Yüzeyde Donmuş Silikon Nasıl Temizlenir? Yüzeyde donmuş bir silikonu temizlemek istiyorsanız ısı kullanabilirsiniz. Kurutma makinesi ya da ısı tabancası yardımıyla donmuş silikonu çözülene kadar ısıtın. Sonrasında nemli, temiz bir bez yardımıyla bölgeyi iyice silin.
Bir bez ve pamuk ile asetonu silikon kaba uygulayabilirsiniz. Tüm yüzey silindikten sonra hemen durulanmalıdır. - Bulaşık deterjanı ile silikon telefon kabı temizlemek için ılık bir suyun içerisine bir miktar bulaşık deterjanı ilave edilir. Daha sonra bir bez ile kılıf silinir.
Az miktarda karbonatı biraz suyla karıştırarak macun kıvamında bir karışım elde edin. Bu karışımı diş fırçası yardımıyla sararan telefon kılıfı üzerine sürün ve güzelce ovalayın. Bir süre beklettikten sonra kılıfı yıkayın. Beyazladığını göreceksiniz.
- Silikon bir telefon kabınız varsa, ılık suyun içine bulaşık detarjanı ekleyin. Daha sonra bezi suya daldırın ve kılıfın kirlenen yerlerini nazikçe silin. Suyun çok sıcak olmamasına dikkat edin. Yoksa telefonunuz zarar görebilir.
Bu konuda en basit ve en uygun fiyatlı çözüm; birkaç damla bulaşık sabununu ılık suyla karıştırmanız ve bir diş fırçasıyla kılıfı nazikçe fırçalamanız. Fakat iç ve dış kısımdaki tüm küçük oyuklara ve çentiklere girdiğinizden emin olun. Son olarak, kılıfı durulayın ve yumuşak bir bezle kurulayın.
İlgili 24 soru bulundu
Bunun için bir pamuğa veyahut beze aseton döktükten sonra bastırmadan kılıfı silin. Tüm yüzeyi sildikten sonra hemen durulayıp kurulayın. Bulaşık deterjanı ile silikon telefon kılıfınızı temizlemek için ılık bir suyun içine bir miktar bulaşık deterjanı ilave edin. Hemen peşinden bir bez yardımı ile kılıfı silin.
Evlerin demirbaş temizlik ürünü olan çamaşır suları, inatçı kir ve lekelere karşı çok etkilidir. Çamaşır suyu, şeffaf telefon kılıfını da temizlemek için etkili bir yöntemdir.
İyice kurumuş ve deterjanlı bezle de çıkmayan silikonu sert bir spatula gibi bir yardımcıyla bir ucundan kaldırmayı deneyebilirsiniz. Elbette bu durumda fayansın çizilmemesi için de özenli davranılmalıdır. Alkol ya da aseton gibi solüsyonlar da silikon temizlemede etkilidir.
Yüzeyde donmuş bir silikonu temizlemek istiyorsanız ısı kullanabilirsiniz. Kurutma makinesi ya da ısı tabancası yardımıyla donmuş silikonu çözülene kadar ısıtın. Sonrasında nemli, temiz bir bez yardımıyla bölgeyi iyice silin. Yüzey tamamen temizlenene kadar işlemi sürdürdükten sonra bir şey kalmadığını göreceksiniz.
Cam kenarlarındaki silikon eskidiğinde, kalıp şeklinde sökülmelidir. Maket bıçağıyla dikkatli bir şekilde temizleyebilirsiniz. Eğer maket bıçağı işe yaramıyorsa, sıcak hava tabancasını kullanabilirsiniz. Silikonu çıkardıktan sonra alkol ve sünger kullanarak temizleme işlemini tamamlayabilirsiniz.
Karbonat, Sirke ve Limon
Az miktarda karbonatı yine az miktarda su ile karıştırıp macun kıvamında bir karışım elde edin. Bu karışımı diş fırçası ile sararan telefon kılıfınıza sürün ve ardından yıkayıp kurulayın.
Temiz, boş bir sprey şişesinde bir ölçü sirke ile bir ölçü suyu karıştırın. Çözeltiyi plastiğin üzerine püskürtün. Plastiği tamamen ıslatan sirke çözeltisiyle plastiğe bolca püskürtün. Sirke, sert yüzeyleri dezenfekte etmenin yanı sıra yağ, küf ve sert su lekelerini çıkarmada iyidir.
Telefon kılıflarını temizlemek için sararmayı alan ürünlerin kullanılması gerekir. Bunların başında gelen karbonat kılıfları temizler. Biraz su ile karbonatı karıştırarak diş fırçasına sürüp kılıfın üzerini temizleyebilirsiniz. Karbonat sararmaları yok ederek telefon kılıfınızı ilk günkü hâline getirir.
Bu bağlamda özellikle ısı kullanmak en uygun çözümler içerisinde yer alır. Bu doğrultuda kurutma makinesi ya da ısı tabancası değerlendirilmek suretiyle, ilgili alandaki silikon çözülene kadar uygulanmalıdır. Ardından nemli ve temiz bir bez ile ilgili bölge silinmek suretiyle tertemiz hale getirilebilir.
Kullanılacak yüzeyin özellikleri uygunsa aseton veya izopropil alkol çözeltilerinden faydalanılarak yüzeyde yapışmış durumdaki silikon sökülebilir. Bu iş için öncelikle sert bir plastik spatula yardımı ile yüzey kazınarak temizlenir. Yüzeye uygun çözelti dökülerek bezle ovulur ve işlem sonuca ulaşana kadar sürdürülür.
Bunun yerine koltuğunuza veya kıyafetinize dökülen silikon lekesinin bulunduğu yeri aseton yardımı ile nazikçe temizleyebilirsiniz. Bunu bir bez yardımı ile yapabilir, kıyafete veya koltuğa zarar vermeden temizleyebilirsiniz.
- Kararmış silikonları temizlemek için birkaç doğal malzeme kullanabilirsiniz. Bunlardan biri, karbonat ve su karışımıdır. Bu karışımı silikonun üzerine uygulayın ve birkaç saat bekletin. Daha sonra, bir fırça veya sünger kullanarak silikonu temizleyin.
Silikon temizliğinde eğer silikonda yoğun bir küf ve kararma yoksa sirke ve karbonat kullanabilirsin ama ihmal edilmiş bir banyon ve yoğun küflü bir silikonun varsa bu noktada çamaşır suyu kullanmayı tercih edebilirsin.
Sulandırdığınız çamaşır suyunu bir sprey şişesi yardımıyla pamuğun üzerine sıkın. Böylece yüzeyde nemli şekilde çamaşır suyu kalacak. Tüm lekeler pamuğa yapışacağı için de temizlemeniz kolay olacaktır. Yaklaşık 2 -3 saat bu şekilde bekletin.
Aseton veya sentetik tiner deneyin ancak tinerle temizlemeden önce silikonlu bölgenin altındaki boyanın orjinal olmasına dikkat edin, boyaya zarar verebilir.. Aseton veya sentetik tiner deneyin ancak tinerle temizlemeden önce silikonlu bölgenin altındaki boyanın orjinal olmasına dikkat edin, boyaya zarar verebilir..
GS505, banyo, mutfak duş kabini gibi alanların sızdırmazlığında kullanılan dayanıklı, esnek ve üstün kaliteli, asetik esaslı 100% silikondur.
Sökülmek istenen donmuş silikonun üzerine direkt olarak spreyden sıkılarak uygulanır. Ürün uygulanır, yaklaşık 5 dakika beklenir, sökülmek istenen silikon kolayca yüzeyden temizlenecek yumuşaklığa geldikten sonra sökülme işlemine geçilir.
Karbonat, Sirke ve Limon
Az miktarda karbonatı az miktardaki su ile karıştırıp, macun kıvamında bir karışım elde ediyoruz. Bu karışımı, diş fırçası yardımıyla sararan telefon kılıflarına sürüyor ve bir süre ovduktan sonra kılıfı yıkıyoruz.
Çamaşır deterjanı, limon, tuz ve su, ana malzemelerimiz. 2 litre suyu kaynatın. 3 limonun suyunu sıkın. Kaynayan suya 1 çay kaşığı tuz ilave edin. Limon suyu ve çamaşır deterjanını da ekleyin ve kıyafetinizi yaklaşık 40 dakika bu karışımda bekletin ve sonra yıkayın. 2- Daha da beyaz, çok beyaz!
Çamaşırları beyazlatır. Bir maddeyi beyazlatır veya ağartır, amacı onun rengini çıkarmak veya açmaktır. Çamaşır suyu, oksidasyon yoluyla bu etkileri yapan bir kimyasal maddedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri