AÇIKLAMASI
Bir kişiyi, bir makamı yaptığı işler üzerine açıklama ve savunma yapmaya çağırmak.“Sakın oraya gitme, seni hesaba çekecekler.”
Deyim. [1] Birinin yanlışlarını, kusurlarını hoşgörü ile karşılamak.
Bir kimsenin acısını fazlalaştıracak, derdini derinleştirecek davranışlarda bulunmak.
Tahammül gücü kalmamak, katlanamaz, sabredemez veya dayanamaz olmak sabrı taşmak deyiminin cevabıdır.
Devede kulak kıyas yapılan iki farklı şeyin arasında çok fazla fark olduğunda kullanılan bir deyimdir. Başka bir anlamı ise bütünde en önemsiz parça anlamında da kullanılmaktadır.
Ani bir şekilde konuşmak, beklenmedik bir anda gelmek gibi durumlar için damdan düşer gibi deyimi kullanılmaktadır. Damdan düşer gibi deyimi bir kişinin bir konu ile ilgili olarak ani çıkışlar yapması, bir yere bir ortama aniden girmesi durumunda söylenen bir deyimdir.
Deyimler cümle içerisinde kullanıldığı gibi günlük hayatta da oldukça tercih edilir. Daldan dala konmak deyimi de Türkçede yaygın olan deyimlerden birisi olarak öne çıkar.
Deyimler cümle içerisinde kullanıldığı gibi günlük hayatta da oldukça tercih edilir. Başını belaya (derde) sokmak (salmak) deyimi de Türkçede yaygın olan deyimlerden birisi olarak öne çıkar.
Bağırıp çağırarak, gürültü kopararak konu komşuyu rahatsız etmek, telaşlandırmak.
[1] Çok konuşmak doğru değildir . Çok konuşan, gereksiz, yanlış sözler söyler. Karşındaki iki,on, yüz söylerse sen bir söyle. Yerinde cevap verebilmen için de hemen atılamaman,söylenenleri uzun uzun dinlemen gerektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri