DESTEK GERİ ÖDEME SÜRECİ: MKİ tarafından yapılacak geri ödemeler, ilgili başvuru dönemine ilişkin başvuru ve uygulama işlemleri takviminde belirtilen son ödeme talep tarihinin içinde bulunduğu aydan (2022 Eylül) itibaren 24 ayı ödemesiz olmak üzere, dörder aylık dönemler halinde 6 eşit taksitte yapılır.
KOSGEB, genç istihdamını kolaylaştıran “Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı”nın dördüncü başvuru döneminde destek tutarını 100 bin liradan 125 bin liraya çıkarttı. Covid-19'dan etkilenen işletmelere yönelik destekte şartları taşıyan işletmeler, 10 Ekim'e kadar online olarak başvurularını yapabilecek.
Program kapsamında yapılacak geri ödemeler; programın tamamlanma tarihinden itibaren 12 ayı ödemesiz olmak üzere, 4'er aylık dönemler halinde 6 eşit taksitte yapılır. İlk taksitin geri ödeme tarihi, programın tamamlanma tarihinden sonraki 12 aylık süreyi takip eden ilk iş günüdür.
Başvurum onaylandı; destek ödemesini nasıl alabilirim? Destek Başvurunuzun Kurul tarafından onaylanmasının ardından, sistem üzerinden Taahhütnamenizi onaylamanızın ardından ödeme talep etmeye hak kazanmış olurunuz.
KOSGEB tarafından geri ödemeli destek ödemesinin yapılabilmesi için; destek ödemesinden önce işletmeden destek tutarı kadar teminat alınır.Geri ödemeli destekler, proje süresinin bitiş tarihinden sonra 12 ayı ödemesiz olmak üzere, dörder aylık dönemler halinde 6 eşit taksitte geri ödenir.
İlgili 28 soru bulundu
300 Bin Liraya Kadar Geri Ödemesiz Destek - KOSGEB T.C.
KOSGEB Destekleri tamamen ücretsiz ve aracısız verilmektedir. KOSGEB, kuruluşundan bu yana KOBİ ve girişimcilere yönelik hibe ve geri ödemeli olmak üzere çeşitli destekler sağlamaktadır ve bu faaliyetleri de sürekli kamuoyu ile paylaşmaktadır.
KOSGEB desteğiyle kurulmuş olan işletmeler, 50.000 TL ve 10 puanlık destek alabiliyor. Stratejik ve önceliklendirilmiş sektörlerdeki işletmelerde ise kredi üst limiti 500.000 TL ve destek puanı 12'dir.
KOSGEB hibe şartları arasında genellikle yaş sınırı bulunmamaktadır.
Bunun için www.kosgeb.gov.tr adresinden KOBİ Giriş bölümündeki "KOSGEB'e İlk Başvuru" linkine tıklamalısınız. Yeni Girişimci Desteğine başvuracaksanız "Yeni Girişimci İlk Başvuru" alanından, diğer tüm destek programları için "İşletme İlk Başvuru" alanından "Başvur" butonunu tıklayarak işleminize başlayabilirsiniz.
MADDE 8- (1) Erken ödeme yapılabilmesi için; erken ödemeden önce işletmeden, meslek kuruluşundan ve işletici kuruluştan, erken ödeme tutarının % 20 fazlası kadar teminat alınır: a) Teminat mektubu alınması durumunda; proje destek süresinin asgari 2 (iki) ay sonrasını kapsayacak şekilde düzenlenmesi gerekir.
Covid 19 salgını nedeniyle gelir kaybına uğramış ya da nakit akışı bozulmuş ama istihdamını koruyan imalat sektörlerinde faaliyet gösteren mikro ve küçük ölçekli işletmelere KOSGEB tarafından tamamı faizsiz ve 3 yıl geri ödemesiz kredi verilecek.
Devlet tarafından sunulan Genç Girişimci Desteği ile 1 yıl boyunca Bağ-Kur primleriniz Hazine tarafından ödenir. Bağ-Kur prim hesaplamalarına göre alacağınız aylık prim desteği 2023 yılına göre 3,452,76 TL, yıllık prim desteği ise 41,433,12 TL'dir.
Kadın girişimci destekleri kapsamında, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, kadın girişimcilere 15 bin TL tutarında faizsiz kredi desteği sunmaktadır. Üstelik kredinin geri ödemesi için 8 yıl gibi uzun bir süre sunulmakta ve ilk 2 yıl geri ödeme yapılmamaktadır.
KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini tamamlamış ve 35 yaşını doldurmamış girişimci esnaflara, KOSGEB tarafından onaylanan projelerini Bankamıza sunmaları durumunda azami 300.000 TL ve 5 yıla kadar vadeli Genç Girişimci Kredisi, imkânı sunulmaktadır.
Komite kararları salt çoğunluk ile alınır. İşletme, proje süresince en fazla 2 defa revizyon talebinde bulunabilir. İşletme, revizyon talebini en erken program başlangıç tarihinden itibaren 4 ay sonra, en geç ise yatırım proje süresi tamamlanmadan 2 ay öncesine kadar yapabilir.
KOBİ'lere enerji verimliliği, işletme geliştirme ve işbirliği konusunda destek sağlanır. KOBİ Gelişim Destek Programı bu hususta ön plana çıkar. Öte yandan uluslararasılaştırma için yurt dışında gelişimi hızlandıran ve dış pazarda kalıcılığı sağlayan destek programları bulunur.
Bu kılavuz, Yeni Girişimci Desteğine başvuru sürecinde, girişimcilerimize yol göstermesi amacıyla hazırlanmıştır. Yeni Girişimci Desteği ile girişimcilere 50 bin TL'ye kadar hibe 100 bin TL'ye kadar geri ödemeli olmak üzere toplamda 150 bin TL'ye kadar destek sağlanmaktadır.
KOSGEB Veri Tabanına kayıt aşamasında, KOSGEB'in talep ettiği belgeler; KOBİ Beyannamesi. KOBİ Bilgi Dökümanı Oda Faaliyet Belgesi.
İşletme ve Makine Teçhizat Kredileri, taban ve ilave puan toplamına göre aşağıdaki limit ve vadelerde desteklenir: a) Girişimci İşletme için kredi üst limiti azami 50.000 (ellibin) TL'dir.
Depremlerden etkilenen 11 ildeki 22 yerde Yapım ve Dönüşüm Ofisleri açılmıştı. Yerinde Dönüşüm projesine e-Devlet üzerinden başvurabiliyor, projeyle ilgili ALO 181'den bilgi alınabiliyor.
300 BİN TL BARINMA DESTEĞİ
Barınma desteğine dair başvuruların e-Devlet sistemi üzerinden yapıldığı bildirildi. e-devlet üzerinden yapılan destek başvuruları ayriyeten Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına müracaat ederek de yapılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri